Két magyar startup a Deutsche Telekom nemzetközi innovációs versenyének zárórendezvényén

forrás: Prím Online, 2016. május 18. 15:26

A Telekom Innovation Contest (Telekom Innovációs Verseny) a Deutsche Telekom által létrehívott verseny innovátorok és befektetők számára világszerte.

A kezdeményezés célja, hogy új vezető tehetségeket és a technológiákat támogasson, amelyek aztán a Deutsche Telekom üzleti részlegeihez és leányvállalataihoz kapcsolódhatnak. Idén először lesz nyilvános a rendezvénysorozat záróeseménye, a Telekom Innovation Expo, amelynek Berlin és Krakkó után most Budapest ad otthont a május 23-án megrendezésre kerülő SMART 2016 konferencia keretében.

 

A harmadszor megrendezésre kerülő Telekom Innovációs Verseny szervezői idén is tárt karokkal várták az újító szellemű vállalkozások jelentkezését a világ minden tájáról, így Magyarországról is. A pályázatokat és megoldásokat ez alkalommal a következő kategóriákban fogadták: Smart Data Analytics (Intelligens adat analitika ), Future Communication (A jövő kommunikációja) illetve Industry 4.0 és IoT. A pályázóknak legalább egy működő prototípust is be kellett mutatniuk a pályaművükben. 

 

A verseny záróeseményére, a Telekom Innovation Expóra május 23-án Budapesten kerül sor Magyarország legnagyobb startup konferenciája, a SMART 2016 konferencia keretében, az érdeklődőknek és résztvevőknek így még szélesebb programlehetőséget  kínálva. Az Expón be is mutatkozik a nemzetközi szakmai közönség előtt az innovációs verseny első 10 helyezettje, köztük a magyar PersonalVideo és a Slamby. A PersonalVideo egyedi, személyre szabott, interaktív videókat készít automatikusan bármilyen adatbázisból. A Slamby egy big data menedzsment platformot biztosít cégeknek automatikus és nyelvfüggetlen kategórizálással. 

 

„A Telekom innovációs versenyének célja, hogy olyan startupokat ismerjünk meg, amelyek az infokommunikáció jelenét és jövőjét meghatározó iparágakban tevékenykednek, és amelyek potenciális partnerei lehetnek a vállalatcsoportnak. Infokommunikációs cégként kiemelten fontos számunkra, hogy támogassuk az innovatív technológiák, újító megoldások létrejöttét, elterjedését. Büszkék vagyunk rá, hogy idén is több értékes pályázat érkezett a versenyre Magyarországról, két hazai vállalkozás megoldása pedig a legjobbak közé is került" – mondta el Dobó Mátyás, a Magyar Telekom Product House igazgatója.  

 

A rendezvényt Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója nyitja meg. A verseny döntőseinek bemutatkozása mellett olyan előadók is szerepelnek a programban, mint Somlai-Fischer Ádám, a Prezi egyik alapítója, vagy éppen Patrick Cowden, a Beyond Leadership alapítója, aki számtalan nemzetközi multinacionális cégnek (pl. a DELL, a HP, a HITACHI vagy a Coca-Cola), adott már vezetői tanácsokat. Az eseményen résztvevők találkozhatnak a Deutsche Telekom üzleti területeinek képviselőivel és a nemzeti vállalatok döntéshozóival is. 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05