Magyar megoldás forradalmasíthatja a világ filmiparát

A Zinemath az EY szakértőivel fejleszti tovább üzleti terveit

forrás: Prím Online, 2017. február 13. 08:22

Idén először magyar csapat is részt vesz a világ legígéretesebb technológiai startupjait felkaroló EY ’Accelerating Entrepreneurs’ programjában. 

Az európai, közel-keleti és afrikai országokat és Indiát átfogó EMEIA régióból érkező pályázók közül szakmai szempontok alapján választották ki a 27 győztest. 

 

Egyedüli és első magyar cégként a zLense filmes megoldást fejlesztő Zinemath Zrt. jutott be az EMEIA régió 27 legjobbnak ítélt vállalkozói csapata közé. A kiválasztott cégek az EY szakértőivel közösen dolgoznak fejlesztési és nemzetközi terjeszkedési terveiken a tanácsadó vállalat globális Accelerating Entrepreneurs programjának keretében. 

 

A pályázóknak egy összetett kiválasztási procedúrán kellett megfelelnie. Az EY nemzetközi szakmai zsűrije mérlegelte többek között, hogy mekkora esélye van a vállalatnak a nemzetközi növekedésre, mennyire innovatív az általa használt technológia, milyen a pénzügyi teljesítménye és a jelenlegi piaci részesedése. 

 

A Central Csoporthoz tartozó CenTech Új Magyarország Kockázati Tőkealap valamint a Docler cégcsoport tulajdonában álló Zinemath Zrt. zLense megoldása egyszerűsíti a filmkészítést, és jelentősen csökkenti a filmes utómunkálatok költségeit. A zLense segítségével ugyanis a kamera képes a tér 3D modelljét valós időben generálni és virtuális objektumokkal kiegészíteni úgy, hogy a technológia sem a kamera mozgatásában, sem a helyszínben nem igényel megkötést. A televíziózásban, sport közvetítésekben és webstreaming során eddig nem látott lehetőségeket ad a kreatívok kezébe a díjnyertes új technológia. Az így kialakítható látványvilág a legkényesebb vizuális elvárásoknak is megfelel, eddig nem látott módon realisztikussá téve a virtuális világot.  

 

A Zinemath vezetői február 9-e és 10-e között Rómában vesznek részt az EY Strategic Growth fórumán mintegy 600 magas rangú vállalatvezetővel együtt.  A magyar startup ezáltal a világ legnagyobb cégei előtt mutathatja be termékét és üzleti modelljét. Ezt követően a másik 26 kiválasztott céghez hasonlóan az EY dedikált szakértőitől kapnak majd tanácsokat vállalkozásuk sikeres működtetéséhez. 

 

„Az elmúlt években számos hasonló vállalattal találkoztunk, akiket jelenleg is csak egy kis lépés választ el attól, hogy terméküket nemzetközi piacra vigyék, vagy ott átütő sikert érjenek el, saját növekedésüket pedig tudatosan gyorsítsák. Az ő számukra kiemelkedően nagy segítséget jelent egy olyan hálózathoz való hozzáférés, mint amilyen az EY. Globális és helyi tanácsadóink a következő hetekben együtt dolgoznak majd a Zinemath vezetőivel a lehetséges fejlődési irányokon” – mondta el Bányai András, az EY tranzakciós tanácsadási üzletágának igazgatója.   

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05