72 millió forint civilek javára

Az összeg szétosztásáról a MagNet Bank ügyfelei dönthetnek

forrás: Prím Online, 2017. május 17. 13:38

A MagNet Bank nyolcadik alkalommal biztosít lehetőséget ügyfeleinek, hogy civileket támogató kezdeményezésén – a KÖZÖSSÉGI ADOMÁNYOZÁSI PROGRAMON (KAP) – keresztül fontos ügyeket támogathassanak a bank profitjából. 

A MagNet Bank védjegyévé vált KAP programban 2017-ben a korábbiaknál is nagyobb összeg – összesen 72 millió forint keresi felhasználó szervezeteit. Nemcsak a támogatási volumen, hanem a pályázók száma is növekedett az előző évhez képest, akik közül az ügyfelek a bank felületein keresztül idén 80 projektre adhatják le voksaikat. A 2010-ben útjára indított kezdeményezés egyben a MagNet Közösségi Bank működésének egyik alappillére, melynek során a Bank lemond éves nyereségének 10%-áról, hogy ügyfeleinek adja át a döntés jogát ennek felhasználásáról. 

 

A MagNet évről évre egyenként értesíti ügyfeleit adózás utáni eredményéről, azt is hozzátéve, hogy maguk a címzettek pontosan hány forinttal járultak hozzá az így keletkezett nyereséghez.  Az ügyfelek ez utóbbi 10%-áról – azaz mindenki a saját nyereséghányadáról – rendelkezhetnek, és döntésükkel alapítványokat, egyesületeket, fontos társadalmi ügyeket segíthetnek.  

 

Az idei 72 061 456 Ft-os rekord összegről összesen 31 986 ügyfélnek lesz lehetősége rendelkezni. Ezzel a KAP indulása óta eltelt 8 év alatt összesen 248 561 849 forintnyi támogatás kerül szétosztásra több mint 210 különböző alapítvány és egyesület javára. A rendelkezési időszak 2017. május 15-án kezdődik, és mintegy másfél hónapig tart majd. 

 

 

A MagNet közösségfejlesztési igazgatója, Molnár Csaba elmondta: „A civilek támogatása valójában olyan, mint társadalmi immunrendszerünk egészségben tartása, hiszen a civil kezdeményezések – bármilyen témában is tevékenykednek – sokat tesznek az életközösségünk különböző rétegeiben felbukkanó problémák enyhítéséért. Közösségi Bankként hiszünk abban, hogy ügyfeleink bevonásával, a mindennapokban apró tettek összeadódásával sokat tehetünk embertársainkért és környezetünkért. Programjaink, szolgáltatásaink ezekhez a mindennapi, felelős döntésekhez biztosítják a teret és az eszközöket. Reméljük, hogy sokan élnek ebben az évben is a Bank által nyújtott lehetőséggel.  Tapasztalataink szerint a MagNet közösség tagjai szívesen és elkötelezetten állnak a Bank által szervezett összefogás útjára.”  

 

A Közösségi Bank ügyfelei személyesen, telefonon, Netbankon és a Bank weboldalán keresztül egyaránt rendelkezhetnek a rájuk eső nyereséghányadról. Itt tájékozódhatnak a választható projektekről, majd itt követhetik nyomon azt is, hogy a kedvenc szervezetük által gyűjtött támogatás miként növekszik napról napra. A rendelkezések alapján összegyűlt támogatásokat a MagNet ezt követően, július elején utalja át a szervezeteknek. 

 

A jövőben a programban résztvevők listája a korábbi évekhez hasonlóan tovább bővülhet. A Bank a kap@magnetbank.hu címen egész évben várja a javaslatokat, hogy a jövőben mely civil szervezeteket érdemes bevonni a támogatandók körébe, míg a pályázásra ősszel a Bank honlapján kerül sor.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15