Állásrobot keresi az embereknek az ideális munkahelyet

Egy új szolgáltatás a tulajdonságaink alapján talál állást

forrás: Prím Online, 2016. október 27. 08:32

Felforgathatja az online álláskeresés piacát az új magyar szolgáltatás, a BeMyBoss. Ez az első olyan eszköz, amely nem a munkáltatót, hanem az álláskeresőt teszi középpontba és a tulajdonságai, elvárásai alapján keres neki munkát, ráadásul anonim módon. 

A munkaerőhiány jelenti ma az egyik legnagyobb kihívást a vállalatok számára: megtalálni és főleg megtartani a megfelelő munkaerőt komoly anyagi és időráfordítást igényel. Ma már nem a munkavállalók küzdenek azért, hogy egy jobb céghez bekerülhessenek, hanem a jobbnál jobb cégek harcolnak azért, hogy a jó munkavállalót megtalálják. Ebben a küzdelemben a passzív álláskeresők kihasználatlan erőforrást jelentenek. 

 

A legfrissebb kutatások szerint jelenleg 10 munkavállalóból 8 passzív álláskereső, ami azt jelenti, hogy bár elégedetlen a jelenlegi munkáltatójával és egy jó ajánlatért szívesen váltana munkahelyet, aktívan nem pályázik új állásokra. Ennek fő oka az, hogy az álláskeresés bonyolult és időigényes, illetve sokan félnek attól, hogy aktuális munkáltatójuk értesül az álláskeresésükről. 

 

 

A BeMyBoss egy magyar fejlesztésű digitális, automatizált, anonim, álláskeresést támogató platform passzív álláskeresőknek, és az őket kereső munkaadóknak. Mindezt a munkavállalók számára ingyenesen, a megadott kompetenciák, tulajdonságok és elvárások alapján. 

 

„Úgy kell elképzelni, mint egy személyi robot-asszisztens, amely őrzi az adatainkat, és csak azoknak adja meg, akikkel egyeznek az elképzeléseink. Az álláskereső személye tehát titokban marad, nem kell tartania attól, hogy bárki rájön, hogy ő szívesen váltana állást, csak akkor derül ki, ki ő valójában, amikor – egy megfelelő állásajánlat esetén – felfedi kilétét. Nem kell tehát olyan ajánlatokkal bajlódnia sem, amelyek nem felelnek meg az elképzeléseinek. A BeMyBoss egyszerűbbé és biztonságosabbá teszi az álláskeresést és hatékony toborzási lehetőséget nyújt a vállalatok számára is.” - mondták el Kárpáti Tímea és Márai László, a BeMyBoss kitalálói. 

 

A BeMyBoss egy újonnan indult startup, jelenleg a közép-kelet európai régióban érhető el. Hosszú távon a tervek között szerepel Nyugat-Európa és az Egyesült Államok is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05