A magyar DO-Q-MENT az IBM Cloud segítségével fejleszti archiválási szolgáltatásait

A dokumentumkezelő vállalat az IBM Cloudba költözteti szolgáltatásait, hogy gyorsabbá tegye az adatok elérését ügyfelei számára

forrás: Prím Online, 2016. december 22. 11:16

Az IBM bejelentette, hogy a DO-Q-MENT nevű magyar dokumentumkezelő vállalat saját tároló rendszeréből IBM felhőbe költöztette szolgáltatásait, hogy rugalmasabbá és gyorsabbá tegye a hitelesített dokumentumok kezelését.

Az IBM üzleti partnereként működő vállalatot 2009-ben azzal a céllal alapították, hogy megoldást nyújtson a hazai vállalatoknak papíralapú dokumentumaik digitális archiválására, kezelésére és tárolására. A vállalat bővülésével párhuzamosan az eredeti iratok és tanúsítványok mennyisége is jelentősen növekedett, hiszen bizonyos iratokra a törvényi szabályozás akár 50 évnyi tárolási határidőt is előírhat. Ezek kezelése egyre nagyobb kihívást jelentett a vállalat számára.

 

A papíralapú hiteles dokumentumok fizikai környezetbe helyezett előkészítése és tárolása rendkívül időigényes és költséges, miközben fennáll a kockázata, hogy fontos adatok keveredhetnek el, vagy kerülhetnek illetéktelen kezekbe. Csak Magyarországon a vállalatok évente 50 000 tonna papírt termelnek, és 80-100 milliárd forintot fordítanak nyomtatási költségekre.*

 

“Amikor úgy döntöttük, hogy az IBM felhőjébe helyezzük át szolgáltatásainkat, két fontos célunk volt: hogy megfeleljünk a jogilag hiteles dokumentumokra vonatkozó szabályozásoknak, és hogy olyan platformot találjunk, amelyben ügyfeleink biztonságosan tárolhatják irataikat” – mondta Hortobágyi Ágoston, a DO-Q-MENT ügyvezető igazgatója. “Az IBM Cloud megoldásával mindkettőt elértük, ráadásul a korábbi szerveroldali tároláshoz képest költséghatékony módon.” 

 

A DO-Q-MENT ügyfelei a GreenArchive oldalon szkennelhetik, tölthetik fel, hitelesíthetik és tárolhatják dokumentumaikat. Míg korábban az ügyfelek kénytelenek voltak papíralapon tárolni eredeti irataikat, az új, felhőalapú megoldással személyesen hitelesíthetik a dokumentumokat, majd az IBM felhőjébe feltöltve tárolhatják és szabadon továbbíthatják őket. A zárt rendszerben kezelt dokumentumok bárhonnan másodperceken belül elérhetőek, a cég mobilalkalmazásával pedig a számlák és szerződések két másodperces frissítéssel akár mobilról is megoszthatók. 

 

“Az IBM Cloud megoldásával egyre több vállalat költöztetheti felhőbe szolgáltatásait, felhagyva a nem fenntartható, papíralapú irattározás korszakával ” – mondta Michael Paier, az IBM délkelet-európai ügyvezető igazgatója. “Az IBM elkötelezett a vonatkozó szabályozásnak legjobban megfelelő felhőtechnológia biztosítása mellett. Büszkék vagyunk rá, hogy számos dinamikusan fejlődő vállalat és startup választja az IBM Cloud megoldását.“ 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09