1,2 millió dollár kockázati tőkebefektetés a VirtDB Zrt.-nél

Big Data és üzleti intelligencia a kockázati tőke fókuszában

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 20. 11:16

A VirtDB Zrt. és az MFB Csoporthoz tartozó Corvinus Kockázati Tőkealapkezelő Zrt. egymillió-kétszázezer dollár összegű kockázati tőkebefektetésről állapodott meg. A befektetés célja a Big Data és üzleti intelligencia (BI) rendszerek adatelérését segítő VirtDB Zrt. technológia- és üzletfejlesztési folyamatainak felgyorsítása.

A Starschema Kft. által alapított VirtDB Zrt. célja, hogy olyan innovatív szoftver megoldásokat hozzon létre és vezessen be a nemzetközi piacra, amelyek megoldást nyújtanak a Big Data és üzleti intelligencia (BI) technológiákat használó cégek adatelérési problémáira. A dinamikusan növekvő piacon a felhasználónak egyre több fajtájú és formátumú adatot kell elérnie és azokat Big Data vagy BI rendszerekbe eljuttatnia, amit a jelenleg piacon lévő technológiák kevésbé felhasználóbarát módon támogatnak. 

 

„A VirtDB Zrt. célcsoportját a meglévő IT rendszereikhez kapcsolódó lokális vagy felhőalapú adatelemző, BI-és Big Data megoldások bevezetését, bővítését tervező cégek alkotják. Ezeknek a vállalatoknak nyújtunk költséghatékony segítséget az általuk felhalmozott tudás és adat kényelmesebb elérésében és hasznosításában.” - mondta el Csillag Péter, a VirtDB Zrt. igazgatója. „A startup cégek dinamikáját és innovációját kombináljuk a spin-off cégek tapasztalatával, piaci ismeretével. A befektetett tőke és az anyacégünktől hozott tudás közös felhasználásával egyszerre tervezünk gyors és hosszútávon is fenntartható növekedést elérni." - tette hozzá.

 

Az 1,2 millió dollár értékű tőkebevonás az eddigi egyik legnagyobb Big Data fókuszú kockázati tőkebefektetés a magyar piacon, amely a többi innovatív technológiafejlesztő cégek fejlődésének is újabb lökést adhat. A befektetési tranzakció megvalósulását  az M27 ABSOLVO szakmai tanácsadóként támogatta.

 

Az alapítóról

Csillag Péter tizenöt éve foglalkozik adattárházas és üzleti intelligencia projektekkel, ezalatt a technológiák fejlesztésének és felhasználásának teljes életciklusát megismerte, Magyarországon és külföldön egyaránt. 2006-os alapítása óta részt vesz a mára több mint kétmilliárd forint árbevételt elérő Starschema Kft. piaci stratégiájának megalkotásában és felügyeletében. 2016 augusztusa óta a VirtDB Zrt igazgatója.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09