A Lenovo vállalati és adatközponti termékek gyártásába kezd Magyarországon

forrás: Prím Online, 2016. május 9. 14:15

A Lenovo, a világ legnagyobb PC-gyártója ma bejelentette, hogy meg fogja kezdeni a vállalati termékek – x86-os szerverek, valamint az adatközponti környezetekbe szánt tároló és hálózati termékek teljes választékának – gyártását Magyarországon az EMEA vásárlók számára.

Az EMEA vásárlók és partnerek számára előnyt fog jelenteni a gyorsabb leszállítás és a nagyobb rugalmasság az igények kielégítése terén, miután a vállalat gyártó partnere, a Flex (Flextronics International Kft.) megkezdi a Lenovo x86-os szerver termékeinek a gyártását Magyarországon.  

 

A vállalati termékek Európában történő gyártása lehetővé teszi a Lenovo számára, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsa EMEA vásárlóinak és partnereinek, miközben megerősíti vezetői elkötelezettségét a vállalati informatika területén. A termelés 2016 nyarán kezdődik meg, és kiegészíti majd a ThinkServer termékvonal és sok más termék a Flex által végzett jelenlegi gyártását.

 

Stratégiai partnerség

A Lenovo-nak termelő magyarországi Flex üzem a teljes x86-os termékválasztékot gyártani fogja, beleértve a rendszer-összeszerelést, a tárolási és hálózati lehetőségek teljes körét, valamint a teljes mértékben integrált rackeket a megrendelés szerint konfigurált, egyedi kiépítésű rendszerekhez.

A Flex hat éve a Lenovo stratégiai partnere, amely részt vesz egy sor termék – PC-k, telefonok, ThinkServer gépek – gyártásában és tabletek javításában. A vállalat a magyarországi Sárváron lévő üzeme éppen most készítette el és szállította le a Lenovo 5 milliomodik PC-jét az EMEA régióban.

A Flex-szel való kapcsolat központi eleme a Lenovo stratégiájának, amely a házon belüli és a szerződéses partner által megvalósított gyártás egyensúlyának megteremtésére törekszik annak érdekében, hogy kihasználja a külső innováció előnyeit a gyártási folyamat tökéletesítésére.

 

Megfelelés a vásárlói igényeknek

A gyártás Európába való áthelyezésére vonatkozó döntés azon alapul, hogy komoly előnyökkel jár együtt a termelés helyének, valamint a Lenovo fontos vásárlói és partneri körének egymáshoz közelebb hozása. Az Európai Unióban történő gyártás lehetővé teszi a szállítási idő legfeljebb 5 napra mérséklését (országtól függően) és az alacsonyabb működési (például szállítási) költségeket, amelyek egy kedvezőbb árban érvényesíthetők. Az EMEA vásárlóknak szánt x86-os szerverek gyártását Kínában is folytatják, lehetővé téve az értékesítési partnerek számára a tengeri szállításból adódó költségcsökkentés előnyeinek kihasználását.

 

A Lenovo vezető szerepet kíván betölteni a vállalati és adatközponti termékek iparágában, és az európai gyártás gyorsítani fogja a piacra kerülés idejét, lehetővé téve a vállalat számára, hogy fokozza versenyképességét. Az EMEA vállalati vásárlók gyorsabban és hatékonyabban fognak hozzájutni ugyanazokhoz a piacvezető termékekhez, méghozzá ugyanolyan minőségben.

A lépés ugyancsak megerősíti a Lenovo 3 pillérre épülő vállalati informatikai stratégiáját:

  • Legjobb összérték – a legjobb árak és a legújabb innovációk egyensúlya 
  • Nyitott és rugalmas – széles körű partnerkapcsolatok az egyszerű integrációra fókuszálva
  • Üzleti célra egyszerűen használható – az ügyfelek testre szabott, gyors és az igényekre reagáló kiszolgálása

 

“Stratégiai lépés a gyártás áthelyezése Európába, amely jól érzékelhető előnyökkel fog járni vásárlóink számára,” mondta Wilfredo Sotolongo, a Lenovo Data Center Group EMEA régióbeli alelnöke és vezérigazgatója. “Vásárlóink nagyon pozitívan fogadták a döntésünket, hogy Magyarországon történik majd a gyártás. Hiszünk abban, hogy ez a lépés csak növeli lehetőségeinket a vállalati piacon, mivel képesek leszünk még magasabb színvonalú szolgáltatásokat nyújtani EMEA vásárlóink számára.”

 

“Büszkék vagyunk a Lenovo-val az évek során kialakított stratégiai partnerségünkre, melynek keretében a termékek széles választékát gyártjuk,” mondta Mike Dennison, a Flex Consumer Technologies Group részlégének elnöke. “Nagy örömünkre szolgál partnerkapcsolatunk kibővítése a Lenovo EMEA vásárlóknak szánt vállalati termékeinek gyártására Magyarországon.”

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05