IDC: A sokoldalú multifunkciós készülékek gyökeresen átalakítják a munkafolyamatokat

forrás: Prím Online, 2016. augusztus 8. 13:51

Az IDC tanulmánya szerint a legújabb multifunkciós készülékek mára jóval többek a papíralapú munkafolyamatokat kiszolgáló nyomtatóknál, és teljes körű, testre szabható dokumentumkezelési megoldásként működnek. Az MFP-k ezáltal hozzájárulnak a munkafolyamatok hatékonyságának növeléséhezés, ami az európai kis- és középvállalatok 67 százaléka számára kiemelkedő üzleti prioritás.

„A piaci lehetőségek útjában álló üzleti folyamatok? Költséghatékony nyomtatás és dokumentumkezelés sokoldalú multifunkciós készülékekkel” című tanulmány a munkafolyamatok hatékonyságának növelésével foglalkozik. A dokumentum megállapítása értelmében az európai kkv-k 67 százaléka számára a hatékony működés az egyik legfőbb üzleti prioritás. Ugyanakkor három vállalatból csupán egy gondolkodik azon, hogy miként kezelje a megnövekedett információmennyiséget napjaink egyre inkább digitalizálódó világában annak ellenére, hogy a felhőalapú szolgáltatások már megfizethető hozzáférést biztosítanak a legújabb technológiákhoz. 

 

A felmérés arra is rámutatott, hogy a jogi iratokkal kapcsolatos dokumentumkezelési kihívások megoldása időigényes, és éves szinten akár 20 százalékos munkavállalói teljesítménycsökkentést is eredményezhet, amely csaknem kéthónapnyi munkának felel meg. Ezt tetézi, hogy a felmérés szerint a kkv-k háromnegyede semmilyen biztonsági rendszert nem használ, ezért védtelen marad az olyan biztonsági kockázatokkal szemben, amelyeket a távoli elérés, a big data, a közösségalapú gazdaság vagy a felhő és hasonló, új technológiai jelenségek vetnek fel.

 

MFP-k: az üzleti növekedés motorjai

Az IDC tanulmánya szerint a multifunkciós készülékekben (MFP-k) elérhető funkciók hozzájárulnak a munkafolyamatok hatékonyságának növeléséhezés, és ezáltal gördülékenyebbé teszik a kkv-k üzleti tevékenységét. A tanulmány szerint: „A sokoldalú MFP-k funkciói kiterjesztik az eszközök felhasználási lehetőségeit az elsődlegesen papíralapú nyomtatásról és másolásról egy testre szabható, digitális dokumentumkezelési megoldásra, amellyel a vállalatok adatokat tudnak rögzíteni, a rendszerbe bevinni és megosztani.”

 

Az üzleti növekedés és a versenyképesség fenntartása érdekében a vállalatoknak komoly döntéseket kell hozniuk arról, hogy mely területekre fókuszáljanak és fektessenek be. A tanulmány ajánlása alapján azonban a drága üzletierőforrás-tervező (ERP) rendszerekre való átállás helyett először azt érdemes fontolóra venniük, hogy kisebb befektetésekkel testre szabják a munkafolyamatok kezeléséhez használt eszközeiket, amelyek megfelelő automatizálással már rövid távon is szervesen tudják támogatni a teljesítmény növelését.  

 

Az IDC felmérése szerint az MFP-k azáltal, hogy költség- és időhatékony munkafolyamatokat teremtenek, elősegítik a szabályozásoknak való megfelelést és a biztonság növelését, valamint a távoli munkavégzést és a költségcsökkentést, így kiindulási alapot jelenthetnek az üzleti növekedéshez. Ez különösen a kkv-k esetében rendkívül fontos, mivel az ő növekedésüket nagymértékben hátráltathatják a belső folyamatok, valamint a mobil munkavégzés és az erőforrások optimalizálásának kérdése, illetve kezelése. 

 

A sokoldalú multifunkciós készülékek mindemellett arra is lehetőséget biztosítanak a vállalatok számára, hogy hitelesítési eszközökkel szabályozzák a bizalmas adatokhoz való hozzáférést, és engedélyalapú elérés használatával védjék az ügyfelek adatait.

 

Automatizált munkavégzés OKI multifunkciósokkal

Az OKI MFP-i számos olyan funkciót tartalmaznak, amelyek egyszerűbbé teszik az információk rögzítését és feldolgozását, ezzel pedig hozzájárulnak az alkalmazottak gördülékenyebb munkavégzéséhez. Ezek a költséghatékony eszközök a fejlett szoftvereknek és technológiai háttérnek, valamint a nyílt platformnak köszönhetően problémamentesen integrálhatók a meglévő dokumentumkezelési folyamatokba. 

 

A tanulmány megállapításai szerint ezek a készülékek tökéletes választást jelentenek azon vállalatok számára, amelyek az üzleti folyamatok automatizálására szolgáló eszközöket használnak a munkavégzés hatékonyságának növeléséhez. Ez az európai kkv-k 70 százalékára jellemző. Ráadásul az OKI MFP-k rugalmas kialakításuknál fogva az üzleti növekedésének, valamint az új technológiai trendeknek megfelelően bővíthetők.

 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05