Egy mítosz vége: hat általános tévhit az üzleti tintasugaras nyomtatással kapcsolatban

forrás: Prím Online, 2017. április 10. 09:39

Az EMEA régió tizennégy országában, 2400 irodai dolgozó és informatikai döntéshozó részvételével készült felmérés alapján olyan hat, általános tévhitre derült fény az üzleti tintasugaras nyomtatási technológiával kapcsolatban, amelyek korábban meghatározóak voltak a piacon, annak ellenére, hogy igazságtartalmuk megkérdőjelezhető.

A Buyers Laboratory LLC (BLI) független tesztjei az Epson üzleti tintasugaras megoldásokat – a WorkForce Pro (WFP) és a cserélhető tintacsomag rendszerű WorkForce Pro RIPS (Replaceable Ink Pack System) – a konkurens lézernyomtatókkal és lézeres fénymásolókkal hasonlították össze, és kimutatták, mennyit fejlődött a tintasugaras technológia, megcáfolva az alábbi hat, általános tévhitet:  

 

1. MÍTOSZ: „A tintasugaras technológia drágább, mint a lézeres.”

TÉNY: A tintasugaras technológia segítségével a színenkénti két kazetta felhasználásának köszönhetően a felhasználók akár négy és félszer több nyomatot készíthetnek, mint a lézernyomtatókkal

  • A WFP modellekkel akár kétszer annyi nyomat készíthető, mint a konkurens színes lézernyomtatókkal
  • A RIPS nyomtatókkal akár négy és félszer több nyomat készül, mint a színes lézernyomtatókkal és lézer fénymásolókkal

 

2. MÍTOSZ: „A lézernyomtatók hatékonyabbak, mint a tintasugaras technológia.”

TÉNY: A tintasugaras nyomtatók három és félszer gyorsabbnak bizonyulnak az első oldal elkészítési idejében, és a beavatkozási idő egyharmadára csökkenhet. A WFP modellek akár három és félszer gyorsabbak az első oldal elkészítési idejét tekintve, mint a lézernyomtatók és a színes fénymásolók

  • A WFP modellek az átlagos, néhány oldalas nyomtatás esetén akár másfélszer gyorsabbak, mint a színes lézernyomtatók és a színes fénymásolók
  • A WFP modellek a lézernyomtatókhoz képest egyharmadára csökkenthetik a beavatkozási időt
  • A RIPS nyomtatók esetében, a lézernyomtatókkal és lézeres fénymásolókkal összehasonlítva, 40 000 nyomat nyomtatása során akár 100%-kal csökkenthető a beavatkozási idő. 

 

3. MÍTOSZ: „A lézernyomtatók jobb nyomtatási minőséget kínálnak, mint a tintasugaras technológia”

TÉNY: A tintasugaras technológia professzionális minőséget biztosít a tintacsepp alakjának és méretének pontos szabályozásával

  • A PrecisionCore technológiát alkalmazó tintasugaras készülékek nyomtatóáramkörönként 600 vagy akár 720 dpi valós teljesítmény mellett akár háromszor nagyobb fúvókasűrűséggel rendelkeznek a hagyományos piezo nyomtatófejekhez képest.

 

4. MÍTOSZ: „A tintasugaras technológia hangos”

TÉNY: A tintasugaras nyomtatók akár 18%-kal csendesebben üzemelnek, mint a lézernyomtatók 

  • A WFP modellek akár 18%-kal (29,42 dBA) halkabbak, mint a lézernyomtatók és a lézeres fénymásolók

 

5. MÍTOSZ: „A tintasugaras technológia kevésbé megbízható, mint a lézertechnológia.”

TÉNY: A tintasugaras nyomtatók ritkábban igényelnek beavatkozást, mint a lézernyomtatók, ezáltal megbízhatóbbak

  • A WFP modellek a BLI által kiadott „Megbízhatósági tanúsítvánnyal” rendelkeznek, és akár 75 000 nyomatot képesek elkészíteni hibás papírbehúzás vagy szervizhívás nélkül

 

6. MÍTOSZ: „A tintasugaras technológia nem környezetbarát”

TÉNY: A tintasugaras technológia csökkenti a nyomtatás során keletkező hulladék mennyiségét, és akár 82%-kal kevesebb energiát fogyaszt, mint a lézertechnológia 

  • A WFP modellek közel 80 000 oldal nyomtatása esetén akár 95%-kal (vagy 77 kilogrammal) kevesebb hulladékot termelnek, mint a lézeres modellek és a lézeres fénymásolók
  • A WFP modellek akár 82%-kal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a lézernyomtatók és a lézeres fénymásolók

 

Az irodai környezetben a lézeres nyomtatás mindig „jól bevált” választás volt, mivel azonban a további fejlődés tekintetében szűk mozgástérrel rendelkezik, a tintasugaras technológia már felülmúlja a lézeres megoldásokat.

 

„Több mint három évvel ezelőtt mutattuk be a WorkForce Pro (WFP) üzleti tintasugaras nyomtatóinkat, melyek egy eredetileg a nehézipar számára kifejlesztett megoldást, a PrecisionCore technológiát használják. A PrecisionCore-alapú termékek üzleti piacon való megjelenése a BLI teszteredmények alapján gyors, magas minőségű nyomtatást tesz lehetővé a lézeres készülékekhez képest fél áron és kisebb környezeti terheléssel” – mondta el Fábián Miklós, az Epson Magyarország kereskedelmi vezetője.

 

Egyre több vállalat fedezi fel a tintasugaras nyomtatás előnyeit a lézeres nyomtatáshoz képest, amit az IDC piackutató előrejelzése is bizonyít. Eszerint, a tintasugaras szektor 2020-ra gyors, 10,2%-os növekedésnek indul. A tintasugaras technológia munkahelyi alkalmazása várhatóan tovább terjed, különösen Nyugat-Európában, ahol az üzleti tintasugaras nyomtatók piaca 5,1%-kal nőtt 2015-ben a lézeres készülékek rovására.

 

,,A piaci növekedésből adódó igények kielégítése és a nyomtatófejek minőségének, és hatékonyságának maximalizálása érdekében az Epson komoly összegeket fektetett a tintasugaras megoldások fejlesztésébe. Ez az új gyártóüzemek esetében 400 millió eurós beruházást jelentett, és az Epson további 185 millió euró összeget tervez befektetni a PrecisionCore technológia korszerűsítésébe a következő három év folyamán” - mondta el Fábián Miklós.

 

Kulcsszavak: felmérés nyomtatás Epson

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Kirobbanó gaming teljesítmény az AOC 44,5″ OLED monitorjával

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája – újabb csúcskategóriás OLED modellel bővíti a népszerű AGON PRO termékcsaládot. A 44,5″ hüvelykes (113 cm) AGON PRO AG456UCZD gamer monitor elmélyült játékélményt nyújt. 

2024. március 18. 17:44

Átadták a Jedlik Ányos-díjat

Idén is átadták a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) egyik legrangosabb díját, a Jedlik Ányos-díjat, amely a kimagaslóan sikeres feltalálói tevékenység, valamint a kiemelkedő színvonalú és hatékonyságú iparjogvédelmi munkásság elismerését szolgálja. A Magyar Nemzeti Múzeumban kiosztott díjat ezúttal két vegyészmérnök, egy építőmérnök, egy villamosmérnök és egy szellemitulajdon-védelem területén tevékenykedő szakember kapta.

2024. március 18. 16:10

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15