Cisco Tetration Analytics: időgép adatközpontokhoz

forrás: Prím Online, 2016. június 20. 10:58

A Cisco bemutatta Cisco Tetration Analytics platformját, amely teljes átláthatóságot és valós idejű elemzést biztosít az adatközpontokban. 

A megoldás összegyűjti a hardveres és szoftveres érzékelőkből érkező telemetria adatokat, és a fejlett gépi tanulási technikák segítségével elemzi a rendelkezésre álló információkat. A Tetration olyan kritikus pontokra is megoldást kínál, mint a szabályozásoknak való megfelelés, az alkalmazások elemzése és a fehérlistákon alapuló biztonsági modellek működése. A folyamatos monitorozás, elemzés és jelentés segítségével a Tetration Analytics platform egyszerűsíti a rendszerek működését, a zero trust műveleteket, valamint az alkalmazások migrálását az SDN és felhő alapú környezetekbe. 

 

A Cisco Tetration Analytics segítségével a szervezetek átláthatják az egymásra épülő alkalmazásokat az adatközpontokban és a felhőben, adatokkal alátámasztott, proaktív döntéseket hozhatnak az üzemeltetés során, valamint tesztelhetik az új vállalati szabályok hatását azok bevezetése előtt. A platform keresőmotorja és felhasználói felülete lehetővé teszi a munkafolyamatok milliárdjai közötti gyors keresést. Az alkalmazások viselkedése folyamatosan monitorozható, ami a kommunikációs mintákban megjelenő eltérések gyors azonosítását segíti. 

 

Az informatikai vezetőket jelentősen hátráltatja a tudás és az átláthatóság hiánya, amely megnehezíti az alkalmazások migrálását a felhőbe, illetve a kritikus információk és erőforrások hiányában a zero trust modellek bevezetését is akadályozza. Mindeddig nem létezett olyan egyedi megoldás, ami következetesen összegyűjti a telemetria adatokat az adatközpontokból, és valós időben elemzi a nagymennyiségű adatot.

 

 

A megoldás

A Tetration teljes átláthatóságot biztosít az adatközpontokban. A platform az alacsony üzemeltetési költséget igénylő szoftveres szenzorok mellett az adatcsomagok metaadatainak monitorozását végző hardveres érzékelőkkel, vagy a két megoldás kombinációjával nyújt teljes betekintést az adatközpontok működésébe. A Tetration valós idejű, fejlett elemzéseket végez, amelyek eredményeit könnyen átlátható, vizuális formában biztosítja a szakemberek számára. A platform betekintést ad az alkalmazások működésébe, ajánlásokat tesz az automatizált fehérlistákkal kapcsolatos szabályozásra, szimulációkat végez a bevezetni kívánt szabályokkal kapcsolatban és elemzi a várható hatásukat, valamint vizsgálja a hálózati forgalmat is.

 

A Tetration egyfajta időgépként is működik az adatközpontok esetében, így a szakemberek visszanézhetik a korábbi időszak történéseit és a jelen folyamatait, illetve előrejelzéseket kaphatnak arról, hogy milyen események várhatók a jövőben. 

 

Hogyan működik?

A szoftveres szenzorok a végponti hostokon kerültek telepítésre, amelyek virtuális gépek, vagy hagyományos szerverek is lehetnek. A Tetration első verziójában a szoftveres érzékelők a Linux és a Windows szervereket támogatják, a hardveres érzékelőket pedig integrálták a Cisco Nexus 9200-X and Nexus 9300-EX hálózati kapcsolókba, így minden portról összegyűjthetik a hálózati forgalommal kapcsolatos adatokat. Egyetlen Tetration eszköz másodpercenként akár egymillió egyedi munkafolyamatot képes monitorozni. Mind a szoftveres, mind a hardveres érzékelők valós időben továbbítják a munkafolyamatokhoz kapcsolódó adatokat a Tetration Analytics platform felé, amely bármilyen adatközpontba, szerverre és hálózati kapcsolóra telepíthető.

 

A Tetration platform telepítése könnyen megoldható: a szerverek és a kapcsolók előkábelezettek, a szoftver pedig előre telepített. A Tetration beállítása is egyszerű, az adatközponti környezetre vonatkozó néhány kérdés után a rendszer konfigurálható. A Cisco Tetration platformja 2016 júliusától lesz elérhető.

 

Cisco Advanced Services

A Tetration Analytics platform órák alatt telepíthető, de lehetőség van a Cisco Tetration Advanced Services szakembereinek bevonására is a megoldás optimálisabb beállításához, a platform teljesítményének növeléséhez, valamint a teljes adatközponti bevezetés támogatására. A Cisco Solution Support for Tetration szolgáltatása folyamatos hardveres és szoftveres támogatást nyújt a Cisco Tetration Analytics platformhoz és a Tetration platformhoz kapcsolódó megoldásokhoz.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50