Samsung: a vállalkozásoknak három évük van alkalmazkodni a nyitott gazdasághoz

A Samsung új jelentése szerint a vállalkozásoknak a digitális forradalom új hullámára kell felkészülniük

forrás: Prím Online, 2017. február 20. 08:13

A Samsung új jelentése szerint 2020-ra azok a vállalkozások, amelyek nem nyitnak a versenytársaik, az újítók és a szabadúszók új generációja felé, nem boldogulnak majd a környezetben, amelyet a Samsung nyitott gazdaságnak nevez.

Az új, nyitott gazdaságot a független dolgozók jelentős mértékű alkalmazása, a startupok által hajtott innováció rutinszerű hasznosítása, valamint a versenytársak között kialakult újfajta együttműködés jellemezi.

 

Az elmúlt évtized során, a mindenre kiterjedő mobiltechnológiának köszönhetően a vállalatok sokkal nyitottabbak és együttműködőbbek lettek, és felismerték ennek a magatartásnak a meglévő zárt vállalkozási modellekkel szembeni előnyeit. Három éven belül a szervezetek olyan világban fognak működni, amelyet már kevésbé korlátoznak a technikai és emberi határok. A személyes erőforrások, az adatok és az ötletek sokkal szabadabban integrálhatók majd az üzleti modellekbe, ugyanakkor kulcsfontosságú lesz a vállalkozásnak megbirkózni az agilis technológiákkal, illetve a jövő munkakultúrájának elvárásaival. 

 

 

Az új technológiák és az erősen szétszórt digitális munkaerő új világában a vállalatoknak olyan biztonsági platformokat kell alkalmazniuk, amelyek lehetővé teszik az információk nyílt, mégis biztonságos áramlását. Ezzel pedig alapjaiban kell újragondolniuk üzleti modelljük felépítését, illetve a használt technológiákat.

 

„Az első számú üzleti kihívás a jövőben megtalálni a módját, hogy a szabadúszó dolgozók új hulláma miként ruházható fel jogosultságokkal biztonságos módon. Három éven belül a vállalkozásoknak várhatóan 7,3 milliárd csatlakoztatott eszközt kell kezelniük, miközben a gyorsan digitalizálódó munkaerő olyan fejlődéshez vezet, amely átformálja a munka módját, helyét és idejét” – fejtette ki Nick Dawson, a Knox Strategy nemzetközi igazgatója.

 

Világviszonylatban az európai vállalatok úttörőnek számítanak az infrastruktúra és a humán tőke oly módon történő alkalmazásában, amely a digitális forradalom következő szakaszának hajtóerejét biztosítja. A The Future Laboratory jelentés alapját képező kutatás szerint ez helyzeti előnyt jelent majd a nyílt és rendkívül rugalmas munkaerőben és vállalkozásokban rejlő lehetőségek kiaknázása során az elkövetkező három-tíz év során.

 

Az iparágakban az innováció új útjai nyílnak meg, és az úgynevezett fordított (elsőként a fejlődő országokban alkalmazott) innováció révén normává válik a startupok szervezetek magjába való beágyazódása. Az új jövő eljövetelével az ilyen vállalatok kulcsfontosságú stratégiai elemekké és az innováció hajtóerejévé válnak minden üzleti szegmensben.

 

 

A digitális innováció és átalakulás szakértője, Marcos Eguillor, a BinaryKnowledge alapítója és az IE Business School professzora szerint: „A múlt biztonságára hagyatkozás nem segíti azt az innovációt, amely a jövő globális piacterén való megmérettetéshez szükséges. A vállalkozásoknak olyan technológiákat kell adaptálniuk, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy kellően gyorsak és rugalmasak legyenek versenyelőnyeik azonosításában és megismerésében, és felismerjék, hogy mikor jött el az idő, hogy szakítsanak a korábbi technológiákkal.”

 

A jövő szervezetei mesterséges intelligenciát és gépi tanulást fognak alkalmazni jövőjük pontos előjelzéséhez, illetve a jobb döntéshozatalhoz. Az üzleti világban az önszervező, öntanuló és a vállalkozás jövőbeli állapotát sokkal pontosabban előjelezni képes gépi intelligencia már széles körben elterjedt. A fejlett gépi intelligenciát adaptáló vállalatok számára ez példa nélküli erőt biztosít az előzetes tervezéshez és az üzleti modell optimalizálásához.

 

Ugyanakkor a nyíltabb megközelítés vágya gyakran ütközik a magas biztonsági szint folyamatos fenntartásának igényével a vállalat teljes eszközhálózatára és végpontjaira vonatkozóan.  A gyorsan növekvő fenyegetettség és az új jogszabályok (például a General Data Protection Regulation – GDPR) követelményei a szervezeteket számos új kihívás elé állítják a teljes vállalatra kiterjedő adatvédelem terén.

 

Ahogy Nick Dawson kifejtette: „A nyitott gazdaság kulcsát azon kiberbiztonsági platformok jelentik, amelyek lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy egyszerre legyenek technológiailag nyitottak, ugyanakkor biztonságosak.” Egy ilyen platform például a Samsung Knox is, amely napjainkban a leghatékonyabb védelmet biztosítja a munkahelyi mobilbiztonsági fenyegetésekkel szemben, köszönhetően adaptív, moduláris kialakításának, amely a titkosítási és biztonsági kulcsokat egy biztonságos chip-alapú hardveres tárolóegységen tárolja. A Samsung Knox lehetővé teszi a biztonságos, teljesen elszigetelt munkahelyi és személyes profilok létrehozását ugyanazon az eszközön, biztosítva, hogy a vállalati adatok teljes mértékben elérhetetlenek maradjanak a személyes alkalmazások és folyamatok számára, emellett kiemelten ügyel a személyes adatok védelmére is. 

 

A Samsung ideális segítőtárs ezen célok elérésében, hiszen sokrétű tapasztalattal bír a felhasználói szokások terén, és behatóan ismeri, hogy miként használják az emberek mobil eszközeiket. Mindezek utolérhetetlen rálátást biztosítanak a Samsung számára arra, hogy a szervezetek hogyan maximalizálhatják az új mobiltechnológiákból származó versenyelőnyüket.

 

A teljes jelentés letölthető a www.samsungatwork.com/openeconomy linken keresztül.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05