A Fujitsu IoT-megoldásai a világ élvonalában

forrás: Prím Online, 2016. november 14. 10:38

A Fujitsu egyike azon kevés szállítónak a piacon, amelyek képesek végponttól végpontig terjedő IoT-megoldásokkal ellátni ügyfeleiket. A vállalat 2015-ben 300 IoT-koncepciótesztet hajtott végre, és évente 22 milliárd dollárt fordít az új technológiák – köztük az IoT-megoldások – fejlesztésére, így kiváló adottságokkal rendelkezik ahhoz, hogy egy forrásból kínáljon teljes körű megoldást ügyfeleinek. 

Erre a megállapításra jutott a Gartner független kutatóintézet, amely a „látnoki” képességekkel rendelkező szállítók (visionairies) kategóriába sorolta a Fujitsut a menedzselt M2M szolgáltatások globális piacáról nemrég közzétett Magic Quadrant felmérésében. A Fujitsu a Gartner menedzselt IoT-szolgáltatási piacról készített útmutatójában is a menedzselt IoT-szolgáltatások reprezentatív szállítójaként szerepel. 

 

A Fujitsu komoly tapasztalatokkal rendelkezik az IoT területén, amelynek története még az RFID és az M2M rendszerek fejlődésének korai szakaszára nyúlik vissza. A Fujitsu jól tudja hasznosítani ezen a téren az alkalmazások, a hálózati működés, a beágyazott technológiák és az érzékelők szegmenseiben felhalmozott szakértelmét, valamint a menedzselt nagyvállalati IT-szolgáltatások nyújtásában kiépített képességeit. A Fujitsu összes IoT-megoldása, a hálózat peremén végzett feldolgozástól a backenden működő felhőmegoldásokig ezeket a hagyományokat tükrözi, és lehetővé teszi, hogy a vállalat elődefiniált rendszereket kínáljon a fontos üzleti folyamatokhoz, ugyanakkor képes legyen ügyfeleivel közösen kidolgozni az egyedi igényekre szabott IoT-megoldásokat. 

 

A Fujitsu IoT-megoldásai az élvonalbeli technológiákból, infrastrukturális és menedzselt szolgáltatásokból álló MetaArc portfólió részét képezik, amellyel a vállalat a digitális átalakulás végrehajtásában kívánja segíteni ügyfeleit. A Fujitsu IoT-megoldásai közül említést érdemelnek a Fujitsu Cloud Service K5 felhőben futó GlobeRanger iMotion edge-to-cloud IoT platform; a sokféle nagyvállalati hordható eszköz; valamint az önállóan vagy partnerekkel együtt nyújtott hálózati és érzékelőtechnológiák.

 

http://iotcoursepune.com/

 

„Az, hogy a Fujitsu a Gartner értékelése alapján bekerült a végponttól végpontig terjedő IoT-megoldások legjobb szállítói közé, véleményünk szerint ékesen bizonyítja, milyen széles körű tapasztalatokkal rendelkezünk az IoT-megoldások teljes piacán, és mekkora elhivatottsággal segítjük ügyfeleinket az előttük álló sokféle üzleti kihívás legyőzésében. Az IoT-megoldások különösen akkor értékesek a vállalatok számára, ha menedzselt szolgáltatási szerződés részeként, kiszámítható havi díj mellett tudják igénybe venni őket. A Fujitsu tisztában van az IoT gyakorlati működésével, és sok éve kínál ügyfeleinek M2M- és RFID-alapú megoldásokat. Vállalatunk emellett az új technológiákat a meglévő infrastruktúrával zökkenőmentesen integráló, és az IT-szolgáltatásokat ezen keresztül átalakító komplex, kritikus rendszerek bevezetéséhez is alkalmas partner” – nyilatkozta Dr. Alex Bazin, a Fujitsu globális szolgáltatási üzletágának alelnöke és IoT-megoldásokért felelős vezetője. 

 

A végponttól végpontig terjedő IoT-képességek folyamatos fejlesztése jegyében nemrég IoT-rendszertesztelő környezet nyílt a Fujitsu digitális átalakulási központjában, Tokióban. A Fujitsu emellett globális szolgáltatást dolgozott ki az IoT-megoldások és az IoT-működés támogatására, amelynek keretében integrált támogatást biztosít ügyfeleinek a vegyes szállítói IoT-rendszerek koncepcionális és műszaki tervezéséhez, prototípus-teszteléséhez, kiépítéséhez és üzemeltetéséhez. Az IoT-alapú termékek és szolgáltatások portfóliójának erősítésével párhuzamosan a Fujitsu partnerekkel is együttműködik annak érdekében, hogy ügyfelei könnyebben hozzájussanak az üzleti kihívások legyőzését támogató IoT-technológiákhoz, és ennek révén versenyképesebben működhessenek saját piacaikon. 

 

Legutóbbi IoT-projektjei egyikében a Fujitsu bevezette a GlobeRanger gyártástámogató IoT-megoldást az űrkutatási, védelmi, orvosi és kereskedelmi iparágak számára precíziós gyártással készített komponenseket szállító Baker Hill környezetében. A Baker Hill így valós időben, részletesen nyomon követheti a teljes gyártási folyamatot, és bármely pillanatban meg tudja határozni a komponensek pontos helyét a létesítményen belül. 

Kulcsszavak: Gartner IoT Fujitsu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Ez lehet a rohamosan terjeszkedő olcsó kínai webshopok igazi ellenfele

Miközben az olcsó, kevésbé minőségi árut kínáló kínai cégek gőzerővel árasztják el Európát a termékeikkel, egyre többen fordulnak egy új alternatív vásárlás felé. Ez a jelenség a közösségi finanszírozás megjelenése az online vásárlásban, ami a prémium és luxus színvonalat teszi elérhetővé. Az alacsony ár mindkettőben közös, eredményben viszont drasztikusan eltér egymástól a kétfajta vásárlás.

2024. április 15. 17:59

2023-ban harmadjára ért el platina minősítést a Bridgestone

A Bridgestone EMEA (Európa, Közép-Kelet és Afrika régió) ismét megkapta a platina minősítést a neves fenntarthatósági értékelő platform, az EcoVadis által. A szervezet 2023-ban már a harmadik egymást követő alkalommal nyerte el az EcoVadis legmagasabb besorolását, amivel a Bridgestone EMEA az EcoVadis által világszerte 220 iparágban értékelt 130 000 vállalat legjobb 1 százalékba került.

2024. április 15. 16:21

Már egy évtizede társ a mindennapokban: 10 éves a Simple alkalmazás

Magyarország egyik legnépszerűbb mobilappja*, a Simple alkalmazás idén ünnepli a 10. születésnapját.  Az applikáció 2014. április 15-én vált elérhetővé az alkalmazásboltokban, az elmúlt évtizedben már több mint hárommillióan töltötték le, és indulása óta már több mint 50 millió in-app és 80 millió NFC tranzakció futott át rajta. A fejlesztő és üzemeltető OTP Mobil számításai alapján 2023-ban a hazai online autópálya-matrica, a közterületi parkolójegy értékesítés és a QR-kód alapú csekkbefizetések is mintegy majdnem ötöde a Simple appon keresztül történt. 

2024. április 15. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09