A Fujitsu szupergyorssá teszi a szoftveresen definiált adatközpontok kiépítését

forrás: Prím Online, 2016. október 21. 15:02

A Fujitsu a PRIMEFLEX for WMware Cloud Foundation integrált rendszermegoldással gyorsítja a szoftveresen definiált adatközpontok (Software-Defined Data Center, SDDC) kialakítását.

Az ügyfelek hetek helyett órákon belül telepíthetik a szolgáltatásként nyújtott infrastruktúrát (IaaS) vagy a virtuális asztali gépeket kiszolgáló SDDC-t, mivel az új hiperkonvergens rendszer az összes szükséges hardver- és szoftverelemet tartalmazza. 

 

A PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation tehát kulcsrakész megoldást kínál az SDDC megvalósításához, a legmagasabb szintű rugalmasságot, hatékonyságot és reagálókészséget biztosítva ezzel a vállalatoknak IT-rendszereik fejlesztése terén. A nagyvállalati képességek biztosításához a PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation a Fujitsu hardverei mellett a VMware Cloud Foundation platformot is tartalmazza, amely egységes, könnyen üzemeltethető csomagban kínálja a VMware szoftveresen definiált számítási, adattárolási és hálózati erőforrásait. 

 

A Fujitsu PRIMEFLEX integrált rendszerek családjának legújabb tagja a VMware nagyvállalati működésre felkészített nyilvános és privátfelhő-infrastruktúrájára van optimalizálva. A rendszer tanúsított Fujitsu PRIMERGY szervereket és Brocade VDX switcheket tartalmaz. A VMware Cloud Foundation részeként működő VMware SDDC Manager új életciklus-automatizációs szoftver szintén a PRIMEFLEX eleme. Ez a szoftver a különböző üzemeltetési folyamatok (köztük a rendszerfigyelés, a szoftverfrissítés és patch-telepítés) automatizálásával mérsékli az üzembe állítás és a karbantartás időigényét. 

 

Az előkonfigurált PRIMEFLEX rendszerek részben egyszerű bevezethetőségük miatt olyan népszerűek az ügyfelek körében. Felismerve, hogy a hiperkonvergens rendszerek önálló kiépítése és üzemeltetése milyen bonyolult feladat, egyre több vállalat választja a PRIMFLEX kínálta rövidebb utat a produktív működéshez.

 

 

„A nagyvállalati IT-csapatok csak minden eddiginél magasabb szintű skálázhatóság és reagálókészség biztosításával tudnak megfelelni a változó igényeknek. Ennek érdekében egyre gyakrabban fordulnak a virtualizációhoz. Először csak a számítási teljesítményt virtualizálják, majd szoftveresen definiált tárolókat és hálózati elemeket is tartalmazó, teljes körűen virtualizált, hiperkonvergens infrastruktúrára állnak át. Ezekben a környezetekben a PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation lehetőséget biztosít a teljesen szoftveresen definiált adatközponti infrastruktúra lehető leggyorsabb bevezetésére. Az infrastruktúra a helyszínen telepíthető, vagy hibrid felhőszolgáltatás formájában vehető igénybe” – nyilatkozta Uwe Neumeier, a Fujitsu alelnöke és EMEIA-régióbeli terméküzletágának adatközpontokért felelős vezetője.

 

A PRIMERGY szerverek biztosítják a szilárd alapot a Fujitsu PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation működéséhez. A virtualizációra tervezett és VMware-re optimalizált PRIMERGY szerverek a Fujitsu x86-os portfóliójához tartoznak, amelyet régóta sikeresen használnak VMware rendszerekben. A PRIMERGY több mint öt éve az első helyen teljesít az iparági benchmark-teszteken. A Fujitsu x86-os portfóliója jelenleg a virtualizációs platformok teljesítményének megítélése szempontjából mérvadónak számító 21 VMmark 2.0x benchmark közül 16 szerint piacvezető.

 

„A mind bonyolultabb adatközpont-infrastruktúrákban egyre nehezebb az összes elemet követni. A Fujitsu új PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation rendszerének nagy teljesítményű hardverplatformja segít a maximumot kihozni a virtualizált környezetek lehetőségeiből” – mutatott rá John Gilmartin, a VMware alelnöke és integrált rendszerekért felelős üzletágának vezetője.

 

A Brocade hálózati képességekkel egészíti ki a nagy teljesítményű Fujitsu PRIMEFLEX infrastruktúra-csomagot. Az alacsony látenciaszintű Brocade VDX switchek segítségével a VMware SDDC Manager képes tökéletesen integrálni a számítási, az adattárolási és a hálózati képességeket a holisztikus, szoftveresen definiált hiperkonvergens rendszerbe. Ez fokozza a rugalmasságot és a reagálókészséget, lehetővé teszi a rendszer zökkenőmentes horizontális bővítését több rackre, és a virtualizációra jellemző hálózati kihívások nagy részét megszüntetve megteremti a sikeres felhőbevezetéshez szükséges, kritikus hátteret. 

 

„A Brocade a Fujitsu és VMware partnereként segíti az ügyfélvállalatokat, hogy az SDDC kialakításával reagálókészebb IT-szolgáltatásokat nyújthassanak környezetükben. A PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation bővülő együttműködésünk újabb gyümölcse. Együtt támogatjuk az ügyfeleket az egyszerűbb és gyorsabb virtualizációban, hogy ezáltal költség és hatékonyság szempontból is új alapokra tudják helyezni infrastruktúrájuk és adatközpontjaik működését” – fejtette ki Jason Nolet, a Brocade kapcsolási, útvonalválasztási és analitikai termékekért felelős csoportjának alelnöke. 

 

Rendkívüli skálázhatósága folytán a PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation még rugalmasabbá teszi a nagyvállalati működést. Az ügyfelek a nyolcszerveres induló konfigurációtól egészen 192 szerverig, 1,8 petabájt tárkapacitásig és mintegy 9600 virtuális gépig skálázhatják a rendszert. Az egyszerű bevezetés az első pillanattól fogva mérsékli a költségeket, az automatikus frissítési és bővítési szolgáltatások pedig menet közben is takarékosabbá teszik a működést.

 

A PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation a VMware-hez kapcsolódó megoldások bővülő kínálatának új eleme. Ugyanennek a portfóliónak a tagja a PRIMEFLEX vShape külső SAN-tárolóval kiegészített hagyományos konvergens infrastruktúra-megoldás és a PRIMEFLEX for VMware Virtual SAN hiperkonvergens infrastruktúra-megoldás, amely szoftveresen definiált számítási és adattárolási kapacitás kínál egy csomagban. 

 

Ár és piaci bevezetés

A PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation mától rendelhető. Szállítása várhatóan 2017. január végén indul. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05