Új Lufthansa Technik munkahelyek magasan képzett szakembereknek

forrás: Business Online, 2016. június 15. 18:20

A Lufthansa Technik AG, Németország vezető repülőgép-karbantartó és mérnöki vállalata a meglévő légijármű-karbantartó tevékenysége mellett új repülőgép-mérnöki központot nyit Budapesten. Az új, Budapest-központú szolgáltató központ elsősorban a Boeing 737 géptípus, a világ egyik legnépszerűbb keskenytörzsű, középtávú légijárműve kapcsán nyújt majd szolgáltatásokat, illetve általános, nem géptípus-specifikus támogató tevékenységeket is végez majd.

A Lufthansa Technik több mint 15 éve van jelen Magyarországon, és fokozatosan kulcsszereplővé vált a repülőgép karbantartás és javítás területén a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A társaság ezúttal egy mérnököket foglalkoztató központtal bővíti budapesti tevékenységeit, ebben az ütemben mintegy 50 új, magas képzettséget igénylő repülőmérnöki munkahelyet teremtve ezzel. A tevékenységek jórészt a Boeing 737-es keskenytörzsű repülőgépekhez kapcsolódnak, és felölelik a rendszermérnöki munkát, a műszaki diagnosztikát és gyorsjavítást, a karbantartási program menedzsmentet, valamint egyedi mérnöki feladatok ellátását.

A Lufthansa Technik AG új budapesti mérnökirodájába telepít számos géptípustól független szolgáltatást is, így a repülőgép hajtómű állapotfigyelést, a repülőgépek repülési és megbízhatósági adatainak gyűjtését, és a műszaki dokumentációs szolgáltatást. Az olyan szolgáltatásokkal, mint például a repülőgép bérlőváltások támogatása, a Lufthansa Technik tovább erősíti helyi tevékenységét, amelyet a Wizz Air, Közép-Kelet Európa legnagyobb diszkont légitársaság részére végez. Budapest három másik közép- és dél-európai repülőtérrel versengett, hogy helyszínéül szolgálhasson az új központnak, amely magas értékű munkahelyeket teremt a repülőmérnökök számára.    

Dietmar Focke, a Lufthansa Technik Budapest vezérigazgatója így kommentálta a bejelentést. „A magasan képzett, komoly szakmai háttérrel rendelkező munkaerő volt az egyik tényező, amely pozitív irányban befolyásolta a Lufthansa Technik azon döntését, hogy a légiközlekedés szereplőinek nyújtott szolgáltatásaikat Budapesten bővítik. Magyarország elkötelezett aziránt, hogy kedvező üzleti környezetet biztosítson minden olyan befektető számára, aki hosszú távra tervez.”   Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója azt mondta, a Budapest Airport az új mérnöki szolgáltató központ megnyitását újabb nagy lépésként értékeli Magyarország légi kapuja üzleti palettájának szélesítésében, amely az utasforgalom kiszolgálásától a légiáru-forgalomhoz kapcsolódó szolgáltatásokon és a kereskedelmi, ingatlangazdálkodási, logisztikai, repülőgép-karbantartási tevékenységeken át immár a repülőgép-mérnöki tevékenységig terjed.  

A munkaerő-felvétel első üteme júliusban indul, és a munkakörök iránt érdeklődő mérnökök és technikusok jelentkezésüket az interneten keresztül juttathatják el a társasághoz. A toborzás első szakaszának lezárását követően az új repülőgép-mérnöki központ a tervek szerint már 2016 vége előtt megkezdi működését. A munkaerő-felvétel további három ütemére 2016 októbere és 2017 áprilisa között kerül sor.

Trendek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új Lufthansa Technik munkahelyek magasan képzett szakembereknek

A Lufthansa Technik AG, Németország vezető repülőgép-karbantartó és mérnöki vállalata a meglévő légijármű-karbantartó tevékenysége mellett új repülőgép-mérnöki központot nyit Budapesten. Az új, Budapest-központú szolgáltató központ elsősorban a Boeing 737 géptípus, a világ egyik legnépszerűbb keskenytörzsű, középtávú légijárműve kapcsán nyújt majd szolgáltatásokat, illetve általános, nem géptípus-specifikus támogató tevékenységeket is végez majd.

2016. június 15. 18:20

Big Data, Cloud és analitika: jövő héten jön a Budapest Data Fórum

Június 14. és 16. között rendezik meg a vezető hazai adattárházas és Big Data seregszemlét, ahol külföldi és hazai vállalatok osztják meg tapasztalataikat az adatmenedzsment és adatelemzés legjobb gyakorlatáról.

2016. június 7. 15:54

A Cellum innovációja Egyiptomban is bizonyíthat

A magyar tulajdonú Cellum, Európa egyik vezető mobiltárca-szolgáltatója a Metel Egypttel írt alá együttműködési megállapodást Abd El-Fattah El-Sisi egyiptomi elnök és Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében, a miniszterelnöki látogatáshoz kapcsolódó üzleti fórumon. A Metel a megállapodás részeként a Cellum mobilfizetési szolgáltatásait terjeszti el az Közel-Keleten és Afrikában, jelentősen fejlesztve ezzel a térség elektronikus kereskedelmét.

2016. június 2. 15:05

1,8 milliárd dolláros befektetést szerzett a Snapchat

A Snapchat instant üzenetküldő alkalmazás újabb, 1,8 milliárd dolláros befektetési kört tudhat maga mögött, legyőzve ezzel a kételyeket, melyek a startup befektetési ökoszisztémát lengik körül az utóbbi időben. Az új befektetéssel a céget jelenleg 20 milliárd dollárra becslik.

2016. május 31. 16:07

Technikai kommunikációval foglalkozó szakmai szervezet alakult

Hazai vállalatok részvételével és az európai anyaszervezet támogatásával megalakult a tekom Magyarország szakmai platform, amely a technikai kommunikációval foglalkozó magyarországi szakembereket tömöríti. Az SAP egyik alapítóként a tagok és érdeklődők felé történő kommunikációért felel majd. 

2016. május 17. 12:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09