Microsoft: Izgalmas bejelentések a holnap induló BETT konferencián

forrás: Prím Online, 2017. január 25. 11:25

A magyar gazdaság versenyképessége a jövő generációinak tudásán és szakértelmén múlik – ez pedig a tanteremben kezdődik. A Microsoft számára kiemelten fontos, hogy a digitalizáció során támogatást nyújtson az iskolák és tanárok számára, így számos újdonsággal készül a holnap induló, londoni BETT rendezvényre.

A pedagógusok nap mint nap olyan kihívásokkal néznek szembe, melyre talán nem is gondolnánk: az amerikai tanárok 90%-a kollégáival megosztva használja a tantermi eszközöket, 50%-uk szakmai támogatás nélkül,  egymaga felel a mindennapos karbantartásáért, 60%-uk pedig saját maga vásárolja meg és telepíti a különböző alkalmazásokat. Ez értékes időt és energiát emészt fel, melyet gyermekeink oktatására, képzésére is fordíthatnának. A legújabb bejelentésekkel azonban a Microsoft jelentős terhet vesz le a pedagógusok és rendszergazdák válláról:

  • A felhőalapú alkalmazás- és eszközmenedzsment szolgáltatás, a Microsoft Intune for Education segítségével minden eddiginél egyszerűbbé válik a közösen használt informatikai eszközök konfigurálása és felügyelete. A szolgáltatás tökéletesen alkalmazkodik az intézmények már használatban lévő Windows 10-es eszközeihez és szoftvereihez, így hozzásegít az egységes és biztonságosabb informatikai környezet kialakításához.
  • Partnereink, úgymint a HP, Lenovo vagy az Acer, új, az oktatásra specializált Windows 10 alapú eszközökkel járulnak hozzá az digitális oktatás számára elengedhetetlen teljesítmény és biztonság megteremtéséhez.
  • A Minecraft: Education Edition legújabb verziója a felhasználók visszajelzései alapján készült el, így az eddigi legteljesebb felhasználói élményt nyújtja.

 

 

További információk és részletek elérhetők Yusuf Mehdi, a Microsoft Windowsért és eszközökért felelős vállalati alelnökének hivatalos blogposztjában tekinthető meg. 

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05