Érkeznek a YouTube HDR tartalmai a Samsung 2016-os Quantum Dot televízióira

A Samsung tévéken prémium képminőségben nézhetők majd a YouTube HDR videói

Henger Attila, 2016. december 23. 11:44

A Samsung Electronics a világon elsőként támogatja a YouTube HDR tartalmainak lejátszását televízióin. 

A YouTube alkalmazás a Samsung minden 2016-os Quantum Dot TV-jén és UHD TV-jén jelenleg is rendelkezésre áll, és decembertől világszerte fokozatosan frissül az új, továbbfejlesztett verzióra.

 

A YouTube HDR videoszolgáltatásának támogatásával a felhasználók a HDR tartalmak széles köréhez férhetnek hozzá. Az átállás a Samsung minden 2016-os Quantum Dot TV-jén és UHD TV-jén szoftverfrissítés formájában történik meg. A felhasználók a YouTube alkalmazásban a YouTube 4K csatorna felkeresésével egyszerűen és azonnal hozzáférhetnek a prémium HDR tartalmakhoz.

 

„Izgatottan várjuk, hogy a YouTube-bal világszerte tökéletes minőségű és igazán változatos HDR tartalmakat juttathassuk el felhasználóinkhoz” – mondta Seline Han, a Samsung Electronics Vizuális Kijelzők üzletágának alelnöke. – „Meggyőződésünk, hogy televízióink valóban magával ragadó HDR vizuális élményt varázsolnak majd a nézőink otthonába.”

 

 

A rendszer indulásával egyidejűleg a YouTube alkalmazásban a YouTube legnépszerűbb tartalomkészítői, például MysteryGuitarMan vagy Jacob + Katie Schwarz új HDR videókat is közzétesznek majd. A HDR tartalmak terjedésének ezzel koránt sincs vége – a HDR videók előállítását lehetővé tevő Los Angeles-i és a New York-i YouTube Spaces kapui továbbra is nyitva állnak a youtuberek előtt.

 

Jelenleg is számos alkotó készít HDR tartalmakat, a HDR tartalomszolgáltatók és -készítők köre rendkívül gyors ütemben bővül, így a YouTube HDR-támogatása várhatóan egyre több műfajban nyújt majd a felhasználók igényeit maximálisan kielégítő, tökéletesen valósághű képi élményt.

 

„Nagy lelkesedéssel várjuk a HDR-támogatás megjelenését a Samsung Quantum Dot tévéin” – mondja Heather Thompson Rivera, a YouTube termékpartnerségi igazgatója. – „A Samsung képminőség iránti elkötelezettsége egyesül a mi verhetetlen tartalomszolgáltatói törekvésünkkel, így együtt a HDR tartalomkínálat robbanásszerű növekedését tudjuk elérni, egyre változatosabb tartalmakat kínálva az elérhető legjobb vizuális minőségben.”

 

A HDR az elmúlt évek legjobban várt képi utómegjelenítési technológiája, amely a videotartalmak kontrasztarányát elemezve gazdagítja a színtónusokat és árnyalatokat. Így a Samsung Quantum Dot technológiájával együtt a televíziós kép minden részletében még valóságszerűbb és élethűbb. A Samsung Quantum Dot televíziói emellett akár 1000 nites fényerőcsúcs megjelenítésére is képesek, ami pontosan a kimagasló HDR-megjelenítés optimuma. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ünnepel a Samsung Galaxy Team európai sportolói csapata

Már csak 100 nap, és elkezdődnek a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpia játékok. Ez alkalomból a Samsung, az esemény nemzetközi partnereként bejelenti eddigi legnagyobb létszámú sportolói csapatát. A vállalat idén összesen 57, köztük 44 európai Team Galaxy versenyzőt támogat – olyan sportolókat, akik a játékok során országukat képviselik –, hogy az olimpián is kihozhassák magukból a bennük rejlő lehetőségeket. 

2024. április 19. 15:11

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Nem érdemes otthon őrizgetni a régi mobilokat

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 19. 11:50

Világdöntőben az ELTE programozói

A kontinensviadal bronzérmeseként az Informatikai Kar csapata képviselheti hazánkat az ICPC programozói versenyen 2024 szeptemberében Kazahsztánban.

2024. április 19. 09:44

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09