Pénzügyi rendszereket fejlesztő startup cégekbe fektet be az MKB

forrás: Prím Online, 2017. június 2. 20:05

Az MKB Bank Building Blocks of the Bank of the Future címmel előadás-sorozatot tartott a Brain Bar Budapest rendezvényén a Tesla Budapestben, ahol közel 100 vendég volt kíváncsi az „építőkockaként felépített bankra”. 

Az MKB Bank bepillantást engedett digitális terveibe: megtudhattuk, hogyan válik Magyarország első számú digitális, ‘challenger’ bankjává. Bemutatásra került a hazai és a régiós digitális banki ökoszisztéma, valamint a területek meghatározó szervezetei és személyei.

 

Hetényi Márk, MKB Bank lakossági és digitális vezérigazgató-helyettes: „Az építőkockánként felépített modern bank három pilléren áll: modern és rugalmas informatika, agilis szervezeti kultúra és a partnerségeket előtérbe helyező működés. 


Az MKB banki alaprendszer cseréje is ezekre épül. Cél, hogy a klasszikus tevékenységek mellett az MKB partnereivel történő együttműködéseinek hatására a bank rendszerei és folyamatai még értékesebbé váljanak.”

 

Bánfi Zoltán, MKB Bank tanácsadási és kiemelt ügyek ügyvezető igazgató: „A nem klasszikus banki tevékenységeink erősítésére  folyamatosan keresünk  partnereket. Jó példa ezekre a Nemzeti Agrárkamarával (NAK) kötött együttműködés és a FinTech inkubációs program, amely esetében bankunk létrehozta kockázati tőkealapkezelőjét, ami a programban sikeresen teljesítő startup-ok későbbi finanszírozását látja el.”

 

Pereczes János, MKB Inkubátor Kft., ügyvezető igazgató: „Az MKB FintechLab jelenleg hat hazai FinTech startup-pal működik együtt, ezen felül az év második felében két újabb együttműködést jelentünk be az MKB Bank és a FinTech startupok között. A jövőben nemcsak klasszikus FinTech megoldásokkal akarunk dolgozni, ezért olyan partnereket is keresünk, akik a bank segítségével új csatornákat nyitnak az ügyfelek felé. Itt példaként említethetem a telekommunikációs szektorban rejlő hatalmas potenciált.”

 

Koczka Dániel, MKB Bank digitális ügyvezető igazgató: „A banki alaprendszeri platformizáció eredményeként olyan banki architektúra áll rendelkezésre, melynek köszönhetően a jövőben a fejlesztők építőkockaként tudnak összerakni az ügyfelek számára biztonságos, magas ügyfélélményt biztosító megoldásokat.” 

 

Kovács Larissza, az MKB Bank digitális ügyfélélmény igazgatója a mobiltelefonnal történő fizetési megoldást, a közelmúltban bevezetett MKB Pay-t mutatta be, Halmai Attila az MKB Bank szegmensigazgatója a modern bankolás jövőjéről, Lukács-Szalkay Petra szegmensigazgató az azonnali fizetésről, az on demand hitelről vagy a wealth managment és robo advisory megoldásokról tartott előadást.

 

Zárásként Hetényi Márk bejelentette, hogy az MKB FinTech Program hamarosan kiterjed a közép-kelet európai régióra és jövőre több mint tíz magyar és nemzetközi FinTech startup-ba kíván befektetni az MKB Bank. Ősszel újabb szakmai programok megrendezésére készül, ahol a közös gondolkodásra, együttműködésre hívja a régió fejlesztőit és FinTech közösségét.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09