Az Ericsson, a Qualcomm és a NETGEAR elindítottA a Telstra első kereskedelmi gigabites LTE-hálózatát 150 Mbps feltöltési sebességgel

forrás: Prím Online, 2017. február 3. 08:57

A Telstra, az Ericsson, a Qualcomm és a NETGEAR bejelentette a világ első kereskedelmi gigabites LTE hálózatának és eszközének forgalomba hozatalát. A Telstra a  Sydney-ben megrendezett „Gigabit LTE Experience” eseményen megerősítette, hogy elindították gigabites LTE-szolgáltatásukat egyes, a főváros kiválasztott belvárosi kerületeiben és további városokat is megcéloznak. 

A gigabites LTE NETGEAR eszközük, a Nighthawk M1, 2017 februárjában lesz elérhető az ausztrál fogyasztók számára. Az újonnan bevezetett gigabites LTE-szolgáltatás extrém gyors hozzáférést biztosít a fogyasztók kedvenc tartalmaihoz, és még gyorsabb hozzáférést a vállalati alkalmazásokhoz és üzletileg kritikus adatokhoz. A gigabites teljesítmény javítja a videostreaming minőségét, és elősegíti a modern mobil virtuális valóság alkalmazások és élmény fejlesztését, valamint kulcsfontosságú lépést jelent az 5G felé.   

 

A gigabites letöltési LTE-sebességeken kívül a Telstra új hálózati funkciói a korábbinál kétszer nagyobb feltöltési sebességet is biztosítanak, így a tartalmak feltöltése a közösségi médiába, valamint a felhő- és üzleti alkalmazások sokkal gyorsabbak lesznek.

 

A Telstra az első, amely globálisan 600 Mbps letöltési sebességet vezetett be (2015 szeptemberében), és most kiterjeszti globális vezető pozícióját a gigabites LTE-vel. A gigabites 

 

LTE-t az LTE Advanced funkciók teszik lehetővé, többek között: 4x4 MIMO, 3CA (háromvivős aggregáció) és a magasabb rendű moduláció (256QAM). A feltöltési oldalon a Testra új hálózati rendszere 64QAM és 2CA (kétvivős aggregáció) rendszert használ a 150 Mbps-os feltöltési csúcssebesség eléréséhez. Ezek az új funkciók és rendszerek fontos előrelépést jelentenek a Telstra számára az 5G felé vezető úton.

 

A gigabites LTE nemcsak magas csúcssebességeket biztosít, de nagyobb hálózati kapacitást is az összes felhasználó számára. A gigabites LTE mobileszköz gyorsabban jut a kívánt adatmennyiséghez, így a felszabaduló időben több hálózati erőforrást tesz elérhetővé a többi felhasználó számára. Ezen kívül a 4x4 MIMO használata az új NETGEAR Nighthawk M1 Mobile Router (MR1100) gigabites eszközzel és a Qualcomm Snapdragon  X16 LTE modemmel 4 utas vevődiverzitást (4-wRxD) tesz lehetővé. A 4 utas vevődiverzitás támogatja a gyorsabb adatátvitelt az LTE-hálózat minden részén, beleértve a gigabites területeket, és a többi megmaradó LTE hálózati területeket is.

 

Az Ericsson ma minden nagy forgalmú LTE piacon jelen van, beleértve az USA-t, Japánt és Dél-Koreát, és elismerten a legnagyobb globális LTE-forgalmat bonyolítja.  A világ összes mobilforgalmának negyven százaléka Ericsson-hálózatokon keresztül zajlik.  Az Ericsson világszerte több, mint 270 LTE RAN és Evolved Packet Core hálózatot épített ki, amelyből több, mint 200 kereskedelmileg is elérhető.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05