A Fujitsu biztonsági megoldásait alkalmazza a világ egyik legnagyobb alumíniumgyártója

forrás: Prím Online, 2017. január 23. 12:57

A Fujitsu Finnország szerződést írt alá biztonsági megoldások szállításáról a világ egyik legnagyobb integrált alumíniumgyártó vállalatával, a Norsk Hydro ASA-val. 

A szerződés értemében a Fujitsu 7/24 órában reagál ügyfele biztonsági incidenseire, biztonságos felhasználóhitelesítéssel segít mérsékelni a működési kockázatokat, teljesíteni az egyre szigorúbb megfelelési és hatósági követelményeket, valamint védeni a Hydro kényes adatait és szellemi tulajdonát az erősödő online fenyegetésekkel szemben. Az új hat éves szerződés jelentősen kibővíti a partnerek korábbi IT-szolgáltatási megállapodását, amelynek keretében a Fujitsu 2010 óta nyújt globális IT-infrastruktúra szolgáltatásokat a Hydro számára 40 országban. 

 

A biztonság központi szerepet játszik a vállalat digitalizációs stratégiájában. A Hydro adatait és infrastruktúráját érintő kockázatok minimumra szorítása érdekében a Fujitsu biztonsági incidensekre reagáló csapata (Computer Security Incident Response Team, CSIRT) globális rendszerfigyelési és reagálási szolgáltatásokkal, 7x24 órában azonosítja és hárítja el a biztonsági incidenseket. A Fujitsu által nyújtott szolgáltatások között szerepel majd biztonsági információ- és eseménykezelés (SIEM), sérülékenységi vizsgálat, intelligens fenyegetéselhárítás és incidenskezelés. 

 

A Hydro a Fujitsu PalmSecure tenyérvéna-azonosító rendszerével szabályozza és védi az adatok és az IT-szolgáltatások hozzáférését. A rendszer biometrikus technológia segítségével beolvassa a felhasználó tenyerében futó erek mintázatát, és ennek segítségével végez gyors és pontos azonosítást. Brazíliai kioszkrendszerein a Hydro már jelenleg is a Fujitsu PalmSecure segítségével nyújt biztonságos és könnyen kezelhető hozzáférést több mint 2000 bányásza és egyéb dolgozója számára a HR-adatokhoz. Az új rendszert 2017 során terjesztik ki a Hydro európai létesítményeire, ami mintegy 4000 főre növeli a felhasználók számát.

 

 

„A biztonság kiemelt prioritás számunkra a működésünk minden területét érintő digitalizációs folyamatban. Fontos, hogy bizalmat teremtsünk IT-rendszereink iránt. A biztonságon messze túlmutató képességekkel rendelkező stratégiai partnerként a Fujitsu segítségünkre lesz az incidensek hatékony kategorizálásában, a rájuk való reagálásban, és a felhasználói azonosítók biztonságos kezelésével a változó biztonsági követelmények teljesítését is támogatja” – nyilatkozta Jo de Vliegher, a Hydro informatikai vezérigazgató-helyettese és információs rendszerekért felelős vezetője. 

 

„A gyors ütemben növekvő Hydrónak működése minden területén magas szinten kell tartania a biztonságot. A biztonság fontosságának erősödéséhez az is hozzájárul, hogy minden régióban speciális helyi megfelelési követelményeket kell figyelnie és betartania. A biztonság terén végzett alapos értékelést követően a Hydro azonosította a fő beruházási célterületeket, mi pedig nagy örömmel segítünk neki a további globális növekedést támogató, jól skálázható, stabil biztonsági platform kiépítésében” – hangsúlyozta Rob Norris, a Fujitsu EMEIA nagyvállalati és kiberbiztonsági megoldásokért felelős alelnöke. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

Újabb húszezer laptopot szállít a Delta Systems Kft. az iskoláknak

A tavaly őszi szállítás után idén újabb, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy vármegye diákjai a Delta Systems Kft. közreműködésével mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) a csaknem húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a Delta Systems Kft. vezette konzorciumot, mellyel a négy vármegye tanulói számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit. 

2024. április 24. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50