December 15-től szünetel a mobilegyenleggel történő vasúti jegyvásárlás

Bankkártyával továbbra is fizethetők az interneten váltott vonatjegyek

forrás: Prím Online, 2016. december 11. 10:19

December 15-én éjféltől jogszabályi előírások miatt szünetel a mobilvásárlás keretében igénybe vehető vasúti menetjegyváltás. 

A szolgáltatást alkalmanként használó néhány ezer ügyfél még december közepéig a mobilegyenlege terhére is megvásárolhatja a vonatjegyét – akár 15 napos elővétellel. A MÁV-START internetes jegyváltási felületén keresztül, bankkártyával továbbra is fizethetők a menetjegyek és az e-vonatjegyek.

 

Az utóbbi egy évben havonta 2500-3500 felhasználó vásárolta mobilegyenlegről a vasúti jegyét 10-12000 internetes tranzakció során. A december 15-től életbe lépő változásról egyes mobiltársaságok SMS-ben értesítik azokat az ügyfeleiket, akik ezt a szolgáltatást az elmúlt három hónapban igénybe vették. A vasúttársaság pedig elektronikus hírlevélben tájékoztatja a mobilegyenlegről való vasúti jegyvásárlás szüneteléséről az érintett felhasználókat, akiknek továbbra is a bankkártyás fizetési lehetőséget ajánlja a figyelmükbe.

 

A MÁV-START 2012 májusában vezette be a szolgáltatást, mellyel a mobiltelefonok egyenlegének terhére is lehetett interneten váltott vasúti menetjegyeket fizetni. Az internetes jegyértékesítési rendszert korábban, 2008-ban indították el, hogy a pénztárak előtti sorban állást elkerülve, akár otthonról is megválthassák az utasok a vasúti menetjegyeket. A rendszerben vásárlók pedig 2011 óta már nemcsak az állomásokon található jegykiadó automatáknál, hanem bárhol – akár otthon is – ki tudják nyomtatni a menetjegyeket. A legújabb fejlesztésnek köszönhetően idén novembertől már bármely belföldi vonaton okostelefonon, tableten vagy laptopon – kinyomtatás nélkül is – bemutatható az elektronikusan megváltott vasúti jegy. Az interneten váltott e-vonatjegyek továbbra is három százalékos kedvezménnyel vásárolhatók meg. 

 

 

A vasúttársaság várhatóan 2017 nyarától a Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül biztosítja újra a mobilegyenleges fizetést, addig a felhasználók az internetes jegyváltás során bankkártyával biztonságosan fizethetik ki a vasúti jegyeket.

 

A mobilegyenleges fizetés átmeneti megszűntetéséről és a bankkártyás vásárlás módjáról a MÁV-csoport honlapján, a www.mavcsoport.hu oldalon találnak információkat az utasok, vagy a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál tájékozódhatnak a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon. Telekom-hálózatból hívhatják a +36 (30) 499 4999-es, Telenor-hálózatból pedig a +36 (20) 499 4999-es számot. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

PlayIT: nagyszabású gamer rendezvényeknek ad otthont a Széchenyi-egyetem

A gamingé és az e-sporté lesz a főszerep a győri Széchenyi István Egyetemen március 23-án, ahol a hazai gamerek legnagyobb rendezvénye, a PlayIT Széchenyi Game Fest kap helyet. Az országos eseményen többek között drónok, szimulátorok, izgalmas versenyek és ismert influenszerek várják az érdeklődőket.

2024. március 19. 11:35

Kyndryl: A MI várhatóan teret nyer az ügyfélszolgálatokban, a bankokban, a biztosításban és az oktatásban

A mesterséges intelligencia-technológia legújabb vívmányai közé tartozik a generatív mesterséges intelligencia, amelyet az jellemez, hogy kreatív képességei révén képes új tartalmakat, képeket, zenét generálni, sőt, korábbi információk és tapasztalatok felhasználásával akár ügyfélszolgálati feladatokat is el tud látni.

2024. március 19. 10:03

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Kirobbanó gaming teljesítmény az AOC 44,5″ OLED monitorjával

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája – újabb csúcskategóriás OLED modellel bővíti a népszerű AGON PRO termékcsaládot. A 44,5″ hüvelykes (113 cm) AGON PRO AG456UCZD gamer monitor elmélyült játékélményt nyújt. 

2024. március 18. 17:44

Átadták a Jedlik Ányos-díjat

Idén is átadták a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) egyik legrangosabb díját, a Jedlik Ányos-díjat, amely a kimagaslóan sikeres feltalálói tevékenység, valamint a kiemelkedő színvonalú és hatékonyságú iparjogvédelmi munkásság elismerését szolgálja. A Magyar Nemzeti Múzeumban kiosztott díjat ezúttal két vegyészmérnök, egy építőmérnök, egy villamosmérnök és egy szellemitulajdon-védelem területén tevékenykedő szakember kapta.

2024. március 18. 16:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15