Az idei év egyik legmeghatározóbb dokumentumkezelési fejlesztése a vállalatoknál az MPS lesz

forrás: Prím Online, 2016. május 19. 15:12

Világszerte egyre élénkebb a menedzselt nyomtatási szolgáltatások (MPS) piaca. A neves kutatócég, a Quocirca legfrissebb, négy országra - USA, Németország, Franciaország, Anglia - kiterjedő, 210 vállalat megkérdezésével elkészített felmérése szerint a vállalkozások fele már most is használja ezeket a megoldásokat, és a válaszadók 51 százaléka az MPS bővítését is tervezi 2016-ban.

Ezzel együtt idén jelentős piaci gyarapodásra is lehet számítani. A Quocirca szerint ebben az évben a megkérdezett cégek 20 százaléka veszi tervbe a menedzselt nyomtatási szolgáltatások bevezetését a nyomtatási költségek csökkentése, és a hatékonyságnövelés érdekében. 

 

Az MPS népszerűsége összefügg a digitális dokumentumkezelés előretörésével. A Quocirca jelentése szerint a vizsgált országokban a válaszadók többségében már most is a papírmentes ügyintézés élvez elsőbbséget, és a jövőben még inkább bővülésre lehet számítani ezen a területen, amihez a menedzselt nyomtatási szolgáltatások széles köre megfelelő támogatást jelent, miután költséghatékony és gyors segítséget biztosít a folyamatok menedzseléséhez. Ugyanakkor a felmérés azt is alátámasztja, hogy jelenleg a menedzselt nyomtatási szolgáltatások piacát két fő tényező, az ár és a biztonság határozza meg. Előbbi esetében azt vizsgálják a cégek, hogy az MPS bevezetésével mennyivel csökkenthetik a nyomtatási költségeiket, míg az utóbbi kapcsán a digitális adatkezeléssel járó veszélyeket veszik górcső alá. A Quocirca kutatása rávilágít arra, hogy az MPS képes arra, hogy megszüntesse a biztonsági kockázatokat az adatvédelemben. Biztató, hogy a felmérés szerint a válaszadó cégek 77 százaléka egyetért ezzel a meglátással és a biztonsági nyomtatás, illetve más, a digitális dokumentumkezelést szolgáló MPS megoldás igénybe vételével szeretnék elérni, hogy a jövőben egyetlen adat, dokumentum se vesszen el, vagy kerüljön illetéktelen kezekbe.

 

A kutatásból kiderül az is, hogy a vállalatok szempontjából az innováció iránti elkötelezettség sarkalatos tényező a menedzselt nyomtatási szolgáltatásokat nyújtó partnerek kiválasztásakor. A Big Data korában egyre nagyobb az igény a várható üzleti hatások, kockázatok előrejelzésére. Ennek az elvárásnak az MPS szolgáltatóknak is meg kell felelniük. A Quocirca biztos abban, hogy a piacon azok lehetnek a legeredményesebbek, amelyek képesek megfelelő elemzéseket, modelleket készíteni arra vonatkozóan, hogy mi várható a jövőben és ehhez, hogyan érdemes alkalmazkodnia az adott szervezetnek annak érdekében, hogy a hatékonyságuk továbbra se csökkenjen. Ez azt is jelenti, hogy az MPS szolgáltatók számára a folyamatos fejlesztések garantálhatják a hosszú távú megbízásokat. Új termékek, szolgáltatások bevezetésével, a technológiai újításokkal - aminek a része az is, hogy a menedzselt nyomtatási szolgáltatások fontos elemeivé váljanak az „Internet of Things” (Dolgok Internete) terjedésével az okos irodai rendszereknek - biztosíthatják azt, hogy a vállalatok az informatikai, üzleti, jogi környezet változásaihoz a jövőben is könnyedén alkalmazkodjanak és az új trendek nyertesivé válva növeljék eredményességüket.

 

 

A jelentés szerint a Xerox vezető szerepet tölt be a menedzselt nyomtatási szolgáltatások piacán. A vállalat éves MPS forgalma globálisan meghaladja a 3,5 milliárd dollárt, ami főleg a folyamatos fejlesztéseinek köszönhető különösen a mobilitás, a biztonság és a munkafolyamat-kezelés terén. A Quocirca megállapítja, hogy a Xerox fő erőssége az elemzésekben és a riportok készítésében rejlik, amelyek alapvető fontosságúak a változó piaci elvárásoknak megfelelő dokumentumkezelés vállalati szintű menedzseléséhez. Ennek megfelelően a Xerox legfőbb célja, hogy az ügyfeleinél olyan optimalizált nyomtatási infrastruktúrát alakítson ki, amely a menedzselt nyomtatási szolgáltatások hozzáadásával jelentősen, akár 30 százalékkal csökkentheti a dokumentumkezelési költségeket. A vállalat MPS megoldásainak legújabb generációja három fő pillérre épül. A felmérésre és optimalizálásra, amely arra ösztönzi a munkavállalókat, hogy környezettudatosabban használják az irodai erőforrásokat és csökkentsék az ökológiai lábnyomukat. Másodsorban a biztonságra és integrációra, amelyeknek köszönhetően a vállalatok folyamatosan nyomon követhetik, hogy ki, mit, mikor, mennyit és hol nyomtatott. Az adatok elemzése alapján és a Xerox tanácsadóinak segítségével pedig a cégek optimalizálhatják a nyomtatási infrastruktúrájukat. Harmadrészt az automatizálásra és egyszerűsítésre, ami révén a Xerox széleskörű munkafolyamat automatizálási megoldásokkal biztosítja a különböző szektorok közti üzleti folyamatok menedzselését. 

 

A Xerox eredményességét a közelmúltban egy másik kutatócég, az IDC is elismerte. Legfrissebb MarketScape jelentésükben a hatékonyságnövelést és a jövedelmezősséget erősítő, az üzleti folyamatok automatizálását biztosító menedzselt munkafolyamat szolgáltatások vezető vállalataként nevezték meg a Xerox-ot a Közel-Kelet és Afrika mellett Közép – és Kelet Európa vonatkozásában, beleértve ebbe Magyarországot is.

 

HÁTTÉR:

A Quocirca szerint az alábbi szempontokat érdemes számba venniük az állami, illetve üzleti szférában tevékenykedő szervezeteknek az MPS partner kiválasztásakor:

  • Értékelési rendszer – Milyen a dokumentumkezeléssel kapcsolatos adatok kiértékelése, elemzése? Az átfogó elemzés biztosítja a folyamatok költséghatékony tervezését, a hatékonyság növelését.
  • Széleskörű kínálat – Képes-e a szolgáltató komplex szolgáltatásra az irodai/nyomdai nyomtatástól kezdve az informatikai támogatás biztosításán keresztül az üzleti folyamatok automatizálásának ellátásáig?
  • Heterogén munkakörnyezet működtetése – A vállalatok többsége számos gyártóval, partnerrel dolgozik.  Fontos, hogy az MPS szolgáltató megbirkózzon a különböző eszközök, technológiák összehangolásával és a hatékony munkakörnyezet kialakításával.
  • Iparági tapasztalatok és a folyamatok ismerete – Az MPS szolgáltatónak az iparági sajátosságokat alapul vevő munkafolyamat megoldásokat kell biztosítani, amely integrálható az adott szervezet HR, jogi, illetve pénzügyi folyamataiba.
  • Integrált és biztonságos mobil stratégia – Képes-e az MPS szolgáltató biztonságos hardveres és a szoftveres mobilos megoldásokkal kiterjeszteni a menedzselt nyomtatási szolgáltatásait?
  • Rugalmasság – A változó piaci igényekhez való gyors, költséghatékony alkalmazkodás fontos az MPS terén is.
  • Pontos szabályzás – Szolgáltatási garanciák, pénzügyi szankciók lefektetése a megfelelő teljesítés érdekében.
  • Következetes nemzetközi szolgáltatás, helyi támogatással – A globalitásnak számos előnye van a hatékony ügyfélkezelés terén, ugyanakkor hasznos, ha ehhez lokális szakmai támogatás is társul, illetve a helyi, egyedi szabályozással, működéssel szemben támasztott elvárásokkal is gyorsan, könnyedén megbirkózik a szolgáltató.
  • Átláthatóság – Az MPS szolgáltató biztosítson hozzáférést a valós idejű és web-alapú kimutatásokhoz, amelyeken keresztül minden folyamatosan nyomon követhető.
  • Szabványokhoz való igazodás – Az MPS szolgáltatásnak illeszkednie kell a meglévő informatikai rendszerhez.
  • Innováció – A költségek csökkentése, a szolgáltatás minőségének javítása az MPS szolgáltató folyamatos feladata. Ennek érdekében a fejlesztéseknek folyamatosan a középpontban kell lenniük.

     

 

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kirobbanó gaming teljesítmény az AOC 44,5″ OLED monitorjával

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája – újabb csúcskategóriás OLED modellel bővíti a népszerű AGON PRO termékcsaládot. A 44,5″ hüvelykes (113 cm) AGON PRO AG456UCZD gamer monitor elmélyült játékélményt nyújt. 

2024. március 18. 17:44

Gaming monitorokat mutat be a Thermaltake

A Thermaltake, a prémium toronyházak, tápegységek, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bemutatta a TGM-I27FQ és a TGM-V32CQ Curve gaming monitort, a kiváló minőségű QHD-s (2560x1440) képernyőt profi gamereknek. A TGM-I27FQ egy 165 Hz-es frissítési gyakoriságú és gyors IPS-technológiát használ, lehetővé téve a felhasználóknak, hogy élvezhessék a még tökéletesebb élményt és a kiváló képminőséget gyorsan mozgó játékok közben. A TGM-V32CQ 170 Hz-es frissítési gyakorisággal és 1000R-es görbülettel érkezik, lehetővé téve, hogy teljesen elmerüljünk a játékban a képernyő azonnali reakciója és a tökéletes betekintési szögek révén.

2024. február 27. 16:01

Az AOC bemutatja az elegáns otthoni és irodai monitorok új korszakát

A kijelzőspecialista AOC izgatottan jelenti be legújabb B3 sorozatának bevezetését, amely a modern otthoni és irodai környezetekhez tervezett belépőszintű B2C monitorok újragondolt változata. Az új B3 termékcsalád két 23,8 hüvelykes (60 cm) (AOC 24B3CF2 és 24B3CA2) és két 27 hüvelykes (68 cm) (AOC 27B3CF2 és 27B3CA2) modellel indul, amelyek IPS panellel és Full HD felbontással rendelkeznek. A 100 Hz képfrissítési sebességgel, USB-C csatlakoztathatósággal és 65 W tápellátással ez a négy monitor frissített dizájnnal és továbbfejlesztett teljesítménnyel egyesíti magában a modern otthonok és vállalkozások változó igényeit.

2024. február 21. 13:02

Elkezdődött a várva várt League of Legends bajnokság

Február 12-én kezdetét vette Winter Cup powered by Samsung Odyssey: a League of Legends játékosoknak szóló nemzetközi verseny.  Az esemény célja, hogy elősegítse a közösségépítést a világ egyik legnépszerűbb játékában, miközben magas színvonalú, professzionális versenyzésre biztosít lehetőséget a gamereknek. A megmérettetés teljes nyereményalapja 6000 euró.

2024. február 17. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05