Győrben nyitja meg következő 4DX moziját a Cinema City

forrás: Prím Online, 2017. január 26. 08:23

2017. január 26-án Győrben nyitja meg az ország második 4DX mozitermét a Cinema City. Az 300 millió forintos beruházásnak köszönhetően a teremben egy előadás alatt 128 néző részesülhet a film környezeti hatásait kiemelő egyedülálló effektusokban. 

Közép-Kelet Európa első 4DX mozija 2013-ban nyílt a Cinema City WestEndben, azóta a világon több mint 350 ilyen mozi várja a nézőket, ebből 28 a Cinema City hálózatában. A 2017-es évben a vállalat folytatja hazai felújításait több vidéki multiplexében is további 1 milliárd forint összegben, ezzel is teljesebbé téve a mozizás élményét. 

 

Tovább folytatódnak a fejlesztések

A Cinema City tervei között szerepel a Cinema City Aréna az IMAX terem vásznának majd székeinek cseréje, előbbi már február második hetében meg is történik. A 2017-es évben várható a miskolci valamint a székesfehérvári Cinema City teljes megújulása is. Ezen kívül részleges büfé és/vagy pénztár felújításon fog átesni a Cinema City Szolnok és Szombathely mozi. 

 

A 4DX-ről

A 4DX a világ jelenlegi legmodernebb mozi-technológiája. Különlegessége, hogy mozgó ülésekkel, fényeffektekkel, illatokkal, buborékokkal, víz- és levegőbefújással operál, melyeket összehangolnak a filmben szereplő környezeti hatásokkal. A székek a filmjelenetekben is tapasztalható mozgást keltik életre három tengelyen. Ez azt jelenti, hogy a moziban elhelyezett ülések képesek oldalirányú mozgásra, emelkedésre, előre és hátra dőlésre. A székekbe épített elektronika a láb és a hát csiklandozását is lehetővé teszik, a légmozgás és a vízpermet a váratlanságával okozhat meglepetés pillanatokat a vetítés alatt. 

 

Minden egyes produkció a részletesen megkoreografált levegő-, víz-, illat-, mozgás-, vibrációs hatásokkal a hagyományos moziterem audiovizuális ingereit messze felülmúlva hat a nézőkre, akik teljesen elmélyülhetnek, és az akció részeseivé válhatnak. A 4DX jellemzője, hogy minden egyes film vetítésekor más és más effektust hívnak életre az alkotók, így a mozi székéből testközelben tapasztalható az éppen látott szereplő mozgása, reakciója, az őt érő környezeti hatások. 

 

Az első heti műsorban az xXx – Újra akcióban, a Kaptár – Az utolsó fejezet 3D-s változata szól a kiemelten akciót kedvelő nézőknek, míg hétvégén a Vaiana 3D vetítéseire várják a Disney animációt kedvelő gyerekes családokat. A 4DX győri vetítéseire 2D filmek esetén 2.650 Ft-os teljes árú, és 2.420 Ft kedvezményes árú jegyek válthatóak. Amennyiben 3D filmre vált jegyet a néző, 2.740 Ft-ért tud teljes árú, és 2.540 Ft-ért kedvezményes árú jegyet váltani, melyre, ha szükséges, még 240 Ft szemüveg díj fizetendő. 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09