Új Samsung Creative Lab projektek mutatkoznak be a CES-en

Fókuszban a gyermekek és a bőrápolás

forrás: Prím Online, 2016. december 29. 09:41

A tavalyi kiállítás sikerén felbuzdulva a Samsung Electronics idén további három Creative Lab (C-Lab) projektet mutat be az Eureka Parkban megrendezett 2017-es Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (Consumer Electronics Show, CES).

A 2012 decemberében elindított C-Lab startup üzleti program feladata a kreatív vállalati kultúra ösztönzése és a Samsung munkavállalóitól származó innovatív ötletek felkarolása. A program az üzleti élet valamennyi területéről származó ötletek fejlesztését támogatja.

 

A 2017-es CES-en a következő projektek mutatkoznak be: a Tag+ elektronikai eszköz, mely a gyermekek játékait egészíti ki további funkcionalitással; az S-Skin, egy otthoni bőrápolásra és a bőr analizálására alkalmas eszköz; a hordozható Lumini, mely a bőr belső rétegeinek elemzésével azonosítja a bőrproblémákat, illetve segít megelőzni azokat.

 

Tag+

A Tag+ egy gombokkal ellátott, gyermekek számára is könnyedén használható eszköz. A digitális kiegészítő Bluetooth-on keresztül összekapcsolja a játékokat egy okostelefonos alkalmazással, intuitív felhasználási lehetőségeket teremtve ezzel. Attól függően, hogy a gyermek kattint, hosszan lenyomva tarja az intelligens címkét, rázza az eszközt vagy ráüt, a kísérő alkalmazás újabb és újabb szórakozási lehetőségeket kínál a kicsik számára. A Tag+ eszközzel a gyermekek érdeklődését számos élmény tartja fent.

 

 

S-Skin

Az S-Skin bőrápolási termék segítségével megtakarítható a professzionális dermatológiai kezelésekhez szükséges idő és pénz. Tartozéka egy mikrotűs tapasz és egy hordozható eszköz, ez utóbbi analizálja és ápolja a bőrt. A mikrotűs tapasz mélyen a bőrbe hatol, hogy a hatásos összetevőket a célterületre juttassa és elősegítse felszívódásukat. A hordozható tartozék pedig méri a hidratáltságot, a bőr kipirosodását és melanintartalmát, és ennek alapján testreszabott bőrápolást végez LED fény segítségével. Az eszközhöz tartozik egy alkalmazás is, amely folyamatosan menti a bőr állapotát, így nyomon követhetőek a bőr változásai.

 

 

Lumini

A Lumini hordozható segédeszköz még megjelenésük előtt felfedezi a bőrproblémákat. A Lumini felvételt készít az arcról, ezt követően saját algoritmusa segítségével elemzést végez, majd az információt továbbítja egy okostelefonos alkalmazásnak. Az eszköz olyan bőrfelszín alatti problémákat azonosít, mint a pattanások, szeplők, kitágult pórusok, ráncok, pirosság és faggyúkiválasztás. A Lumini az elemzés alapján kozmetikai termékeket ajánl, és bőrgyógyásszal vagy bőrápolási szakemberrel való konzultációra is lehetőséget kínál.

 

 

A Samsung már az idén bemutatta a különböző területekről származó C-Lab projektjeit a nagyobb kiállításokon. A közönség reakciója alapján felméri a munkavállalók ötleteinek üzleti értékét, ami segíti a projekt továbbfejlesztését. 

 

A 2017-es CES-en további öt, már megvalósított C-Lab projekt is megjelenik: 

  • a MANGOSLAB, egy kompakt nyomtató, amely az okoseszközökre rögzített feljegyzéseket Post-it papírra nyomtatja; 
  • a Jameasy, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a hangszerhez csatlakoztatott szenzoros modul segítségével gyakoroljon akusztikus hangszerén; 
  • a MOPIC, egy olyan okostelefon előlap, amely lehetővé teszi a 3D-s tartalmak szemüveg nélküli megtekintését; 
  • az Analogue Plus, amely a kezet szabaddá tévő eszköz fejen hordható kiegészítőkhöz;
  • a WELT, amely egészségügyi célokra használható divatos öv. 

 

Ezen projektek célja, hogy új, globális üzleti lehetőségeket találjanak a 2017-es CES-en.

 

Eközben számos, korábban már sikeresen elindított C-Lab projekt kivívta a világpiac elismerését. A MANGOSLAB okosnyomtatója, a Nemonic és a Salted Venture IOFIT okoscipői elnyerték a 2017. évi CES legjobb innovációjának járó díját a Computer Accessories (Számítógépes kiegészítők) és a Wearable Technologies (Viselhető technológiák) kategóriában. Emellett a WELT a Samsung C&T divatrészlegével együttműködésben okosövet dobott piacra, sőt több olyan projekt is fut, amelyek hivatalos bemutatójára 2017 első felében kerül sor.

 

„Számos területen születnek innovatív technológián alapuló ötletek a divattól kezdve a gyermekeknek szánt kiegészítőkön át egészen a szépségápolás világáig. A jövőben is ebből a széles körből kívánunk meríteni, amikor újabb megvalósítható ötletek után kutatunk” – nyilatkozta Jaiil Lee, a Samsung Electronics Kreatív és Innovációs Központjának alelnöke.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Együtt száguld az autóipar és az SAP a digitális jövő felé

Figyelemre méltóan gyors változásoknak lehetünk tanúi manapság az autóiparban – gondoljunk akár a vezetéstámogató rendszerekre, az elektrifikációra vagy az újrafelhasználásra. Átalakulnak a vásárlási szokások is, az autószalonok helyett egyre többen vesznek járművet online. A generatív mesterséges intelligencia pedig várhatóan még több változást kényszerít ki. Az iparág saját versenyképességének fenntartásáért nagy figyelmet fordít a digitalizációra. 

2024. március 18. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15