Nokia Nyílt Innovációs Kihívás 2016

forrás: Prím Online, 2016. június 13. 12:35

A Nokia negyedik alkalommal hirdeti meg Nyílt Innovációs Kihívását, melynek témája ezúttal a Dolgok Internete (Internet of Things, IoT) - a közbiztonság, a hálózatba kapcsolt gépjárművek, az Ipar 4.0, a közművek, a biztonság, és az okos városok.

A felhívást a Nokia a magántőke befektetésével foglalkozó Nokia Growth Partners vállalattal közösen szervezi, mely ebben az évben jelentette be, hogy 350 millió dollárral támogatja különböző IoT vállalatok befektetéseit. 

 

Az elkövetkezendő években az IoT korszakalkotó megoldásokkal egyszerűsíti majd az emberek életét, teszi hatékonyabbá az egyes iparágakat és teremt új üzleti lehetőségeket az hálózatüzemeltetők és a vállalkozások számára. A Bell Labs Consulting közelmúltban megjelent előrejelzése szerint 2020-ra a Dolgok Internetére kapcsolódó eszközök száma meghaladja majd a 46 milliárdot. Ezek a kapcsolódó készülékek az IoT változatos felhasználási módjait teszik majd lehetővé, mint például fenntarthatóbb okos városokat, okosabb, gyorsabb egészségügyi és közbiztonsági alkalmazásokat, amelyek életeket mentenek majd, illetve gyorsabban reagáló és egyszerűbben kezelhető okos hálózatokat.

 

Az IoT ezen izgalmas területeihez kapcsolódó nagyratörő elképzeléseket és új üzleti modelleket keresi a Nokia Nyílt Innovációs Kihívás 2016. A pályázat időtartama alatt a Nokia üzletági szakemberekkel együtt értékeli a nevezések újszerűségét, hatását és üzleti potenciálját. A győztesek bekapcsolódhatnak a Nokia Innováció Gyorsító Programjába, mely segítségével a Nokia vállalati keretein belül inkubációs környezetben fejleszthetik elképzeléseiket, hozzáférhetnek a Nokia globális piacaihoz és befektetői kapcsolatokat építhetnek ki. Ráadásul a három legjobb eredményt elérő csapat között inkubációs díjként összesen 100,000 euró kerül kiosztásra.

 

 

A jelentkezéseket június 6-a és augusztus 15-e között lehet benyújtani, ennek lezárását követően kerül sor a pályázatok értékelésére. A legjobb 15 csapat meghívást kap egy kétnapos párizsi koncepciófejlesztő workshop-ra, amelyet a Nokia szakemberei tartanak októberben. A végső döntésre és a díjátadó rendezvényre rögtön a workshop után kerül sor. A Nokia Nyílt Innovációs Kihívás minden innovátor, kezdő vállalkozás, szervezet, akadémia és egyén előtt nyitott, aki vagy amely olyan jövőbeli technológiák fejlesztésén dolgozik, amelyek javítják életminőségünket, valamint ötletét egy működő prototípus segítségével be is tudja mutatni. 

 

„A digitalizáció a következő ipari forradalom, és a minket körülvevő eszközök automatizálása az emberiség lehetőségeinek új korszakát nyitja majd meg” – mondta Marc Rouanne, a Nokia Innovációs és Operatív Vezetője. „A Nokia Nyílt Innovációs Kihívás 2016 az emberek és az eszközök összekapcsolása terén keresi a legújabb ötleteket. Az innovátorok és kezdő vállalkozások számára ez egy nagyszerű lehetőséget teremt. Kihasználhatják a Nokia globális jelenlétéből eredő előnyöket és kockázati tőkebefektetőkkel ismerkedhetnek meg, hogy új módokat találjanak a holnap technológiáinak közös fejlesztésére, amelyek életeket mentenek, segítik a környezetet és javítják életminőségünket.” 

 

Bo Ilsoe, a Nokia Growth Partners ügyvezető partnere szerint „a fődíj mellett a Nokia Nyílt Innovációs Kihívás kivételes lehetőséget teremt az IoT vállalatok számára, hogy potenciális partnereket találjanak, befektetőkkel találkozzanak, tanácsokat kapjanak üzleti elképzeléseikhez, valamint hozzájuk hasonló vállalkozókkal ismerkedhessenek meg. Nagy megelégedésünkre szolgál, hogy újra támogathatjuk a versenyt.”

 

A Nokia elképzelése, hogy kiterjessze az emberiség életminőségének javítását célzó technológia lehetőségeit. Egy olyan programozható világ létrehozásával járuljon hozzá boldogulásukhoz, ahol emberek, tárgyak, érzékelők és eszközök milliárdjai kapcsolódnak össze. A 2016-os Mobil World Congress-en a Nokia kiemelte, hogy vezető szerepet kíván betölteni a következő generációs 5G és IoT technológiák fejlesztésében, amely alkalmazások, platformok, biztonsági megoldások, kapcsolódási megoldások és szolgáltatások változatos portfóliójának kifejlesztését jelenti számos különböző iparágban. Az IoT minél szélesebb körben való elterjedése megnyitja az utat az 5G-hez hasonló, jövőbe mutató technológiák sikeres bevezetése előtt.

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05