Épül az Ericsson Magyarország duna-parti, hipermodern, új otthona az infoparkban

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 20. 15:25

Dr. Fónagy János a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, Éry Gábor, az Ericsson Magyarország vezérigazgatója, Noah M. Steinberg a Wing Zrt. elnök-vezérigazgatója, Őexc. Niclas Trouvé Svédország magyarországi nagykövete, Dr. Hoffmann Tamás, a XI. kerület, Újbuda polgármestere jelenlétében került sor az Ericsson új otthonának ünnepélyes alapkőletételére.

Az Ericsson Magyarország két legnagyobb budapesti telephelye – a K+F központ, valamint az az értékesítést és a szolgáltatási üzletágat magában foglaló irodaépület – 2017 végén az addig megépülő, új, ultramodern székházba költözik össze. Az Ericsson budapesti K+F központja, amely az ország egyik legnagyobb IKT K+F központja továbbra is a számára fontos egyetemek, az innovációs ökoszisztéma közvetlen közelében marad, az Infoparkban.

 

 

Az új Ericsson Ház építésével a vállalat a Wing Zrt.-t bízta meg. A legmagasabb minőségi normák szerint készülő irodakomplexumot mindenben az Ericsson igényeire szabják. Emellett a XXI. század elvárásainak megfelelő szintű megoldásokat felvonultató Duna-parti épület LEED Gold környezetvédelmi minősítéssel rendelkezik – azaz mind az öt környezeti kategóriában (környezeti szempontból előnyös elhelyezkedés, vízfelhasználás hatékonysága, energia és légkör, anyagok és anyagi eszközök, belső környezet minősége) fenntartható megoldásokkal épül.

 

Éry Gábor, az Ericsson Magyarország vezérigazgatója az alapkőletétel kapcsán kiemelte: „Idén ünnepeljük az Ericsson Magyarország megalapításának 25. évfordulóját. Az Ericsson Ház felépítése fontos mérföldkő számunkra, hiszen először költözhetünk az igényeink szerint kialakított közös irodaházba, ahol mind a kutatás-fejlesztés, mind az értékesítés és a szolgáltatási üzletág egy épületben, sajátos igényeiknek megfelelően dolgozhat. Hiszem, hogy az Ericsson új otthona kialakításával elősegíti majd a kreativitást, valamint a kutatás-fejlesztés és az értékesítés közötti szorosabb együttműködést, amely újabb technológiai áttörésekhez járulhat hozzá. Kollégáink a jövőben már nem csak a kommunikációs technológiák és szolgáltatások világvezető cégénél dolgoznak, de mindezt hazánk egyik legmodernebb és legzöldebb irodaépületében, a budapesti IKT szívében tehetik.” – mondta az Ericsson Magyarország vezérigazgatója. Éry Gábor hozzátette: „Az új épület üzenet is egyben, miszerint az Ericsson hosszú távra tervez Magyarországon és hogy hazánk továbbra is az egyik legfontosabb kutatás-fejlesztési központ Európában és a világon.”

 

 

Ide költözik át az Ericsson budapesti technológiai inkubátorháza, az Ericsson Garázs, valamint itt kapnak helyet a K+F központ fejlesztő laboratóriumai is. Az új épület fizikai kialakítása is a kollégák közötti interakciók lehetőségét szolgálja (kislétszámú és nagyobb befogadó képességű társas terek, gyors kommunikációt támogató mini tárgyalók, intenzív kooperációt elősegítő, kevés bútort tartalmazó ún. „scrum” szobák, konferencia központ, stb.). Emellett zöld, belső teraszok, a feltöltődődésre, kikapcsolódásra alkalmas rekreációs centrum, bicikli tároló, öltözők, zuhanyzók, különböző funkciójú éttermek, kávézó, stb. is várja az ericssonosokat az új helyen. A világos, tágas és rugalmas munkakörnyezet kínálta előnyökhöz bónuszként kapcsolódik a Duna-part vonzó közelsége, valamint a modern, sportolásra, pihenésre és aktív kikapcsolódásra is alkalmas parkosított zöldkörnyezet (Kopaszi-gát, egyetemi kampusz, Tüskecsarnok, stb.). 

Az Ericsson Magyarország jelenleg közel 2.000 főt foglalkoztat.

 

Kulcsszavak: Ericsson

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09