Kamerák akcióban

Két keréken is biztonságban a Mio-val

forrás: Prím Online, 2016. július 29. 12:00

Ha azt mondom, road movie, azt mondod, Szelíd motorosok. Ma már nem kell hollywood-i rendezőnek lenni ahhoz, hogy leforgassuk saját mozinkat, amint motorosként vagy bringásként az országutakat rójuk. Ha Mio MiVue M510 vagy M560 akciókamerákkal indulunk útnak, minden kalandot hazavihetünk. Ha pedig a túra során bármilyen probléma adódna, felvételeink a helyzet tisztázásában is segítségünkre lesznek. A MiVue M510 és M560 kamera könnyű, kicsi, és még gyenge fényviszonyok mellett is kiváló felvételt készít, akár két és fél órán keresztül.

Még javában tart a nyaralószezon: sokan vannak, akik két keréken vágnak neki az útnak. Két keréken és egy kamerával: hiszen egyre többen választanak útitársul akciókamerát is, kalandvágyból vagy éppen biztonsági megfontolásokból. A Mio MiVue M510 és M560 kerékpáros és motoros kamera hasznos lehet, ha egyszerűen, mégis jó minőségben dokumentálnánk utunkat, esőben és gyenge látási viszonyok mellett egyaránt.

 

Pehelykönnyű és egyszerűen rögzíthető

Az akciókameráknál elsődleges szempont, hogy minél kisebbek és könnyebbek legyenek, illetve minél jobban az emberi szemhez közelítő látószögben érzékeljenek. Ezért az új MiVue kamerák lencséje széles látószögű, mintegy 130 fokot képes befogni, az eszközök pedig alig több mint 70 grammosak. A pillekönnyű Mio MiVue M510 és M560 készülékek a kormányon vagy a sisakon könnyen elhelyezhetők: a dobozban tartót és az M510 kamera esetében ragasztócsíkot is találunk. Az Mio MiVue M510 modellhez különleges, tépőzáras anyagból készült tartó jár, amely elnyeli a menet közbeni rezgéseket, így stabilabb lesz a felvétel és kevésbé rázkódik a kép. 

 

 

Nem szólhat közbe az időjárás 

A tartós akkumulátor segítségével egyetlen feltöltéssel akár egész estés filmet is forgathatunk, ugyanis 2,5 órán át folyamatosan rögzíthetjük a látványt. A Mio MiVue M510 és M560 akciókamera vízálló, ezért párában, ködben vagy esőben is bátran használhatjuk őket. A borús ég vagy az alkonyati félhomály sem akadály: a minőségi, F1.8-as rekeszértékű üveglencse több fényt enged be, így gyenge fényviszonyok között is világosabb képet ad. Az M560-as kamera Sony optikai szenzorral van felszerelve, amely optimális látószöget és tökéletes minőséget biztosít. 

 

Emlékeink kristálytiszták lesznek 

A kamerák a felvételeket FullHD felbontásban, 30 fps (képkocka/másodperc) sebességgel, H.264 tömörítéssel rögzítik, így filmjeink a borotvaéles minőség mellett kis fájlméretűek is lesznek. Az elkészült felvételek kezelésében a Windows és OSX-kompatibilis MiVue Manager szoftver lesz a segítségünkre. 

 

Kulcsszavak: Mio MiVue kamera Mio

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05