Grafikusok, vasútbarátok figyelem: „170 éves a magyar vasút!”

forrás: Prím Online, 2016. május 18. 09:49

Még egy héten át, azaz május 25-ig várja a MÁV-csoport a hazai vasúttörténet egy-egy jelenetét ábrázoló grafikák beérkezését, a 170 éves a magyar vasút! című mozdonygrafikai pályázatra. A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt alkotás felhasználásával készülő óriásmatrica egy éven át a MÁV-csoport egyik, a mindennapi forgalomban részt vevő TRAXX mozdonyát díszíti majd.

A tizennyolcadik életévüket betöltött pályázók tetszés szerint ragadhatnak ki részletet, témát a magyar vasút 170 éves történelméből, mindennapjaiból. Egy pályázó legfeljebb két olyan saját, eredeti szerzői alkotásával indulhat a megmérettetésen, amellyel más hasonló versenyen még nem szerepelt. A műveket a mozdonyjellegrajz felhasználásával színesben, digitalizált formában – elfogadott formátumok: jpg, png, pdf, tiff; felbontás: minimum 300 dpi – kell beküldeni a danfi.edit@mav.hu címre. A pályaműveket a lehető legjobb minőségben célszerű elkészíteni, ugyanakkor a pályázat benyújtásakor – a fájlméretből fakadó problémák elkerülése érdekében – legfeljebb 1024 pixel széles, maximum 5 MB méretű nézőképeket várnak a szervezők.

 

A pályázatban a pályázó nevét, lakcímét, telefonszámát és e-mail címét is fel kell tüntetni, továbbá ki kell tölteni egy felhasználási és adatkezelési hozzájáruló nyilatkozatot, amely a MÁV-csoport honlapján a következő linken érhető el: www.mavcsoport.hu/mav-csoport/mozdonygrafikai-palyazat-170-eves-magyar-vasut. A beérkező grafikákat szakmai zsűri értékeli a beküldési határidőtől számított öt munkanapon belül. A legjobbnak ítélt pályaművet június 1-jén, a www.mavcsoport.hu weboldalon hozzák nyilvánosságra. 

 

Az első helyezettet e-mailben is értesítik a grafikájával felmatricázott mozdony ünnepélyes avatórendezvényének időpontjáról. Azonkívül, hogy az alkotást egy TRAXX mozdonyon országszerte láthatják majd az utasok, a győztes még egy Dél-Bohémia kincsei elnevezésű élményutazáson is részt vehet másodmagával, a MÁV Nosztalgia Kft. szervezésében. 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09