Letették a Telekom új székházának alapkövét

A WING Csoport fejlesztésében épülő székházat a 21. századi technológia és a nagy ívű építészeti megoldások teszik majd a jövő munkahelyévé

forrás: Prím Online, 2016. november 15. 16:10

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter részvételével, november 15-én ünnepélyes keretek között tették le a WING Zrt. tulajdonában álló és a vállalat beruházásában megvalósuló Magyar Telekom székház alapkövét. 

Az eseményen részt vett továbbá Noah Steinberg, a fejlesztő WING Zrt. elnök-vezérigazgatója és Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgatója. Az ország legnagyobb egy épülettömbben megvalósuló irodaháza elhelyezkedésének, energiatakarékos berendezéseinek, emberarcú belső tereinek köszönhetően méltán fogja viselni a „jövő munkahelye” jelzőt. 

 

 

Az ünnepélyes alapkőletételen Noah Steinberg, a fejlesztő WING Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: „A Wing a magyar ingatlanpiac vezető szereplője, aki működése révén építészeti, funkcionális és gazdasági értelemben is értéket teremt. Az a tény, hogy a Magyar Telekom a Winget választotta partneréül ebben a mindkét vállalat életét meghatározó fejlesztésben, ezt igazolja. Az új székház mind építészeti minőségében, mind korszerű munkahelyként, mind a városképet meghatározó létesítményként hosszútávú értéket képvisel; méretében, megjelenésében meghatározó színfolt lesz, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről érkezve a belváros kapujában. Hatalmas kihívás egy ilyen épület létrehozása, amihez szükség van komoly piaci szakértelemre, tapasztalatra és erős pénzügyi háttére. A Wing mindezt biztosítani tudja. Biztos vagyok abban, hogy ez a fantasztikus, világszínvonalú épület méltó új központja lesz a Magyar Telekomnak.”

 

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgatója elmondta: „Megközelítőleg 4500 ember munkahelye lesz a székház. Inspiráló közeget fogunk teremteni, olyat, amelyben a kreatív ötletek, az innovatív megoldások és a precíz munkavégzés is megfér egymás mellett. A napjainkat leginkább meghatározó HR trendeket is szem előtt tartjuk, például a mátrix-szerű, silómentes működésre a rugalmas térhasználattal fogunk reflektálni. A jövő munkahelyét szeretnénk megteremteni, ami egyaránt épül nekünk, az infokommunikáció világában már sokat látott embereknek, de a jövő munkavállalóinak is. Azt hiszem, a Magyar Telekom székháza kiállja majd mind az idők, mind a generációk próbáját.”

 

 

Az épületről

A Könyves Kálmán körúton felépülő, Budapest arculatát is meghatározó, 58.000 négyzetméter alapterületű új Magyar Telekom székház jó megközelíthetőségének, energiatakarékos berendezéseinek és az egészséges munkakörnyezetet biztosító megoldásainak köszönhetően az ország egyik leginnovatívabb, a fenntarthatóság jegyében megépülő irodaháza lesz. 

 

A XXI. századi hangulatot, dinamizmust és erőt sugárzó külső mellett a belsőépítészeti kialakítás a legmodernebb HR és informatikai trendek alapján történik majd. A belső tereket a fejlesztővel szoros együttműködésben úgy alakítják ki, hogy azok elősegítsék a hatékony működést, egyúttal elegáns, rugalmas és kreatív munkakörnyezet teremtsenek. Ennek szellemiségében épül a legfelső emeleti fitnesz-wellness központ, az ugyanitt elhelyezkedő 200 méteres kültéri futópálya, vagy a belső zöld kert is Az épületben helyet kap egy 1350 férőhelyes mélygarázs, több mint 300 kerékpár biztonságos  elhelyezésére alkalmas biciklitároló, illetve egy 300 fő befogadására alkalmas konferenciaterem is. A Telekom által bérelt területeken kívül az épületben további 4000 négyzetméter áll rendelkezésre piaci bérbeadás céljára. A várhatóan 2018 végén záruló projekt mintegy 1000 fő számára teremt munkát.

 

A székház 2018 második félévében készül el, a Magyar Telekommal történő bérleti megállapodás 15 évre szól. A finanszírozó banki konzorcium tagjai az Unicredit Bank Hungary és a K&H Bank. A székház építészeti terveit a TIBA Építész Stúdió készítette, a kivitelezési munkákat a Market Építő végzi. 

 

Kulcsszavak: székház Magyar Telekom

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05