A Samsung és a HPE partnersége felgyorsítja a hálózatszolgáltatók átalakulását

A távközlési mobilhálózatokhoz készült integrált többgyártós NFV megoldások ötvözik a Samsung és a HPE távközlési és vállalati informatikai szakértelmét

forrás: Prím Online, 2016. október 1. 09:08

A Samsung Electronics és a Hewlett Packard Enterprise bejelentette együttműködését, amely keretében hálózati funkció virtualizációs (Network Functions Virtualization, NFV) infrastruktúrával és virtuális hálózat funkció (Virtual Network Function, VNF) megoldásokkal látják el a szolgáltatókat.

Ez az együttműködés mind a hálózatszolgáltatók, mind pedig a felhasználók számára kiemelt fontosságú, hiszen mindkét fél egyre inkább nyílt architektúrán alapuló, kipróbált és integrált, többgyártós megoldásokat szeretne alkalmazni.

 

Az új partnerségben két, kategóriájában a legjobb megoldás egyesül: a Samsung szolgáltató hálózata és a HPE informatikai és távközlési szakértelme. A megoldások együttesen lehetővé teszik, hogy a hálózatszolgáltatók a monolitikus, saját fejlesztésű berendezés-alapú hálózataikat agilisebb felhő-alapú, NFV infrastruktúrává alakítsák.

 

 

„A Samsung magabiztosan őrzi úttörő szerepét az olyan fejlett technológiák terén, amelyek a következő generációs megoldások, így például a nyílt ökoszisztémás NFV piacának vezetéséhez szükségesek” – mondta Woojune Kim, a Samsung Electronics igazgatóhelyettese és az új generációs kommunikációval foglalkozó csapat stratégiai csoportvezetője. – „Nagy potenciált látunk a HPE Nyílt NFV partnerprogramban, amellyel lehetőséget biztosítunk a hálózatszolgáltatók számára, hogy az általunk 2015-ben kifejlesztett, a piacon bizonyított NFV megoldás mellett több másik, kiválasztott NFV szolgáltató közül választhassanak.”

 

A bejelentéssel a Samsung távközlési hálózati berendezések szolgáltatójaként csatlakozik a HPE Nyílt NFV partnerségi programhoz. A Program az ETSI-kompatibilis HPE Nyílt NFV infrastruktúrán tesztelt NFV technológia, alkalmazás és szolgáltató partnerek széleskörű ökoszisztémája. Az NFV ezen megközelítése a nyitottságnak és a szabványoknak való megfelelésen alapul, lehetővé téve, hogy más távközlési ökoszisztéma-partnerek a HPE Nyílt NFV platformon alapuló új innovációkat vezessenek be. 

 

„A HPE és a Samsung a színfalak mögött már eddig is sikeresen együttműködött az NFV projekteken, amelyek a telekommunikációs szolgáltatókat és meglévő hálózataikat az ügyfelek folyamatosan növekvő igényeinek kielégítésére kész, a költségeket csökkentő agilis távközlési felhő alapú szolgáltatássá alakíthatják” – mondta Werner Schaefer, a HPE igazgatóhelyettese és NFV vezérigazgatója. –„A Samsunggal kötött partnerségünk formalizálásával még jobban kiterjesztjük a munkánkat, hogy az NFV előnyeit a CSP ökoszisztémába is elhozzuk.”

 

A partnerséggel a Samsung átveszi a vezetést a mobilhálózatok számára nyújtott távközlési VNF, így a virtualizált EPC (vMME, vGW), virtualizált IMS (vCSCF, vTAS, vPPT-AS, stb.) terén, beleértve a VNF kezelőt is. A HPE a HPE Nyílt NFV platform és az NFV kezelési és összehangolási (MANO) megoldások segítségével lehetővé teszi a hálózatszolgáltatók számára, hogy áthidalják a jelenlegi infrastruktúrájukról az NFV-re való átváltás előtt álló akadályokat.  

 

A partnerség egy közös piaci bevezetési stratégiát is magában foglal, telepítésre kész harmadik féltől származó megoldásokkal. A telekommunikációs szolgáltatók (Communications Service Providers, CSP) harmadik felek kínálatából is válogathatnak, amelyeket a HPE Nyílt NFV partnerprogram igazol, ilyen például a virtuális privát-LTE hálózatszolgáltatás, a vCPE és az SD-WAN. 

 

A Samsung és a HPE NFV rendszerintegrációs szolgáltatásokkal is segíti a CSP-ket, hogy biztosítsák az új technológiák gyors, költséghatékony és megbízható implementációját.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05