A Dell EMC 14. generációs PowerEdge szerverekkel ösztönzi az informatikai átalakulást

forrás: Prím Online, 2017. június 9. 11:08

A Dell EMC bemutatja a PowerEdge szerverek legújabb kínálatát, amellyel segíteni kívánja ügyfelei informatikai átalakulását. A 14. generációs Dell EMC PowerEdge biztonságos, egyben skálázható számítástechnikai platformot alkot, amely tökéletes alapot biztosít a felhőalapú, analitikai vagy a szoftveralapú adatközpontoknak.

Az új kínálat három kulcsfontosságú területen nyújt fejlesztéseket:

  • A skálázható üzleti infrastruktúra optimalizálja az adatközpontokat a különböző, újonnan felmerülő terhelési követelményekhez. 
  • Az Intelligens automatizálást segítik a bővített API-k, a vadonatúj OpenManage™ Enterprise konzollal pedig az informatikai részleg több időt fordíthat a jelentősebb feladatokra.
  • A beépített biztonság a szerver élettartama alatt megvédi az ügyfelek vállalkozását és adatait.

 

„A jelenkor digitális gazdaságában a technológiának ugyanolyan gyorsan kell változnia, mint az üzletmenetnek, hogy új alkalmazásokat fejlesszen és telepítsen, optimalizálja az erőforrásokat, és ideális ügyfélélményt nyújtson – mondta Ashley Gorakhpurwalla a Dell EMC szervermegoldásokért felelős részlegének elnöke. – A szervertechnológiai innovációk terén betöltött vezető szerepünk révén a PowerEdge szerverek legújabb generációja képezi majd a modern adatközpontok alapját.”

 

A korábbi adatközponti technológiák nem elég gyorsak, rugalmasak és hatékonyak ahhoz, hogy kielégítsék a digitális átalakulást folytató vállalkozások igényeit. A valóság azonban az, ahogy az Enterprise Strategy Group (ESG) 2017-es, Dell EMC által szponzorált IT Transformation Maturity Curve jelentése (az ESG az informatikai átalakulás érettségi spektrumával foglalkozó tanulmánya) is rámutatott, hogy csupán a válaszadók 5 százaléka elég felkészült ahhoz, hogy megfeleljen a modern platformokkal rendelkező digitálisan átalakult vállalkozások informatikai követelményeinek. 

 

A 14. generációs PowerEdge szerverek beépülhetnek: a tárolórendszerekbe és az adatközponti készülékekbe, a nagymértékben egységesített architektúrákba és rackszekrényekbe, a kész csomópontokba, csomagokba és más iparágvezető Dell EMC megoldásokba.

 

A Dell EMC PowerEdge szervereinek új skálázható üzleti infrastruktúrájával az ügyfelek megfelelhetnek a dinamikus üzleti igényeknek, a teljesítmény pedig a hagyományos és a felhőre felkészített terhelésekhez optimalizált. A fejlesztések a következőket nyújtják:

  • Nagyobb alkalmazásteljesítmény és rövidebb válaszidő – Az előző generációnál 19-szer több NVMe (Non-Volatile Memory Express) alacsony válaszidejű tárolóval a Dell EMC vezető szerepet tölt be az iparágban: az Express Flash családban meghonosítja az NVMe használatát. 
  • Gyorsabb eredmények a PowerEdge üzembe helyezésekor – Az egykattintásos BIOS-hangolással gyorsan és könnyen telepíthet számos adatfeldolgozás-igényes terhelést. 
  • Hozzáférés a megfelelő adatokhoz, a megfelelő időben – A nagyobb tárolási kapacitással és rugalmassággal az ügyfelek az alkalmazás igényeihez szabhatják a tárolási konfigurációkat, ami különösen fontos a szoftveralapú tárolási (SDS) környezetekben. 

 

A választék tartalmazza a frissen továbbfejlesztett rendszerfelügyeleti szolgáltatásokat, amelyek egyedi módon automatizálják a folyamatokat, emellett egyszerűsítik az életciklus-kezelést a szervertelepítéstől az élettartam végéig. 

  • Egységesített szerverfelügyeleti élmény és teljes körű adatközpont-megfigyelés – Az OpenManage Enterprise egy új, virtualizált vállalati rendszerfelügyeleti konzol, amely beépülő modulokkal támogatja az alkalmazásokat, könnyen használható felhasználói felülettel rendelkezik és testre szabható jelentéseket készít.
  • Gyors hibaelhárítás és a szerverek maximális rendelkezésre állása – A továbbfejlesztett iDRAC 9 az előző generációhoz képest akár négyszer jobb rendszerfelügyeleti teljesítményt nyújt. 
  • Gyorsabb helyreállítási lehetőségek – A ProSupport Plus szolgáltatás a SupportAssist technológiával akár 90 százalékkal tudja csökkenteni az alkatrészhibák megoldásához szükséges időt2.
  • Hatékonyabb energiafelhasználás és nagyobb számítási sűrűség – Az automatikus multivektoros hűtéssel több grafikus gyorsító használható egyetlen konfigurációban, és ezzel 50 százalékkal több VDI-felhasználót szolgálhat ki szerverenként.

 

A Dell EMC PowerEdge kínálata új hardver- és rendszerszintű biztonsági szolgáltatásokat tartalmaz, hogy mélyrehatóbb védelemmel és gyors észleléssel védje meg az infrastruktúrát, ezáltal támadás esetén egy megbízható alapról tudja helyreállítani azt:

  • Jogosulatlan vagy nem szándékos változtatások megelőzése – A System Lockdown szolgáltatás az iparágban elsőként megelőzi a biztonsági kockázatot jelentő vagy bizalmas adatokat felfedő konfigurációs változtatásokat.
  • Adatközpont biztosítása a kibertámadásoknak ellenálló infrastruktúrán keresztül – Az olyan szolgáltatások, mint a SecureBoot, a BIOS Recovery-képességek, az aláírt firmware és az iDRAC RESTful API (kompatibilis a Redfish-szabványokkal) továbbfejlesztett védelmet nyújtanak a támadások ellen.
  • Adatvédelem biztosítása – A System Erase gyorsan és biztonságosan törli a lemezmeghajtókról a felhasználói adatokat vagy az összes permanens adathordozót a szerver lecserélésekor. 

 

A szervertermékcsalád új kialakítása felhasználói élmény díjat nyert, a teljesen újragondolt portfólióarculat pedig híven tükrözi azt, amit az ügyfelek elvárnak a szerverektől: 

  • Jobb légáramlás – Az új áramvonalas elülső profil hatékonyan áramoltatja a levegőt, és az alkalmazások teljesítményéhez optimalizálja a hatékonyságot. 
  • Intuitív felhasználói élmény biztosítása – A szerver konfigurálása és megfigyelése most már kézi okoskészülékekről is lehetséges a Quick Sync szolgáltatással. 
  • Ökobarát megoldás – A szerkezeti elemként is működő visszahajtott élek szükségtelenné teszik a festék használatát a szervereken, és ezzel csökkentik a környezeti hatást. 

 

A szolgáltatások kulcsszerepet játszanak a Dell EMC következő generációs szerverstratégiájában. A Dell EMC szolgáltatások ösztönzik a digitális technológiák gyors bevezetését és optimalizálását:

  • A díjnyertes ProDeploy Enterprise Suite felgyorsítja a technológiák bevezetését, időt és pénzt takarít meg. Ezzel megközelítőleg 91 százalékkal kevesebb informatikai ráfordítás szükséges, emellett akár 39 százalékkal gyorsabbak lesznek a telepítések, mint a házon belüli erőforrásoknál.
  • A ProSupport Enterprise Suite szolgáltatások teljes mértékben integrálódnak a PowerEdge 14. generációs szervereinek intelligens felügyeletével és automatizálási funkcióival. Idetartozik a SupportAssist technológiával kiegészített ProSupport Plust, a Dell EMC automatizált, proaktív és prediktív technológiája, amellyel akár 90 százalékkal gyorsabban megoldhatja hardverproblémáit.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05