Felhős szoftver szolgáltatókat venne az S&T Hungary

forrás: Prím Online, 2016. április 9. 05:43

Az organikus növekedés mellett az idén már felvásárlási célpontokat is keres az S&T Consulting Hungary Kft. Az IT-tanácsadó cég olyan hazai vállalkozásokra pályázik, amelyek a felhő biznisz szoftverszolgáltatási (SaaS) területén működnek.

A szoftverrel, mint szolgáltatással foglalkozó hazai cégeket térképezi fel mostanában az S&T Consulting Hungary Kft. „A cél, hogy megtaláljuk az ehhez megfelelő know-how-val is rendelkező vállalkozásokat, amelyeknek megfelelő vételi ajánlatot tudunk tenni. Potenciális felvásárlási célpontként akár 10-20 fős cégek is szóba jöhetnek, a lényeg, hogy meglegyen a kellő szolgáltatói kompetencia ” – mondja Szabó Péter, az S&T Hungary ügyvezető igazgatója.  

 

Hozzáteszi, a vételi szándékkal nem csak piacot akarnak szerezni, hanem azt jó eszköznek találják az égető szakemberhiány enyhítésében is, amivel bizonyos területeken az S&T is szembesül. A szoftveripar egyre inkább csapatmunka, amihez a csapattagokat egy időben több helyről „levadászni” sokkal nehezebb, mint felvásárlással. 

 

Ezáltal felgyorsulhat a piacra lépés folyamata is, ami a szolgáltatások tekintetében most az egyik fókusz terület az S&T-nél – emeli ki az ügyvezető. Már a tavalyi 15 százalékos létszámbővítés is alapvetően azt a célt szolgálta, hogy a cég több területen is minél nagyobb hozzáadott értékű szolgáltatást nyújtson. Ennek a hatása már az üzleti számokban is érződik a dobozmozgatás rovására, tavaly sokkal több szolgáltatást értékesítettek, mint egy évvel korábban.  

 

A jövőben szolgáltatóként jelennek meg a vállalatirányítási rendszerek piacán, ahol márciustól egy nagy nemzetközi energetikai céggel szerződtek le az SAP legújabb üzleti megoldás csomagjának az S/4HANA-nak a szolgáltatásként való nyújtására. Az S/4HANA-val szolgáltatóként régiós szinten is az elsők között jelentek meg.   A 2016-os év során az IT-piac más szegmenseiben is szolgáltatóként fognak megjelenni, kiemelt fókusszal az IT Biztonsági megoldásokra.

 

 

Ami a nemrég zárult 2015-ös évet illeti, az üzleti mutatók a tulajdonosi elvárásokat felülmúlóan alakultak. A 7,5 milliárd forintos árbevétel szinten tartása mellett jelentősen javult a jövedelmezőségi ráta, amely leányvállalati szinten elérte már a 30 százalékot, az idei terv 32 százalék. Tavaly a legjobban teljesítők a CAD/CAM és az SAP üzletágak voltak, megrendelői szinten a pénzügyi szektor hozta a legtöbb üzletet, de nagyban lehetett építeni a távközlési szektor megbízásaira is.

 

Az ügyvezető idén a nagy számú Microsoft Azure alapú felhő projektnek köszönhetően elsősorban az adatközponti, valamint a már említett SAP S/4HANA szolgáltatásnak köszönhetően az SAP üzletágban vár számottevő növekedést. 

 

Az S&T egyre jobban építhet a távközlési szektor növekvő keresletére is, ennek kiaknázására idén februárban komoly lépésre szánta el magát. A Cisco Gold partnereként a cég már eddig is több mint 40 fős, jól képzett mérnök csapattal képviselte a gyártó hálózati termékeit és technológiáit. A jövőben viszont az iparág specifikus tudások és megoldások kifejlesztésére fókuszáló stratégia mentén egy új, a távközlési szolgáltatói hálózatokra koncentráló csoport kialakításába kezd.

 

„A szolgáltatói hálózatok világa teljesen más kihívásokat jelent, mint a nagyvállalati környezet és a szokottnál is árérzékenyebb. Ebben a szektorban hatalmas a verseny az egyes termékek között és a visszajelzések azt mutatják, hogy az ügyfelek a termékek megvásárlása mellett igénylik a helyi képviseletet ellátó integrátor cég szakmai támogatását is.” – mondja Lenkei Árpád, az S&T szakmai igazgatója. 

 

Az S&T Consulting Hungary Kft. az 1993-ban alapított, tőzsdén jegyzett osztrák S&T AG magyarországi leányvállalata, a hazai informatikai piac egyik meghatározó szolgáltató cége. Éves árbevétele 2015-ben meghaladta a 7,5 milliárd forintot. A budaörsi székhelyű társaság jelenleg több mint 100 főt foglalkoztat. 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50