Karrierközponttal az informatikushiány ellen

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 28. 16:11

Magyarországon is elindult a Microsoft új karrierközpontja, az IT Pro Career Center. A kezdeményezés komoly segítséget jelent az állást kereső informatikusoknak és a vállalatoknak is.

Magyarországon is elindult a Microsoft új karrierközpontja. A már elérhető IT Pro Career Center segíti az informatikai szakembereket abban, hogy követhessék a gyors technológiai változást és mindig felkészültek legyenek arra, hogy a legjobb pozíciókba kerüljenek. Egyszersmind a vállalatoknak is támogatást nyújt ahhoz, hogy megfelelő felkészültségű informatikusokat találjanak.

 

 

A Microsoft IT Pro Career Center nemcsak tudást ad, hanem a technológiákhoz való hozzáférést is biztosítja, méghozzá egy évig ingyenesen. Tréningeket, támogatást és oktatást is nyújt a központ, beleértve az ingyenes Microsoft Azure hozzáférést, Pluralsight-előfizetést az online kurzusokhoz, támogatást a Technet fórumokon és számos más olyan hozzáférést, amely hatékonyan hozzájárul az új technológiák megtanulásához.

 

 

A gyors alkalmazkodás minden jel szerint elengedhetetlen: az IDC kutatásának adatai szerint a felhőalapú megoldások terjedése alapvetően változtatja meg az informatikai munkaerőpiacot is. A kutatócég felmérése alapján 2015 és 2020 között minden évben négy százalékkal nő az igény az informatikusokra, ám a felhőalapú megoldások használatával és üzemeltetésével kapcsolatos pozíciók száma háromszor ilyen gyorsan, minimum 12 százalékos mértékben bővül. Emellett 2020-ra minden három IT-pozícióból több mint egy lesz kapcsolatos a felhő alapú szolgáltatásokkal.

 

Az IDC tanulmánya szerint a tárhely, adatbázis- és felhő alapú technológiák az 50-250 fő közötti cégek több mint felénél (52 százalékánál) szignifikánsan növekednek, ötödüknél kifejezetten robbanásszerű a növekedés, és további negyedüknél a növekedés még jelentősnek mondható. A megkérdezetteknek 84 százaléka mondta azt, hogy a felhőalapú megoldások az üzlet minden területén kritikus fontosságúak. Mindez pedig azt jelenti, hogy az informatikusoknak kiemelt fontosságú ezen technológiák ismerete.

 

 

A felhőalapú technológiák terjedését is akadályozza a szakemberhiány. A RightScale tanulmánya szerint immár a vállalatvezetők 31 százaléka említi az első helyen érvként a szakemberhiányt a modern technológiák alkalmazása ellen, és csak 29 százalék nevezi meg a biztonsági kockázatot, pontosabban az azoktól való félelmet.Ebből az következik, hogy a naprakész tudással rendelkező informatikusok rekord gyorsasággal tudnak elhelyezkedni, míg a csak a hagyományos ismeretekkel rendelkező szakemberek versenyképessége a munkaerőpiacon folyamatosan csökken. A felhőalapú technológiákat ismerő szakemberek számának növekedése a vállalatok hatékonyságát és növekedését is javítja, ezzel pedig hozzájárul a gazdaság növekedéséhez.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb húszezer laptopot szállít a Delta Systems Kft. az iskoláknak

A tavaly őszi szállítás után idén újabb, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy vármegye diákjai a Delta Systems Kft. közreműködésével mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) a csaknem húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a Delta Systems Kft. vezette konzorciumot, mellyel a négy vármegye tanulói számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit. 

2024. április 24. 10:12

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50