Több mint 4000 diákhoz jutnak el a Magyar Telekom programjai a Digitális Témahéten

forrás: Prím Online, 2016. április 7. 11:16

A Magyar Telekom Csoport két programjával is csatlakozott a Digitális Témahéthez: a Legyél Te is Informatikus! és az Okosdigitális keretében együttesen közel 100 előadás valósul meg országszerte több mint 60 iskolában.

Idén első alkalommal 2016. április 4-8. között zajlik a Digitális Témahét, az esemény szervezője az Emberi Erőforrások Minisztériuma, koordinálója pedig az IVSZ. A témahét célja a digitális pedagógia és szemlélet terjesztése és alkalmazásának mélyítése, a digitális készségfejlesztés és a diákok informatikai pályaorientációja.  A kezdeményezéshez csatlakozó iskoláknak lehetőségük nyílik az általuk választott témákat digitális eszközökkel és módszerekkel feldolgozni. A résztvevő pedagógusok szakmai tapasztalatokkal, a tanulók élményekkel és pályaorientációval, az intézmények pedig értékes eszközökkel gazdagodhatnak.

 

A digitalizálódó világ új lehetőségeket és új kihívásokat jelent mindenki számára. A Magyar Telekom hisz abban, hogy szolgáltatásai hozzájárulnak ahhoz, hogy az ügyfelek teljesebb és sikeresebb életet élhessenek. Vezető infokommunikációs cégként digitális felelőssége abban rejlik, hogy a társadalom mind szélesebb rétege számára tegye elérhetővé az innovatív szolgáltatásokat, edukációs kezdeményezéseivel pedig hozzájáruljon Magyarország digitális érettségének, írástudásának fejlesztéséhez. 

 

Fókuszban a pályaorientáció 

A Digitális Témahéten 40 iskolába több mint 2500 diákhoz jut el a Magyar Telekom Csoport pályaorientációs programja, a Legyél Te is Informatikus!,  amelynek keretében a vállalatnál dolgozó IT szakemberek önkéntes alapon mutatják be informatikus, mérnöki szakma előnyeit, a benne lévő karrierlehetőségeket a diákok számára. Megcáfolva a sztereotípiákat azt mutatják be, bárkinek lehet köztük helye, a közhiedelemmel ellentétben kreatív gondolkodásúaknak és lányoknak is. A program célja azonban nemcsak az inspiráció adás, hanem olyan iránymutatás is, amely segíti a fiatalokat abban, hogyan kezdhetnek neki a pályának. A Legyél Te is Informatikus! szerves része a programhoz készült weboldal is és social media csatornák, ahol az érdeklődők érdekességeket olvashatnak, hasznos tippeket kaphatnak a szakmáról, a kapcsolódó versenyekről és gyakornoki lehetőségekről.

 

 

Tudatos nethasználat

A vállalat másik, szintén önkéntes előadókkal támogatott programja a Telekom Okosdigitális is helyet kap a Témahéten. A 2013-as indulás óta az előadásokon tudatos és biztonságos nethasználatra tanítják az általános- és középiskolás gyerekeket. A diákoktól és pedagógusoktól kapott visszajelzések alapján a tananyag idén formájában és tartalmában is megújult: a Preziben készült interaktív előadás még inkább a fiatalokat foglalkoztató kérdéseket helyezi előtérbe. A program sikerességéhez hozzájárul, hogy a gyerekek olyan szakértőkkel beszélgethetnek az őket foglalkoztató kérdésekről, akik munkájukból adódóan naprakész, gyakorlati tudással rendelkeznek ezen a területen. Az Okosdigitális előadások egy hét alatt több mint 1600 gyerekhez jutnak el, országszerte 22 iskolában. 

 

A Magyar Telekom Csoport kínálta programok nagy népszerűségnek örvendenek a Témahéten, április 8-át követően még további 53 iskolába mennek el április folyamán a vállalat önkéntesei, annak érdekében, hogy teljesítsék a beérkezett igényeket.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05