Startupoknak indít mentorprogramot a Nestlé

forrás: Prím Online, 2017. május 28. 12:08

A Nestlé és a The Connect East Inkubátor együttműködésében az elmúlt héten lezajlott a HackYourCompany elnevezésű innovációs rendezvény sorozat, ahol a legjobb hazai ötletek és startupok mérték össze tehetségüket. A győztesek mostantól egy olyan komplex mentorprogramban vesznek részt, amely segíti a nemzetközi nagyvállalat és az innovatív ötletek összekapcsolódását.

Egyre gyakrabban vetődik fel, hogy a nagyvállalatok innovációjába fiatal vállalkozók ötleteit, startup megoldásokat lenne érdemes beemelni. Ahhoz azonban, hogy egy startup egy nagyvállalathoz bejusson, mindkét oldal részéről hatalmas bizalomra és nyitottságra van szükség. Ezt a folyamatot gyorsíthatja meg a Nestlé és a The Connect East Incubator közös rendezvénye a HackYourCompany, ahol nem csak tehetséges egyetemistákat vártak, hanem a már működő projektek, startupok is bekerülhettek a legjobbak közé. A jelentkezők a vállalati működés újragondolásával, cégeknek tervezett megoldásaikkal pályázhattak a májusi rendezvényeken.

 

A startup kategóriában, kidolgozott ötletekkel versengő projektek a Future Work Fesztiválon – az Akváriumban – egy demo day keretében, számos nagyvállalati szakember előtt prezentálhattak. Az új ötletekkel rendelkező fiatalok pedig a hétvégén, egy kétnapos ötletversenyen – a Mosaikban – mutatták be tehetségüket. A HackYourCompany eseményei iránti érdeklődést mutatta az is, hogy mindkét helyszínen teltházzal futottak le a versenyek, és a Nestlé szakértőiből álló zsűri összesen mintegy 30 projektet hallgatott meg. A startupok közül négyet, míg az ötletek közül hármat láttak kiemelkedőnek a szervezők és a nagyvállalati szakemberek.

 

A nyertesek a legkülönbözőbb problémákra kínálnak megoldást. A demo day-en Startup kategóriában a győztes Talk-a-Bot egy intelligens chat robotot fejleszt, a második helyezett HeatVentors egy hőtárolási megoldással érkezett, míg a harmadik díjazott a Zyntern, a cégeket és a gyakornokokat kapcsolja össze. Különdíjat kapott a BookR Kids csapata, amely az interaktív könyvkiadás témakörében tevékenykedik.

 

 

Az ötletek versenyén a Nestlé Joy az augmented reality marketing lehetőségeit gondolta újra ezzel lett első, a második helyre befutó Spynbio bionyomtatással kísérletezik, míg a harmadik díjazott projekt, a Viszed egy közösségi futárszolgálat terveit vázolta fel. A versenysorozat összdíjazása 3,5 millió forint volt.

 

„Ennek az együttműködésnek abban látom a legnagyobb üzleti értékét, hogy lehetőséget teremt az innováció és a tehetségmenedzsment összekapcsolására, és egyben ötvözi a nagyvállalati tudást a start-up gondolkodással és kreatív megközelítéssel” – hangsúlyozva Verő Barbara, a Nestlé HR vezetője.

 

A Nestlé tervei szerint a győztesek nemcsak a kiosztott díjakkal és a közös munka tapasztalataival gazdagodnak. Egy gondosan tervezett, több hónapos mentorprogram segítségével lehetőségük nyílik bekapcsolódni a vállalat mindennapi munkájába, és akár együttműködést is kialakíthatnak a céggel a közös munka során.

 

Az implementációs mentor program lebonyolításában a Nestlé a Barta Consulting tanácsadó mellett a The Connect East Incubator szakembereire és a saját belső mérnökeire támaszkodik, remélve hogy a most kiválasztott tehetségek projektjei hamarosan a cég számára hasznos termékekké vagy szolgáltatásokká válnak. A budapesti HackYourCompany egy kísérlet volt, sikere után nem csak egy verseny, hanem a cég tehetségfejlesztésének az egyik csatornája szeretne lenni, amely nemzetközi szinten is segíti a Nestlé stratégiáját, továbbá a saját belső kezdeményezéseit és innovációs csíráit is közel hasonló módszerrel kívánja a jövőben támogatni.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Együtt száguld az autóipar és az SAP a digitális jövő felé

Figyelemre méltóan gyors változásoknak lehetünk tanúi manapság az autóiparban – gondoljunk akár a vezetéstámogató rendszerekre, az elektrifikációra vagy az újrafelhasználásra. Átalakulnak a vásárlási szokások is, az autószalonok helyett egyre többen vesznek járművet online. A generatív mesterséges intelligencia pedig várhatóan még több változást kényszerít ki. Az iparág saját versenyképességének fenntartásáért nagy figyelmet fordít a digitalizációra. 

2024. március 18. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15