Az ABC Data felvásárolja a régió egyik legnagyobb értéknövelt IT disztribútorát

forrás: Prím Online, 2016. augusztus 25. 11:05

A közép- és kelet-európai régió IT disztribúciós piacának meghatározó szereplője, a Magyarországon is jelenlévő ABC Data felvásárolja a lengyelországi székhelyű S4E S.A. részvényeinek 80 százalékát.

Az ABC Data befektetési megállapodást írt alá az S4E S.A. értéknövelt disztribútor részvényeinek felvásárlására. Az S4E akvizíciójával az ABC Data a legátfogóbb és legszélesebb értéknövelt termék és szolgáltatás (VAD) portfóliót hozza létre a régióban. 

 

„Az értéknövelt termékek és szolgáltatások értékesítésével a cégcsoport bevételei jelentősen növekedni fognak, számításaink szerint 2018-ra akár a 340 millió eurót is elérhetik. Az S4E felvásárlása tehát egészen bizonyosan növelni fogja piaci részesedésünket az IT disztribúciós piacon.” – monda el Ilona Weiss, az ABC Data igazgatótanácsának elnöke.

 

 

A megállapodás fontos szerepet játszik a vállalat stratégiai célkitűzéseinek megvalósításában, amely szerint 2018-ra abszolút vezetővé kíván válni a közép- és kelet- európai piacokon. Az ABC Data már az előző év folyamán piacvezető pozíciót ért el a régióban, majd 2016 első félévében számos vezető világmárkával kötött szerződést. Magyarországon a Huawei, az Acer, az Asus, a Cisco, termékeivel,  Romániában a Lenovo és Synology, Benq termékekkel bővült a vállalat 1000 márka 180.000 termékét tartalmazó portfóliója. 

 

Az ABC Data magas minőségű disztribúciós és logisztikai szolgáltatásait a Magyarországon, Lengyelországban és Romániában található, stratégiai elhelyezkedésű logisztikai központjai teszik lehetővé.

 

„Egy olyan erős befektető megszerzése, mint az ABC Data, lehetővé teszi számunkra, hogy üzleti célkitűzéseinket még nagyobb intenzitással valósítsuk meg. Meggyőződésem, hogy az ABC Data szakértelmével és disztribúciós hálózatával jelentős növekedést érhetünk el az értéknövelt termékek és szolgáltatások szektorában, illetve a terület piacán a legátfogóbb ajánlatot dolgozhatjuk ki” – mondta el Paweł Piętka, az S4E igazgatótanácsának elnöke.

 

A tranzakciót követően az S4E az ABC Data részeként folytatja működését, azonban továbbra is önálló egység marad. Az S4E 15 éve folytat üzleti tevékenységet kiemelkedő eredményekkel – a 2015-ös pénzügy évben 53 millió eurót meghaladó árbevételt, 976 ezer eurós működési nyereséget és 738 ezer eurós nettó nyereséget ért el. Az S4E eredményei az akvizíció pillanatától - melyre legkésőbb 2017. március 31-ig sor kerül - szerepelni fognak az ABC Data csoport összevont eredményeiben. Kezdetben az S4E az ABC Data részeként csak a lengyel piacon lesz jelen, de a közeljövőben tervezik kiterjeszteni a működését a kelet- és közép- európai piacokra is.

 

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05