A Telekom ismét meghirdeti a Fenntarthatósági sajtódíj-pályázatot

forrás: Prím Online, 2017. március 29. 11:38

A Telekom és a Fenntarthatósági Média Klub idén már a hatodik alkalommal hirdeti meg sajtódíj-pályázatát, amelynek keretében azokat az újságírókat, szerkesztőket, bloggereket, vloggereket díjazza, akik az elmúlt időszakban kiemelkedő teljesítményt nyújtottak akár személyes sorsfordító történetek, akár a Föld egészét érintő témák feldolgozásával. Pályázni három kategóriában lehet, a díjazás kategóriánként nettó 300 ezer forint.

„A fenntartható fejlődés a fejlődés olyan formája, amely a jelen szükségleteinek kielégítése mellett nem fosztja meg a jövő generációit saját szükségleteik kielégítésének lehetőségétől.“ – áll az Egyesült Nemzetek Szövetségének 1987-ben kiadott Közös Jövőnk jelentésében. A jelen szükségletei, legyen szó akár energiafelhasználásról, akár tiszta levegőről, akár édesvízről, vagy egyéb táplálékról óriásiak, ám a Föld erőforrásai, beleértve az embereket is, végesek. Ezért fontos, hogy a környezet, a társadalom és a gazdaság érdekei egymással harmóniában legyenek. Ha ez a három érdek nincs összhangban, akkor egyik sérti a másikat. A harmonizáció célja egyszerű: gyermekeink és unokáink számára olyan feltételeket és lehetőségeket biztosítani, amelyek számunkra is adottak.

 

Ezért a Telekom és a Fenntarthatósági Média Klub (amelynek tagjai a Magyar Telekom,  TV2, az RTL Klub, a CEMP, a Central Médiacsoport, a Forbes, az Origo, a Mediaworks és a WMN.hu) hat évvel ezelőtt azzal a céllal alapította meg a Fenntarthatósági sajtódíjat, hogy elismerje azokat a munkákat, amelyek ráirányítják a közvélemény figyelmét a helyi, a regionális, valamint a globális, életünket és környezetünket érintő kérdésekre, illetve támogatják a fenntarthatósági szemlélet erősödését a magyar médiában és közéletben egyaránt.  A Fenntarthatósági sajtódíj révén lehetőség nyílik azon témák kiemelésére, amelyek segítségével aktív figyelem fordulhat a társadalmi gondolkodás erősítésének fontosságára, valamint a média szerepvállalására.

 

A kiírók az idei évben három kategóriákban a „TV/rádió/ videós tartalom”; az „írásos újságcikk (print, online)”, valamint „blog, vlog, ” kategóriákban várják a pályaműveket. A pályázati anyagokat a fenntarthatóság és a felelősségvállalás témakörében kell benyújtani az alábbiak szerint: a XXI. század eszközei és/vagy innovatív gazdasági/ társadalmi, környezetvédelmi hogyan segítik, hogyan járulnak hozzá a jelenkor társadalmi, gazdasági, és környezeti problémáinak, kihívásainak fenntartható módon történő kezeléséhez, megoldásához. Tekintettel arra, hogy napjainkban a mindent átjáró digitalizáció és technológia óriási szerepet játszik életünk minden területén, egyre inkább átalakítva azt, így ma már az a kérdés, hogy a jelen lévő technológiai vívmányokat hogyan tudjuk az élet legkülönbözőbb területén okosan használni.

 

A pályázatra 2016. július 1 – 2017. július 1. között megjelent anyagokkal lehet indulni, amit a szakmai zsűri bírál majd el. A pályázat határideje 2017. július 1. 12:00 óra a díjak átadására a 10. Fenntarthatósági Napon kerül sor, 2017. szeptember 30-án.

 

További részletek a kiírás hivatalos honlapján érhetőek el: http://www.telekom.hu/rolunk/fenntarthatosag/palyazatok/fenntarthatosagi_sajtodij_2017

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15