Biztonsági kockázatok gátolják a BYOD terjedését

forrás: Prím Online, 2016. április 11. 14:44

Egy friss felmérés szerint minden ötödik olyan vállalatnál történt már biztonsági incidens, amely lehetővé tette az alkalmazottai számára a személyes tulajdonban lévő okostelefonjaik használatát a vállalati környezetben. A BYOD bevezetése az IT kockázatok növelése mellett a rendszergazdáknak is jelentős terhelést jelent.

A Crowd Research Partners közzétette a vállalati partnereivel közös BYOD és mobilbiztonsági felmérésének eredményeit. A Bitglass, a Blancco Technology Group, a Check Point Technologies, a Skycure, a SnoopWall és a Tenable Network Security segítségével végzett piackutatás kérdéseire több mint 800 nemzetközi IT biztonsági szakember válaszolt. Az eredmények elemzése több konfliktusra rávilágított a BYOD trenddel kapcsolatban. 

 

„A növekvő produktivitás és az alkalmazottak elégedettsége a BYOD bevezetésének két legfontosabb motivációja” – emeli ki Holger Schulze, a 300 ezer tagot számláló és a felmérés adatait biztosító LinkedIn IT biztonsági közösség alapítója. Az adattörléssel foglalkozó Blancco azonban azt is hangsúlyozza, hogy a BYOD engedélyezésének köszönhetően folyamatosan növekszik a mobiltelefonokkal kapcsolatos biztonsági incidensek száma, és nő a rendszergazdák terhelése is. A Blancco szerint a BYOD bevezetése ugyanakkor alkalmat jelent a vállalatok számára, hogy átgondolják biztonsági szabályozásaikat, például az eszközön tárolt adatok törlésének kérdését. Így adott esetben a jelenleginél megbízhatóbb rendszert építhetnek fel, és jobban kihasználhatják a vállalati mobilitásban rejlő lehetőségeket.

 

 

A tanulmány főbb megállapításai:

  • A BYOD bevezetésének legnagyobb ellenérveit a biztonsági megfontolások (39%) és az alkalmazottak adatbiztonságára vonatkozó megfontolások (12%) képezik, mialatt a menedzsment ellenkezése (3%) és a felhasználói tapasztalatok hiánya (4%) jóval kisebb szerepet játszik.
  • Minden ötödik vállalatnál történt már a mobiltelefonokkal kapcsolatos biztonsági incidens, elsősorban valamilyen kártevőnek vagy rosszindulatú vezeték nélküli kapcsolatnak köszönhetően.
  • A BYOD bevezetése jelentősen növeli a rendszergazdák (35%) és az ügyfélszolgálat (27%) terhelését.
  • A növekvő fenyegetések, adatvesztések és új szabályozási igények ellenére csupán a vállalatok 30 százaléka tervezi az IT biztonsági költségvetésének növelését, a többiek változatlanul hagyják vagy csökkentik a büdzséjüket.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50