Megérkezett minden idők legkisebb Fujitsu PRIMERGY szervere

Kütyü Magazin - 2017. március 30.

A Fujitsu bemutatta a minden eddiginél kisebb, ugyanakkor kivételes teljesítményű, új belépő szintű PRIMERGY TX1320 M3 szervert. Az ultrakompakt toronymodell soha nem látott teljesítményt nyújt, rendkívül halkan működik, és olyan kicsi, hogy akár egy íróasztalon vagy könyvespolcon is elfér.

A Fujitsu a teljesítmény növelése érdekében az egyfoglalatos PRIMERGY szerverek kínálatának torony- és rackmodelljeit is frissítette a legújabb Intel Xeon E3 processzorcsaláddal. A többféle konfigurációs lehetőség a rugalmasságot is fokozza. A PRIMERGY kínálattal a Fujitsu olyan sokoldalú építőelemeket biztosít a vállalkozásoknak, amelyek kielégíti a felhasználók egyre növekvő igényeit a részlegszintű szerverek áteresztőkapacitása és teljesítménye iránt.

A négy új modell egyike, a Fujitsu PRIMERGY TX1320 M3 teljes értékű szerverrendszer – ultrakompakt házban. A mindössze 13,3 liter űrtartalmú rendszer a piacon elérhető legkisebb teljes értékű szerverek egyike. Az alig 18 dB(A) zajkibocsátásnak köszönhetően a PRIMERGY TX1320 M3 akár az irodai íróasztalon vagy könyvespolcon is elfér. 

A megújult egyfoglalatos PRIMERGY-kínálat új generációs szerverei nagyobb teljesítményt és sávszélességet nyújtanak, így többféle feladat támogatására is kiválóan alkalmasak: pl. irodai, e-mail és telefonos alkalmazások futtatására, webszerverként vagy a meglévő szerverfarm bővítésére illetve frissítésére. Azoknál a vállalkozásoknál, ahol most lépnek tovább a PC-ről a digitális üzletvitelt támogató első szerverre, előnyt jelent a PRIMERGY egyszerű adminisztrálása és energiahatékonysága. 

 

 

Mindhárom PRIMERGY toronyszerver – a TX1310 M3, a TX1320 M3 és a TX1330 M3 – valamint a PRIMERGY RX1330 M3 rackszerver is a maximumot hozza ki a legújabb Intel Xeon E3 processzorcsalád, a Core i3, a Pentium és a Celeron processzorok technikai jellemzőiből, és 64 GB szupergyors DDR4 memóriakapacitást kínál. A frissített modellválaszték sokféle szektorban ideális a kis- és középvállalatok napi feladatainak elvégezéséhez, valamint a digitális üzletvitel támogatásához, például gyógyszertárakban, éttermekben vagy utazási irodáknál. A növekvő szervezetek a Fujitsu szerelőkészleteivel akár szerverrackbe is telepíthetik a toronyszervereket. 

 

 

Két modell az egyfoglalatos szervereknél elérhető legmagasabb teljesítményt biztosítja. A PRIMERGY TX1320 M3 új 74,6 pontos világrekordot állított fel a Xeon E3-alapú rendszerek processzorteljesítménye szempontjából a SPECint2006 iparági benchmark teszten. Eközben a sokoldalú, rackbe szerelt PRIMERGY RX1330 M3 szintén új mércét állított teljesítmény terén: több benchmark kategóriában is rekordot döntött, például 271 pontos eredményt ért el a SPECint_rate2006 benchmarkteszten.

 

 

„A nagy teljesítményű PRIMERGY modellek új generációja megfizethetővé és elérhetővé teszi a legfrissebb technológiát a kis- és középvállalatok számára. Ezek a szerverek az üzleti igényekkel együtt bővíthetők, a processzor- és a memóriafejlesztés legújabb vívmányaival dolgoznak, és biztonságosan tárolják az adatokat. A sziklaszilárd teljesítménnyel párosuló alacsonyabb üzemeltetési költség a PRIMERGY márka védjegye. Minden egyes új generációval javítjuk a hatékonyságot és csökkentjük az energiafogyasztást az újabb processzoroknak, a tápegységek fejlődésének és a Fujitsu Cool-safe Advanced Thermal Design technológiájának köszönhetően. Ez utóbbi optimalizálja a rendszer hűtését, és csökkenti az üzem közbeni zajszintet – a PRIMERGY szerver így nagyszerű választás bármilyen vállalat számára” – nyilatkozta Olivier Delachapelle, a Fujitsu nagyvállalati üzletágának vezetője és adatközponti kategóriáért felelős vezetője az EMEIA-régióban. 

Ár és piaci bevezetés

Az egyfoglalatos PRIMERGY x86 szerverrendszerek megújult kínálata a világon mindenütt megvásárolható a Fujitsutól és disztribúciós partnereitől. Az árak régiótól, modelltől és konfigurációtól függően változnak. 

Vissza