Cisco Tetration Analytics: időgép adatközpontokhoz

forrás: Prím Online, 2016. június 20. 10:58

A Cisco bemutatta Cisco Tetration Analytics platformját, amely teljes átláthatóságot és valós idejű elemzést biztosít az adatközpontokban. 

A megoldás összegyűjti a hardveres és szoftveres érzékelőkből érkező telemetria adatokat, és a fejlett gépi tanulási technikák segítségével elemzi a rendelkezésre álló információkat. A Tetration olyan kritikus pontokra is megoldást kínál, mint a szabályozásoknak való megfelelés, az alkalmazások elemzése és a fehérlistákon alapuló biztonsági modellek működése. A folyamatos monitorozás, elemzés és jelentés segítségével a Tetration Analytics platform egyszerűsíti a rendszerek működését, a zero trust műveleteket, valamint az alkalmazások migrálását az SDN és felhő alapú környezetekbe. 

 

A Cisco Tetration Analytics segítségével a szervezetek átláthatják az egymásra épülő alkalmazásokat az adatközpontokban és a felhőben, adatokkal alátámasztott, proaktív döntéseket hozhatnak az üzemeltetés során, valamint tesztelhetik az új vállalati szabályok hatását azok bevezetése előtt. A platform keresőmotorja és felhasználói felülete lehetővé teszi a munkafolyamatok milliárdjai közötti gyors keresést. Az alkalmazások viselkedése folyamatosan monitorozható, ami a kommunikációs mintákban megjelenő eltérések gyors azonosítását segíti. 

 

Az informatikai vezetőket jelentősen hátráltatja a tudás és az átláthatóság hiánya, amely megnehezíti az alkalmazások migrálását a felhőbe, illetve a kritikus információk és erőforrások hiányában a zero trust modellek bevezetését is akadályozza. Mindeddig nem létezett olyan egyedi megoldás, ami következetesen összegyűjti a telemetria adatokat az adatközpontokból, és valós időben elemzi a nagymennyiségű adatot.

 

 

A megoldás

A Tetration teljes átláthatóságot biztosít az adatközpontokban. A platform az alacsony üzemeltetési költséget igénylő szoftveres szenzorok mellett az adatcsomagok metaadatainak monitorozását végző hardveres érzékelőkkel, vagy a két megoldás kombinációjával nyújt teljes betekintést az adatközpontok működésébe. A Tetration valós idejű, fejlett elemzéseket végez, amelyek eredményeit könnyen átlátható, vizuális formában biztosítja a szakemberek számára. A platform betekintést ad az alkalmazások működésébe, ajánlásokat tesz az automatizált fehérlistákkal kapcsolatos szabályozásra, szimulációkat végez a bevezetni kívánt szabályokkal kapcsolatban és elemzi a várható hatásukat, valamint vizsgálja a hálózati forgalmat is.

 

A Tetration egyfajta időgépként is működik az adatközpontok esetében, így a szakemberek visszanézhetik a korábbi időszak történéseit és a jelen folyamatait, illetve előrejelzéseket kaphatnak arról, hogy milyen események várhatók a jövőben. 

 

Hogyan működik?

A szoftveres szenzorok a végponti hostokon kerültek telepítésre, amelyek virtuális gépek, vagy hagyományos szerverek is lehetnek. A Tetration első verziójában a szoftveres érzékelők a Linux és a Windows szervereket támogatják, a hardveres érzékelőket pedig integrálták a Cisco Nexus 9200-X and Nexus 9300-EX hálózati kapcsolókba, így minden portról összegyűjthetik a hálózati forgalommal kapcsolatos adatokat. Egyetlen Tetration eszköz másodpercenként akár egymillió egyedi munkafolyamatot képes monitorozni. Mind a szoftveres, mind a hardveres érzékelők valós időben továbbítják a munkafolyamatokhoz kapcsolódó adatokat a Tetration Analytics platform felé, amely bármilyen adatközpontba, szerverre és hálózati kapcsolóra telepíthető.

 

A Tetration platform telepítése könnyen megoldható: a szerverek és a kapcsolók előkábelezettek, a szoftver pedig előre telepített. A Tetration beállítása is egyszerű, az adatközponti környezetre vonatkozó néhány kérdés után a rendszer konfigurálható. A Cisco Tetration platformja 2016 júliusától lesz elérhető.

 

Cisco Advanced Services

A Tetration Analytics platform órák alatt telepíthető, de lehetőség van a Cisco Tetration Advanced Services szakembereinek bevonására is a megoldás optimálisabb beállításához, a platform teljesítményének növeléséhez, valamint a teljes adatközponti bevezetés támogatására. A Cisco Solution Support for Tetration szolgáltatása folyamatos hardveres és szoftveres támogatást nyújt a Cisco Tetration Analytics platformhoz és a Tetration platformhoz kapcsolódó megoldásokhoz.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15