Szinglik és a csillagok

forrás: Prím Online, 2016. április 4. 13:55

Világszerte milliók kezdik úgy a napot, hogy elolvassák horoszkópjukat, sokan még szerelmüket is a csillagok alapján választják ki. Vajon mennyire befolyásolja szerelmi életünket, párkapcsolatunk alakulását vagy akár a társkeresésünket az, hogy milyen csillagzat alatt születtünk? 

Tényleg van összefüggés a szerelem és a csillagok állása között? Az ország legnagyobb online társkereső oldala, a Randivonal.hu több mint 3000 társkeresőjét kérdezte meg legutóbb arról, hogy mit gondolnak az asztrológiáról, spiritualitásról.

 

A kutatás bebizonyította, hogy az egyedülállók többsége nyitott a spiritualitásra, hiszen a válaszadók 60 százalékának volt már olyan élménye, ami megerősítette abban, hogy a misztikus, spirituális jelenségek jelen vannak életünkben, annak ellenére, hogy nem bizonyíthatók. Éveink számával a sorsban való bizalmunk is növekszik – míg a 30 évnél fiatalabbak közül csak minden második válaszadó gondolja azt, hogy a születésünk időpontja hatással van a személyiségünkre, az 50 év feletti megkérdezettek 80 százaléka hisz ebben. Vagy egyre bölcsebbek leszünk tehát, vagy ahogy telnek az évek, egyre reményvesztettebbek…

 

A horoszkópra sokan csak legyintenek, de valljuk be őszintén, szinte mindenki ismeri a saját csillagjegyét és az arra leginkább jellemző dolgokat. A Randivonal.hu egyedülálló társkeresőinek 86 százaléka hisz valamilyen szinten a horoszkópokban, de legalábbis nem utasítja el azokat. A 40 év alatti egyedülállók jellemzően csak havonta nézik meg, mit üzennek a csillagok, az idősebbek viszont már hetente többször, vagy akár napról-napra követik horoszkópjukat. Az elsődleges forrást már nem a napilapok jelentik, 30 százalékkal többen olvassák ugyanis horoszkópjukat online, mint nyomtatott formában.

 

Tízből 9 válaszadóval megesett már legalább egyszer, hogy beteljesült, amit a horoszkópja jósolt neki – ezen válaszadók háromnegyede azt vallja, ez nem lehet pusztán a véletlen műve. Bár az egyedülállók túlnyomó többsége szeretné tudni, mi a kiszemeltje horoszkópja, mindössze egyötödük keresne magának párt horoszkóp alapján, ez tehát nem mérvadó a párválasztásban.

 

Az asztrológia napjainkban fénykorát éli, egyre többen foglalkoznak vele és egyre többen adnak tanácsot másoknak életük alakításához, megjósolnak jövőbeli eseményeket, ahogyan őseink közül is tették néhányan. A férfiak sokkal szkeptikusabbak a nőknél, ha jóslásról van szó. Míg a megkérdezett férfiaknak mindössze egyötöde, a gyengébbik nem tagjai közül minden második jósoltatott már magának.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05