Az ABB és a Microsoft együttműködésének újabb sikerét jelzi Asset Health Center 3.0 eszközmenedzsment megoldás

forrás: Prím Online, 2017. február 28. 12:31

Az ABB bejelentette, hogy világszerte piacra dobja új generációs eszközteljesítmény-menedzsment (Asset Performance Management /APM) megoldását, az „Asset Health Center 3.0”-at. 

A legújabb szoftveralapú megoldás segítségével az ABB APM-kínálatának és a Microsoft Azure felhő platformjának kombinálásával, a magas eszközigényű iparágak javíthatják a hatékonyságukat, és optimalizálhatják költségeiket. 

 

Az Asset Health Center 3.0 kiváló példa arra is, hogy az ABB digitális megoldásait kínáló Ability platform segítségével miként tudják ügyfeleink kiaknázni az Ipari Internet kínálta lehetőségeket. Az adatelemzési eredmények („data insight”) alapján olyan közvetlen intézkedéseket tehetnek, amelyek kézzelfogható értéket teremtenek számukra. A megoldás kulcsfontosságú elemét alkotja az ABB digitális alállomás koncepciójának is. A digitális alállomásokon az alkalmazás gyűjti az állapot adatokat, amelyek alapján optimalizálja a teljesítményt, javítja az alállomás hatásfokát és költséghatékonyságát, illetve akár 50%-kal is csökkenti a transzformátor és a megszakító állásidejét.       

 

„Az Asset Health Center legújabb változata az ABB-vel kötött hosszú távú partnerségi együttműködésünk újabb sikerét jelzi.  Az ABB és a Microsoft az adatelemzés-alapú döntéstámogató üzleti információkkal folyamatosan segíti az ipar digitális átalakítását a közlekedési és az energetikai ágazatban, illetve a víz- és gázellátásban működő közüzemi cégeknél” – mondta Caglyan Arkan, a Microsoft Corp. „Manufacturing and Resources” divíziójának vezetője.        

 

 

A piacvezető Asset Health Center prediktív és elévülési elemzést, valamint több évtizednyi, az iparágban szerzett szaktudásra épülő, egyedi igényekre szabott modelleket alkalmaz, hogy a meghibásodás valószínűségének és az eszközök kritikussági szintjének megfelelően meghatározza, és priorizálja a felmerülő karbantartási igényeket.    

 

Az Asset Health Center kulcsfontosságú elemét alkotja az ABB életciklus-kezelési elvének, amellyel teljes körű megoldást nyújt az eszközök egész életciklusának kezeléséhez. A szolgáltatott szoftverként (SaaS) elérhető Asset Health Center 3.0 egyszerűbb és gyorsabb implementációt tesz lehetővé az Azure felhő platformban, jobb minőségű képi megjelenítést és analitikát nyújt, illetve a Cortina Intelligence alkalmazásának köszönhetően biztosítja a prediktív modellek könnyebb integrálását is.  

 

„Legújabb generációs Asset Health Center megoldásunk ötvözi  szoftveralapú technológiáinkban is megjelenő iparági szaktudásunkat a Microsoft Azure felhőplatform globálisan elérhető szolgáltatásaival, és ezzel olyan hatékony megoldást kínálunk, amely döntéstámogató információkkal segíti a gyorsabb döntéshozatalt a közüzemi vállalatok részére új növekedési lehetőségek kiaknázása érdekében” – mondta Massimo Danieli, az Energetikai Hálózatok divízióhoz tartozó energiahálózat-automatizálási üzleti egység vezetője. „Ez jól példázza, hogy az erősebb, intelligensebb és zöldebb villamosenergia-hálózatok létesítése terén preferált partnerként az ABB elkötelezett az energetikai forradalom támogatása iránt.” 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05