A GEFCO 2016-os eredményei

forrás: Prím Online, 2017. május 31. 09:24

A GEFCO Csoport, az ipari logisztika globális piaci szereplője és az autóipari logisztika európai piacvezetője 2016-ban 4,2 milliárd eurós forgalmat ért el.

Luc Nadal, a GEFCO Csoport igazgatótanácsának elnöke szerint: „2016 egy rendkívül pozitív év volt a GEFCO Csoport számára. 2016-os teljesítményünk megerősít minket a GEFCO kiválóságáról, illetve abban, hogy kereskedelmi tevékenységünk középpontjában stratégiailag megfelelő célok állnak. Ezek az eredmények azt a képességünket tükrözik, hogy ipari ügyfeleink ellátási láncának minden egyes szintjén biztosítani tudjuk a hozzáadott értéket, növelve ezzel ügyfeleink versenyképességét. Továbbá, piaci kínálatunk újragondolásának eredményeként új ügyfeleink közreműködésével erősíthettük iparági jelenlétünket, már meglévő ügyfeleinkkel pedig még szilárdabbá tettük kapcsolatunkat.” 

 

Megerősített működési és pénzügyi teljesítmény

 

 

2016-ban a GEFCO Csoport forgalma meghaladta a 4,2 milliárd eurót, amely 1,3%-os növekedést jelent 2015 azonos időszakához képest.

A növekedést az európai járműpiacon mutatott teljesítményünk és a stratégiai partnerek kiemelt szerepe generálta.

 

 

Az EBITDA 172,8 millió eurót tesz ki, ami 2015-höz képest 32,1%-os növekedést jelent. A jövedelmezőség ilyen jelentős javulása a GEFCO beszerzés optimalizálását és az állandó költségek további csökkentését célzó proaktív vállalati politikájának köszönhető. Ez összhangban van a költségrugalmasság növelésére irányuló, 2014 közepén bevezetett teljesítménytervvel és a Csoport „asset-light” (nem eszközigényes) üzleti modelljével.

 

 

A növekedés kulcsfontosságú tényezői főként a GEFCO költségrugalmasságot és működési kiválóságot középpontba helyező üzleti stratégiájának fejlődésében, illetve a fokozott befektetési politikájában rejlenek. Ezek a sarokpontok a kereskedelmi csoportok hozzájárulásával és teljesítményével együttesen garantálják, hogy a Csoport továbbra is a tíz legjobb európai logisztikai integrátor egyike lehessen és megőrizhesse globális vezető szerepét a kész járművek logisztikájában (FVL).

 

A diverzifikáció mint a növekedés motorja

A 2016-os eredmények a Csoport diverzifikációs stratégiájának elméleti és gyakorlati jelentőségét tükrözik.

 

A világ vezető autóipari gyártóinak és beszállítóinak logisztikai partnereként a GEFCO azon dolgozik, hogy irányítsa és optimalizálja a komplex ellátási láncokat és megoldást találjon az autóipar logisztikai kihívásaira. A 2016-ban született új megállapodások a GEFCO és a Renault-Nissan, a VWG, az Audi, a TOYOTA, a BMW vagy éppen a Talgo között szintén azt mutatja, hogy a Csoport újra és újra képes innovatív, versenyképes és hatékony logisztikai megoldásokat nyújtani az adott iparág számára.

 

A GEFCO és szolgáltatásai iránti bizalom újabb bizonyítéka a PSA Csoporttal kötött, 5 évre szóló 8 milliárd eurós kizárólagos megállapodás, amely a vállalat globális stratégiai törekvéseit támogatja a globális ellátási lánc optimalizálásával. Ez a megállapodás a PSA Csoport három márkájával (Peugeot, Citroën, DS) kapcsolatos globális logisztikai és szállítási megoldások fejlesztését és megvalósítását foglalja magában. A megállapodás a teljes ellátási lánc irányítását és optimalizálását lefedi, a gyártás és az összeszerelő üzemek számára szükséges alkatrészek beszerzésétől a kész járművek és pótalkatrészek forgalmazásáig.

 

A GEFCO - diverzifikációs stratégiájával összhangban - 2016-ban új megállapodásokat írt alá különböző ipari ágazatokban érdekelt ügyfelekkel. Ilyen például a high tech és a háztartási elektronikai készülékek ágazata (Samsung, TPV Technology), valamint az élettudományi és gyógyászati ágazat (Zentiva, Médecins Sans Frontière, Netherlands, CEVA Santé Animale Romania)

 

Globális bővülés

A világszerte 300 telephellyel rendelkező nemzetközi hálózatával a GEFCO személyre szabott logisztikai megoldásokat kínál ügyfelei globális fejlődésének elősegítésére.

 

Azzal, hogy a GEFCO 2016-ban sikeresen integrálta a szállítmányozással foglalkozó holland IJS Global vállalatot, tovább bővítette nemzetközi jelenlétét és portfólióját a világ legnagyobb szállítmányozási területein, így nemcsak az Egyesült Államokban, hanem immáron Kínában, Dél-Ázsiában és Ausztráliában is.

 

Az IJS Global felvásárlásával a Csoport leányvállalatainak száma 45-re emelkedett, így a GEFCO logisztikai szolgáltatásaival mind az öt kontinensen ki tudja szolgálni ipari ügyfeleit. Továbbá mivel a holland vállalat legfőképpen gyógyszerek, high tech és légiközlekedési termékek szállítására specializálódott, a vállalat felvásárlásával még inkább diverzifikálódott a GEFCO ügyfélportfóliója.

 

 

Kilátások

A GEFCO Csoport arra törekszik, hogy 2017-ben kihívásokat rejtő, de meglehetősen kedvező gazdasági környezetben tovább növekedjen és még jobb teljesítményt érjen el

  • ügyfelei igényeinek kielégítésével, a működési kiválóság megtartása mellett,
  • a hatékony költséggazdálkodás, a rugalmas üzleti modell és a nemzetközi hálózat együttes biztosításával, az ipari ügyfelek igényeit szem előtt tartva.

 

Mindez lehetővé teszi, hogy a GEFCO Csoport még versenyképesebb legyen és növelje nyereségességét.

 

Luc Nadal szerint: „2016-ban újabb stratégiai fontosságú ügyfelek választották a GEFCO Csoportot, ami bizonyítja vonzerőnket és szakértelmünket a komplex ellátási láncok nemzetközi szintű optimalizálása terén. 2017-es célunk az, hogy kiterjesszük a GEFCO Kész Járművek Logisztikájának (FVL) üzletágát, miközben új technológiák és partnerek bevonásával fejlesztjük szakértelmünket a szárazföldi szállítás, raktározás és újrahasznosítható csomagolás, szállítmányozás és a 4PL logisztika területén. Ennek érdekében a GEFCO bekapcsolódik az elektronikus kereskedelmi tevékenységekbe és azok fejlesztésébe a komplex termékek és a gyártást ellátó inbound logisztika területén.”.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09