Monna Lisa - egy lakástextil-ipari sikertörténet

Az Epson, a For.Tex és a F.lli Robustelli együttműködése során több mint hárommillió négyzetméternyi pigment alapú tintát használt fel a lakástextil szektor a nyomtatások során a Monna Lisa digitális textilnyomtatóval

forrás: Prím Online, 2017. január 11. 15:17

A Monna Lisa nyomtató történelmet írt a lakástextil szektorban azzal, hogy 2005 óta több mint hárommillió négyzetméternyi felületet nyomtattak ezekkel a készülékekkel pigment alapú tinta felhasználásával. 

Ez a digitális textilnyomtató forradalmasította a textilnyomtatási piacot. Mindez több éves együttműködés eredménye a digitális textilnyomtatási technológiák terén úttörőnek számító Epson, a For.Tex és a F.lli Robustelli között, amely cégek már mind azonos cégcsoport tagjai. E három gyártó a Heimtextil kiállításon mutatja be a lakástextil és lakberendezési piac képviselői számára a környezetkímélő, magas minőségű, pigment alapú tintát használó digitális textilnyomtatási technológiát. 

 

A három vállalat több mint egy évtizedes partnerségi összefogásának eredményeképpen született meg a Monna Lisa digitális nyomtató, ami az Epson által kifejlesztett piezoelektromos tintasugaras technológiával működik. A Monna Lisa egy teljesen integrált rendszer, amely az egész gyártási sorozatot képes kezelni, a nyomtatás előkészítésétől egészen a végső nyomatig. 

 

 

A Monna Lisa sikere több tényezőnek köszönhető. Nem csak a minőség és megbízhatóság fontos, a nyomtatófejek, a tinták és az egyedi mechanizmus, valamint a folyamatos fejlesztések biztosítják a készülék tökéletes működését. Az erre való törekvést pedig a nemrég a Como-i ipari parkban átadott innovációs központok is segítik.  A világszerte használt Monna Lisa készülékek száma alapján, az Epson becslése szerint, 2015-ben mintegy 900.000 négyzetméternyi, pigment alapú tintával nyomtatott textilterméket készítettek (ami a 2014-es évhez képest 40%-os növekedést jelentett). 

 

A „minőség” és a „megbízhatóság” a lakástextil szegmensben kulcsfogalomnak számítanak. Giovanni Pizzamiglio, az Epson Europe értékesítési vezetője  és a Fratelli Robustelli vállalat igazgatótanácsának tagja elmondta: ,,A Monna Lisa a textil piac kiemelt szereplője, hiszen amellett, hogy alacsony gyártási időt kínál, bármilyen szövetre bármelyen dizájnt képes nyomtatni. A készülékkel optimalizálható a minta- és a prototípusgyártás kiemelkedő minőségben és kedvező áron. Az alacsonyabb energia- és vízfogyasztása élvonalbeli nyomtatóvá teszi és a textiliparban használatos rendkívüli nyomtatási technológiák fejlődéstörténetének meghatározó szereplőjévé emeli.” 

 

 

A világos pigment alapú tintát használó, 320cm méretű Monna Lisa 2005 óta érhető el a lakástextil piacon. Legfőbb jellemzői közé tartozik, hogy képes kiváló minőségben különböző szövetre nyomtatni, akkor is, ha az cellulóz rostokból vagy poliészter és cellulóz keverékéből készült. Mindezt a Genesta pigment alapú tinták teszik lehetővé, amelyeket az Epson a For.Tex vállalattal közösen fejlesztett ki. A Genesta tintákat használó Monna Lisa környezetbarát készülék, környezetre gyakorolt hatása alacsony, hiszen nem igényel gőzölési és mosási folyamatokat. A Monna Lisa modellel nyomtatott szövetek magas minőségben adják vissza az eredeti színeket, tartósak és reprodukálhatók, ami elengedhetetlen a lakástextil-iparban is használt, előkezelt szövetek esetében. A Monna Lisa nyomtató minősége és fejlett funkciói lehetővé teszik, hogy az ügyfelek otthon használatos termékeket állítsanak elő, a lakástextilektől a háztartási textíliákig. 

 

A 2003-ban bemutatott Monna Lisa modelleket a Fratelli Robustelli textilipari-gép gyártó vállalat gyártja. Ez a nyomtató forradalmasította a textil piacot azzal, hogy olyan digitális eszközt kínált, amellyel a mintakészítési szakaszt követően elindulhatott a termékek ipari szintű gyártása. Az évek során a modellt fejlesztették, a legelső készülék Monna Lisa Evo 2011-ben jelent meg, a legújabb változat, pedig a Monna Lisa EVO TRE nevet kapta, amely újabb nagy lépésnek számít a textiliparban a nyomtatási technológiák fejlődése terén.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05