Vihar zavarta meg az EFOTT-ot

forrás: Prím Online, 2016. július 14. 10:56

Szerda este a hidegfront elérte a velencei EFOTT-ot is. A szervezők biztonságos helyre terelték a fesztiválozókat, és a zenei programokat is átszervezték a fedett koncerthelyszínekre. Kisebb viharkárok keletkeztek, de komolyabb személyi sérülés nem történt. Az EFOTT folytatódik, mára napos idő és 23 fok várható.

A vihar közeledtével az EFOTT szervezői az esőtervnek megfelelően fokozatosan szervezték át az esti zenei programokat a fedett koncerthelyszínekre.

 

Közeledik a vihar az EFOTT-ra

 

Maszlavér Gábor, a fesztivál igazgatója elmondta, a koncertek nem maradtak el: csúsztatva bár, de minden tervezett zenekar színpadra lépett. A fesztiválozók testi épsége érdekében csak azok a programhelyszínek maradtak nyitva, amelyek maximális biztonsággal tudtak üzemelni.

 

A szervezőknek a Katasztrófavédelemmel együttműködve sikerült nagyobb problémák nélkül lebonyolítani az este további részét. A programváltozásról a fesztivál területén kihelyezett LED falakon és hangosbemondókon, valamint az online platformokon tájékoztatták a résztvevőket. Károk tekintetében néhány raktársátor és a dekoráció jelentős része megsínylette az estét, de jelentős személyi sérülés szerencsére nem történt. A fesztiválon egészségügyi szolgálatot teljesítő mentősök tájékoztatása szerint több bokaficam, egy mélyebb, 5 cm-es sebet okozó lábsérülés, valamint egy autoimmun betegségben szenvedő lány tünetei erősödtek fel a vihar hatására.

 

A helyreállítás már zajlik, a vizet folyamatosan szivattyúzzák, a fesztiválozóknak meleg teát osztanak. A csütörtöki napra napos időt és 23 fokot jósolnak, így a programok sem maradnak el, a tervek szerint minden koncert az előzetesen meghirdetettek szerint zajlik majd. Az esetleges helyszín- és időpontváltozásokról a szervezők a Facebook-on folyamatos tájékoztatást adnak.

 

Szerkesztőségünk is jelen volt a tegnapi napon, így minket is utolért a vihar. Szerencsére a Rauch Aréna jól bírta a megpróbáltatásokat, és látszott, hogy a szakemberk a korábbi velencei vihar után már felkészülve fogadták az érkező esőt, szelet. Egy dolog viszont volt, amit nem lehetett elkerülni, kifelé menet eső ide vagy oda, sajnos bokáig gázoltunk a vízben, sárban, néhol pedig a gödrökbe lépve térdig ért a sáros víz. Ez azonban egy, a szervezőkön kívül álló tényező volt. Minden más tekintetben a fesztiválózok biztonságát szem előtt tartva biztosították a helyszíneket. Respect!

Kulcsszavak: EFOTT fesztivál

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05