Magyar vállalat mobilizálhatja az európai munkavállalókat

forrás: Prím Online, 2016. március 13. 08:58

Magyarország elsőszámú mobilalkalmazásokat fejlesztő vállalatának tulajdonosai két pénzügyi és szakmai befektető támogatásával idén februárban megalapították a mobil munkavégzést támogató megoldások fejlesztésével foglalkozó SCOLVO Zrt-t. Az ebben az évben várhatóan 1 millió euró hazai árbevételt elérő fejlesztőcég célja, a jelenleg mintegy 150 millió mobil munkavállalót foglalkoztató európai piac meghódítása.

Az Alkalmazás Fejlesztési Fórum Kft. tulajdonosai, együttműködve a Perion 2013 Kockázati Tőkealappal és a BnL Growth Partners társasággal megalapították a mobil munkavégzés hatékonyságát és kényelmét növelő mobilalkalmazások fejlesztésével foglalkozó SCOLVO Zrt-t. A vállalat a Jeremie program keretein belül megvalósuló tőkebefektetést követően az európai piacon szeretné bővíteni üzleti kapcsolatait és intenzíven megjelenni a termékeivel. A SCOLVO keretrendszere vállalati szoftvereket alakít át mobil alkalmazásokká, amelyek kiemelkedő felhasználói élményt nyújtanak a munkavállalóknak, rugalmassá teszik a munkavégzést és növelik a vállalati működés hatékonyságát.

 

Az okostelefonok és tabletek terjedésének köszönhetően egyre mobilabbá váló világban a munkavégzési szokások jelentősen átalakultak, és az e-mail fiók útközbeni elérése ennek a folyamatnak csak a kezdete volt. Mára arra mutatkozik igény – gyakorlatilag kivétel nélkül minden szektorban –, hogy az üzletmenet folyamatainak, ha lehet, mindegyike elvégezhető legyen tartózkodási helytől függetlenül. A mobil munkaerő elsőszámú infrastrukturális partnere a munkavégzés során az okostelefonja és tabletje. Az okoseszközök terjedésének köszönhetően – Nyugat-Európában a munkavállalók csaknem kétharmada rendelkezik okostelefonnal –, a mobil munkaerő létszáma az Egyesült Államokban már most is 100, Európában pedig 150 millió fő. 

 

„A digitalizáció forradalmasítja a munka fogalmát, mobillá, szabadabbá teszi az alkalmazottakat, hatékonyabbá a vállalatok működését” – fejtette ki Csepeli Csaba, a SCOLVO Zrt. vezérigazgatója. „A világ új megoldásokat, új típusú, könnyen használható és egyszerű üzleti szoftvereket keres: szoftvereket, amelyek használata pont annyira élvezetes, mint amikor a Facebookhoz, az Instagramhoz vagy a Spotify-hoz nyúlunk az okostelefonunkon. Az egyedi módszertanunk a mobil munkavállalók számára élményszerű és könnyű munkavégzést biztosít. A befektetésnek köszönhetően az európai piac egyik meghatározó szereplőjévé válhatunk.”

 

A SCOLVO Zrt. projektgazdái már számos országban vezettek be mobil megoldásokat és ügyfeleik között tudtak nagyobb kereskedelmi láncokat (Billa, Penny Market), a pénzintézeteket (Aegon, Erste csoport, Groupama, Merkantil Bank, OTP Bank), és a gyógyszeripar jelentős szereplőit (GSK, Novartis, Roche), de az utóbbi években számos ügyfelet szereztek a gyártás, közműszolgáltatás és hulladékgazdálkodás területén is. Az alkalmazások megvalósításakor minden esetben az egyszerűségre, gyors működésre, felhasználóbarát kialakításra koncentráltak, és koncentrálnak a jövőben is, immár a SCOLVO márkanév alatt készülő alkalmazásaik fejlesztésekor. 

 

A SCOLVO kínálatában található termékek közül a legnépszerűbbek a munkavégzést segítő alkalmazások, az ún. productivity és operációs appok, amelyek többek között hatékonyabb jelentés-készítést és munkaidő-nyilvántartást tesznek lehetővé. Szintén elterjedtek az ügyfélszolgálati munkát segítő, az értékesítést támogató és a menedzsment életét egyszerűsítő megoldások.

 

„A munkavégzés mobilabbá válása, a felhasználóbarát üzleti alkalmazások terjedése olyan világméretű trend, amely robbanásszerű növekedési lehetőségeket ígér” – indokolta befektetésüket Vitán Gábor, a Perion Kockázati Tőkealap vezérigazgatója. „A Transparency Market Research elemzőcég szerint a mobil munkavégzés globális piaca jelenleg 86,4 milliárd dollár értékű, és a következő években közel 25 százalékos éves növekedést mutathat. Befektetésünk révén az ebben a trendben rejlő lehetőségekkel kívánunk élni. A SCOLVO Zrt. támogatása jól illeszkedik a Perion befektetési filozófiájához: a befektetéssel a külföldi piacra jutást kívánjuk megalapozni és felgyorsítani.”

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09