Soha nem volt még ilyen egyszerű a tanulás!

forrás: Prím Online, 2016. november 18. 09:23

Hamarosan indul a vizsgaidőszak, a gazdasági képzésben részt vevő hallgatók számára azonban még soha nem volt ilyen egyszerű a felkészülés. A Digitális Jegyzetszolgáltatással, azaz a DJ-vel most az 50 legfontosabb gazdasági tankönyv és jegyzet bármikor online elérhető a www.vilagraszolo.com oldalon.

Már csak néhány hét, és indul a vizsgaidőszak a felsőoktatási intézményekben. A mostani felkészülés azonban lényegesen egyszerűbb lehet, mint eddig bármikor, hiszen nem lesz szükség napokig könyvtárban ücsörögni, vagy amiatt bosszankodni, hogy az éppen keresett szakkönyv utolsó darabját vették ki az orrod előtt, mivel az Akadémiai Kiadó egy olyan Digitális Jegyzetszolgáltatást – azaz DJ-t – hozott létre, amelyen a gazdasági felsőoktatásban leginkább használt szakkönyvek és jegyzetek érhetőek el. A DJ jelenleg 50 gazdasági szakirodalmat, tankönyvet és kézikönyvet tartalmaz olvasható és szerkeszthető digitális formában a www.vilagraszolo.com oldalon, ráadásul január 31-ig díjmentesen.

 

„Manapság, amikor a fiatalok már álmukban is okostelefont használnak, melyik diák ne vágyna arra, hogy az összes fontos tankönyv és jegyzet online elérhető legyen. A DJ ezt teszi most lehetővé, hiszen jelenleg 50 gazdasági szakirodalom érhető el az oldalon egy egyszerű regisztrációt követően” – mondta el dr. Réffy Balázs, az Akadémiai Kiadó igazgatója. Az oldal tartalmát jelenleg az Akadémiai Kiadó gazdasági portfóliója adja, az elérhető tartalmak köre azonban folyamatosan bővül, és hamarosan más kiadók műveit, továbbá a felsőoktatási intézmények saját jegyzeteit, prezentációit, tananyagait is integrálni fogja.

 

A DJ online felülete bármikor és bárhol használható, számítógépen, táblagépen és mobil eszközökön egyaránt. „A belépést követően nemcsak keresni lehet az oldalon, de saját jegyzeteket, bejegyzéseket is lehet készíteni és nyomtatni, mindezt a Z-generáció igényeinek megfelelően, digitális módon. Így nemcsak egyszerűbb, kényelmesebb és szórakoztatóbb lesz a felkészülés a vizsgákra, hanem még a cipekedést is meg lehet spórolni, ráadásul környezettudatos tanulást tesz lehetővé” – hangsúlyozta ki dr. Réffy Balázs. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05