Már dolgoznak a jövő kihívásainak megoldásán az innovátorok

A háromnapos Innovation Boot Camp keretében elkezdte a munkát Budapesten az IT Services Hungary által összehívott nemzetközi csapat

forrás: Prím Online, 2016. november 7. 16:55

A mai napon elkezdődött Budapesten a Dobozban a háromnapos Innovation Boot Camp rendezvény, amely során a világ különböző pontjairól Magyarországra érkezett innovátorok azon dolgoznak, hogy kitaláljanak egy digitális megoldási javaslatot az emberiség előtt álló nagy kihívások egyikére. 

A tízéves magyarországi jelenlététét most ünneplő IT Services Hungary (ITSH) által megszervezett eseményen megszületett ötlet kidolgozását és megvalósítását hazai szakembergárdával segíti majd az ITSH. Az Innovation Boot Camp célja bemutatni, hogy Magyarország, illetve az itthon dolgozó magasan képzett munkaerő tevékenyen részt tud venni a világ jobbá tételében. 

 

Hogyan lehet digitális megoldások segítségével küzdeni a világjárványok terjedése ellen, miként segíthetnek az online eszközök felkarolni a fiatal tehetségeket a közoktatásban, milyen alkalmazások csökkenthetik a közúti balesetek számár? Néhány olyan téma, amelyeket a ma indult, november 7-9. között Budapesten tartott Innovation Boot Camp során érinthetnek majd a világ különböző pontjairól érkező, valamint magyar innovátorok. Az IT Services Hungary (ITSH) által a magyarországi jelenlétének tizedik évfordulója alkalmából meghirdetett kezdeményezés célja, hogy külföldi és hazai innovátorok bevonásával Magyarországon találjanak ki egy olyan digitális megoldást, amely segíthet megoldani egy globális problémát. 

 

 

„Az ITSH elkötelezett híve a digitális megoldások fejlesztésének, amellyel hozzá kíván járulni a társadalmi problémák megoldásához is, ennek szellemében szerveztük meg az Innovation Boot Campet a magyarországi jelenlétünk tizedik évfordulója alkalmából” – mondta Chris Wilson, az IT Services Hungary ügyvezető igazgatója. 

 

A diskurzusban olyan innovátorok vesznek részt, mint Dave Hakkens feltaláló, a Phonebloks megalkotója, Sakthy Selvakumaran építőmérnök, aki innovatív megoldásaival nagy sikereket ért el az afrikai vízellátási problémák megoldásában, vagy Kees Plattel, aki olyan ügyfelek számára szállít kreatív megoldásokat, mint a Google, a Volkswagen és a Philips. A nemzetközi vendégek mellett az innovatív megoldások hazai reménységei is ott lesznek, többek között Haidegger Tamás, aki orvostechnikával és sebészrobotikával foglalkozik, illetve Cseh József feltaláló/mérnök, aki a FUTI energiatermelő térburkoló elem megalkotásával hívta fel magára a figyelmet. Az innovátorok cspatával a nagyközönség is találkozhat szerda 17 órakor a Dobozban (VII. kerület Klauzál utca 10.).

 

 

„Az Innovation Boot Campen születő ötleteket magyar szakemberek segítségével fogjuk megvalósítani a következő hónapokban, az így létrejövő megoldásokat pedig az ENSZ rendelkezésére bocsátjuk” – emelte ki Christopher Wilson. „Ezzel azt is be kívánják mutatni, hogy Magyarország, illetve az itthon dolgozó magasan képzett munkaerő tevékenyen részt tud – illetve részt is kíván venni – a világ jobbá tételében” – mondja.

 

Az Innovation Boot Camp történéseit az IT Services Hungary Facebook profilján található beszámolók segítségével folyamatosan nyomon lehet követni: https://www.facebook.com/ITServicesHungary/

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05