Fókuszban az adatvédelem

Kaspersky-Internet Security multi-device

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 16. 08:45

Kaspersky Lab bemutatta zászlóhajós termékének új verzióját, a Kaspersky Internet Security -multi-device-t, amely további lehetőségeket biztosít a felhasználóknak, hogy biztonságosan internetezzenek és tárolják adataikat.

Kaspersky Internet Security – multi-device az egész család számára kifejlesztett biztonsági eszköz, védi a windows-os, mac-es és android-os felhasználókat a vírusoktól, veszélyes oldalaktól, online követéstől, csalástól és pénzügyi lopásoktól.

 

Ebben az évben a Kaspersky Lab Windows-ra kifejlesztett termékei számos új beépített funkcióval bővültek. Most már a felhasználók a nem biztonságos internethálózatokon is biztonságban tudhatják adataikat a Secure Connection tulajdonságnak köszönhetően. Az új megoldások továbbá be tudnak foltozni lehetséges biztonsági réseket a Software Updater és a Software Cleanernek köszönhetően.

 

“A Kaspersky Lab-nél úgy hisszük az informatikai biztonság nem csak a biztonságvédelmi megoldások hatékonyságán múlik. Ez függ a felhasználók kibertudatosságán is. A kibertudatos emberek óvatosan viselkednek és néznek online filmeket, valamint készek a legújabb technológiai fejlesztéseket elsajátítani és megvédeni azt, ami a legjobban számít – legyen szó személyes adatokról, fájlokról, adatvédelemről, az eszközeikről és a családtagjaik megvédéséről. Azon dolgozunk, hogy megoldásainkkal megadjuk ezeket a lehetőségeket”.- mondta Dragan Martinovic, a Kaspersky Lab Kelet-európai régió ügyvezető igazgatója.

 

 

Secure Connection

Secure Connection lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy biztonságosan internetezzenek, azáltal hogy a hálózatokon fogadott és küldött adataikat titkosítja. Ez különösen fontos pénzügyi műveleteknél, engedélyezéseknél vagy bizalmas adatok küldésénél, mert ezeknél az eseteknél előfordulhatnak komoly - például anyagi-  veszteségek.

 

Ez a funkció különösen jól jön utazás közben, amikor sok ember hajlamos a nem biztonságos wi-fi hálózatra is felcsatlakozni azért, hogy kapcsolatban maradjon. A Kaspersky Lab kutatása szerint minden ötödik (18%) ember utazása során a kiberbűnözők áldozatává válik. Ez nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy minden ötödik utazó semmit sem tesz, hogy biztonságban legyen. A Secure Connection ma már egy szükséges megoldás, ha nyilvános wi-fire csatlakozunk.

 

A Kaspersky Lab védelmi komponense a Kaspersky Internet Security multi-device ablakából előhívható. Akkor is aktiválható, ha az eszköz nyilvános wifire csatlakozik, vagy ha a user bizalmas adatokat használ, például online bankolás, vásárlás, fizetés, emailezés és közösségi média használat közben stb.

 

A biztonsági előfizetésen belül a felhasználók 200 MB titkosított adatforgalmat kapnak és meghosszabbított havi vagy éves díj fejében korlátlan adatforgalmat kaphatnak.

 

Software Updater

A leggyakoribb metódus, amit a vírus használ, az a programok sérülékenységén alapszik. Fejlesztők rendszeresen frissítik a termékeiket, ez nem jelenti azt, hogy mindegyik felhasználó rá is nyom a frissítés gombra. Software Updater automatikusan megtalálja az updatelésre szoruló alkalmazásokat, és a felhasználó egyetértése után, fel is installája a szolgáltató legújabb verzióját.

 

A felhasználó manuálisan is kérheti a frissítést vagy beállíthat egy listát arról, amit nem szeretne letölteni, például olyan alkalmazások sorát, amikből a régi verzió a preferált.

 

Software Cleaner

A Kaspersky Lab kutatása szerint, a felhasználók 37%-a olyan adatokat tárol a készülékén, amit nem használ. Továbbá azáltal, hogy túlterheli a készülék memoriáját, a kiberbűnözőknek lehetősége nyílik, hogy beszivárogjanak a rendszerbe. Software Cleaner megvizsgálja a feltöltött alkalmazásokat és megjelöli azokat, amelyek potenciális veszélynek teszik ki a számítógépet. Sok esetben a felhasználó nem is tud tóla, hogy új alkalmazások kerültek felinstallálásra vagy egyszerűen nincs tisztában ezek potenciális veszélyével.

 

A Software Cleaner tájékoztatja a felhasználót a következő esetekről: 

  • ha olyan program került felistallálásra, amiről nem tudott 
  • vagy valamivel együtt töltődött le 
  • vagy az alkalmazás lelassítja a gépet 
  • vagy nem a leírt valóságnak megfelelő tulajdonságokkal bír 
  • vagy ami a háttérben fut és felnyit minden bannert és üzenetet engedély nélkül 
  • vagy csak egyszerűen nincs régóta használatban. 

 

A Software Cleaner-t a felhasználó igény szerint leszedheti vagy értékelheti.

 

Ezekhez az új funkciókhoz, a Kaspersky Internet Security – multi-device-hoz további új, továbbfejlesztett technológia tartozik, mint például a pénzügyi tranzakciókra tervezett többszintű védelem (Safe Money-t) és a nem kívánt appok installálását megelőző funkció (Application Manager, Change Control tulajdonság), valamint a reklám bannereket blokkoló Anti-Bannner.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15