Új Dell EMC all-flash tárolórendszerek a modern adatközpontokhoz

forrás: Prím Online, 2017. június 15. 09:19

A Dell EMC jelentős frissítéseket hajtott végre piacvezető tárolókínálatában, amelynek segítségével ügyfelei modernizálhatják adatközpontjaikat, és megtehetik az első lépéseket a digitális transzformáció felé. 

A Dell EMC bejelentette vállalati adattárolási platformja, a VMAX, valamint a következő generációs XtremIO teljesen flash-alapú tömbje fontos frissítéseit, a midrange-en belüli legjobb teljesen flash-alapú adattároló, a Dell EMC Unity következő generációját, a midrange hibrid tárolók közötti legjobb SC5020-as storage-ot, valamint az Isilon skálázható NAS-tárolóit.

 

Miközben az üzleti világ trendjei új digitális kezdeményezésekre ösztönöznek, az informatikának alkalmazkodnia kell a strukturált és a strukturálatlan adatok óriási mértékű növekedéséhez, szinten kell tartania a kulcsfontosságú üzleti alkalmazások teljesítményét és megbízhatóságát, új natív felhőalapú alkalmazásokat kialakítania, valamint támogatást kell nyújtania az egyre komplexebb munkafolyamatokhoz. A legkülönbözőbb igények kielégítése érdekében a Dell EMC sokoldalú, kategóriájában vezető termékkínálatot tesz elérhetővé.

 

„A legmagasabb szintű, középkategóriás és strukturálatlan adattárolás újabb megoldásainak köszönhetően a Dell EMC a kategóriáján belüli legmagasabb teljesítményt, üzleti értéket és gazdaságosságot biztosítja ügyfelei részére. A sebesség- és energiafelhasználási mutatók már önmagukban elég impozánsak, ám még fontosabb, hogy az ügyfeleink cégük fejlesztése érdekében vállalatuk méretétől, költségvetésüktől és az informatikai átalakulásuk pillanatnyi fázisától függetlenül kiaknázhatják mindazon előnyöket, amelyeket a nagyvállalati szintű tárhelyek biztosítanak számukra” – mondta Jeff Boudreau, a Dell EMC tárolási megoldásokért felelős elnöke.

 

VMAX 950F - teljesen flash-alapú tároló

A VMAX 950F a Dell EMC VMAX teljesen flash-alapú termékcsaládjának legújabb tagja. A termékcsalád tárolási megoldásai évtizedek óta etalonnak számítanak a vállalati adattárolók területén. A VMAX 950F az előző generációnál 68 százalékkal gyorsabb és 30 százalékkal jobb válaszidőt nyújt (6,7 millió IOPS RRH esetén, 350 mikroszekundumos válaszidő OLTP esetén), így még magasabbra teszi a mércét a teljesen flash-alapú tárolási teljesítmény területén. Az új VMAX 950F a való életben tapasztalható terhelések tesztelése során a legközelebbi versenytársánál akár négyszer nagyobb sebességre volt képes.

 

A VMAX 950F a szoftverfejlesztéseknek köszönhetően kihasználja a legújabb Intel CPU-k lehetőségeit, az ügyfelek így mindent egyetlen platformon konszolidálhatnak – beleértve a nyílt rendszereket, a mainframe-eket, az IBM i rendszereket és a fájltárolási terheléseket is - ugyanazon teljesítmény esetében az előző generációhoz képest 25 százalékkal alacsonyabb erőforrással. Az új VMAX 950F teljesen flash-alapú tömb elérhetővé teszi mindazokat a piacvezető adatszolgáltatásokat, mint a VMAX all-flash termékcsalád többi tagja, beleértve az SRDF (Symmetrix Remote Data Facility - szimmetrikus távoli adatlétesítmény), a D@RE (Data At-Rest Encryption – tárolt adatok titkosítása) szolgáltatást, a működést nem zavaró migrációt, az inline tömörítést és egyéb lehetőségeket is. A teljesítmény, az adatszolgáltatások és a hatkilences (99,9999 százalékot meghaladó) rendelkezésre állás kombinációjának köszönhetően a VMAX 950F ideális platformot nyújt az olyan jellegű üzleti kritikus alkalmazások konszolidációjához, amelyek soha nem állhatnak le – például alapvető banki szolgáltatások, hitelkártya-feldolgozás, elektronikus számlázás vagy kórházi nyilvántartók esetében. 

 

 

Bemutatkozik az XtremIO X2

A teljesen flash-alapú folyamatosan bekapcsolt inline adatszolgáltatásokhoz tervezett XtremIO példaértékű hatékonyságot biztosít világszerte több ezer ügyfélnek. Az XtremIO X2-vel a Dell EMC az XtremIO elegáns szoftverkialakításának bővítése és a hardverek teljesítményének fokozása révén továbbfejlesztette az előző generáció előnyeit. Az XtremIO ideális platformot biztosít a deduplikálható, valamint az integrált adatmásolás kezelése (Integrated Copy Data Management - iCDM) segítségével a nagyszámú snapshotot használó terhelések esetén, mint például a VDI rendszerek és a fejlesztési/tesztelési használat során.

 

Az új hardverek és az intelligens módon továbbfejlesztett szoftverek kombinációja révén az X2 akár 80 százalékkal alacsonyabb válaszidőt és 25 százalékkal magasabb adatcsökkentést tesz lehetővé, így fürtönként kétszer annyi másolat támogatására képes az iCDM esetében. A Dell EMC az X2-t úgy tervezte, hogy a tárolási kapacitás és a teljesen flash-alapú teljesítmény területén még hatékonyabb legyen, miközben az ára az elődjének mindössze harmada. Az X2 X-Brickenként háromszoros kapacitást nyújt, ezenkívül az új multidimenzionális skálázhatóság révén 7 TB-tól akár 138 TB-ig skálázhatóak az egyes X-Brickek (legfeljebb nyolc). Végül az X2 racksűrűsége is 4-szerese elődjének, így akár 5,5 PB effektív kapacitást, valamint rackegységenként több mint 100 TB effektív kapacitássűrűséget tesz lehetővé.

 

 

Új Dell EMC Unity és SC-sorozatú, midrange modellek

A Dell EMC négy új Dell EMC Unity all-flash modellt mutatott be – a Dell EMC Unity 350F, 450F, 550F és 650F eszközöket –, amelyek egy kimondottan sűrű, 80 meghajtós, 3U tárhelyen akár 500 TB effektív tárolási kapacitás nyújtására is képesek. A Dell EMC Unity kínálja a kategórián belüli legjobb teljesen flash-alapú teljesítményt, ezenfelül a blokk- és fájladatok integrált támogatásának köszönhetően a midrange termékek használata is egyszerű. Minden új Dell EMC Unity modell tartalmazza a következőket: 4-szer nagyobb fájlrendszer beágyazott tömörítéssel; iCDM snapshot-mobilitással; egyszerűbb leképezett RAID-védelem; a titkosítási kulcsok külső, KMIP-n (Key Management Interoperability Protocol) keresztüli kezelésének támogatása. A Dell EMC Unity továbbá elődjéhez képest 8-szoros sűrűségnövekedést és 8-szor hatékonyabb fájlrendszer-kapacitást biztosít. Kevesebb mint 10 perc alatt telepíthető, amely 33 százalékkal rövidebb idő, mint az előző generációk esetében.

 

A Dell EMC gazdaságos és intelligens belépő szintű és midrange hibrid adattároló-termékcsaládjának legújabb tagja az SC5020, amely kifejezetten blokktípusú terhelésekhez készült. A népszerű SC4020 tömb utódja, az SC5020 még nagyobb teljesítményt és skálázhatóságot nyújt. Az IOPS akár 45 százalékkal magasabb, a maximális kapacitás a 2-szeresére (2 PB), a sávszélesség pedig a 3-szorosára nőtt. Az újfajta 3U formátum 30 belső meghajtóhelyet, dupla vezérlőt, valamint FC, iSCSI és közvetlen csatlakoztatású SAS kapcsolódási lehetőségeket is biztosít. Az SC5020 a beépített adatmozgatásnak, az intelligens deduplikációnak és tömörítésnek köszönhetően az iparágon belül az egyik legalacsonyabb árú belépő szintű adattároló.

 

 

Új generációs Isilon skálázható NAS-tárolók

A vállalatok nehezen tudják tartani a lépést az adatok mennyiségének gyors növekedésével, valamint az egyre nagyobb erőforrást igénylő alkalmazások támogatásával, amelyek azonban kritikus fontosságúak az üzleti eredmények gyorsabb elérése tekintetében. A Dell EMC új generációs, a forradalmi „Infinity” architektúrán alapuló Isilon skálázható NAS rendszerei bevezetésével ezen kihívások leküzdésében nyújt segítséget. Az Isilon rendszerek új generációja tartalmazza a teljesen flash-alapú, hibrid és archív konfigurációkat is, amelyeket kifejezetten a nagy igényeket támasztó fájlalkalmazásokhoz alakítottak ki, és amelyek számos iparágban felhasználhatók, mint a média- és szórakoztatóipar, az élettani tudományok és a pénzügyi szolgáltatások.

 

Az egyedi „Infinity” architektúra a skálázhatóság és a teljesítmény eddig sosem látott szintjét valósítja meg az Isilon platformon: 6-szoros IOPS-t, 11-szeres adatátviteli sebességet és 2-szeres kapacitást biztosít a jelenlegi generációs Isilon platformhoz képest. A legközelebbi versenytárshoz képest pedig az Isilon 9-szeres IOPS-t, 18-szoros adatátviteli sebességet és 21-szeres kapacitást nyújt. Az új, moduláris kialakításnak köszönhetően az ügyfelek később felmerülő igényeik szerint önállóan és egyszerűen bővíthetik tovább a teljesítményt és a kapacitást. Ezenkívül az új ultrasűrű Isilon platform akár 75 százalékkal magasabb adatközponti hatékonyságot biztosít ügyfelei számára, amely az üzemeltetési költségek – az adatközpont áramfogyasztása, hűtése és helyigénye – jelentős mértékű csökkenéséhez vezet. Mint minden Isilon platform esetében, az új generációs Isilon rendszereken is az Isilon OneFS operációs rendszer fut, amely magas tárolási hatékonyságot, robusztus adatvédelmet, valamint összetett adatkezelési lehetőségeket biztosít. Az új generációs Isilon rendszerek zökkenőmentesen integrálhatók meglévő Isilon fürtökbe, vagy új fürtként is üzembe helyezhetők.

 

 

Új Dell EMC adatmigrációs szolgáltatások

A Dell EMC szolgáltatásai között már megtalálható az Intelligent Data Mobility (IDM) 2.0, egy platform- és szállítófüggetlen adatmigrációs módszertan, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára a gyorsabb értékteremtést alacsonyabb áron úgy, hogy az adatokra és az alkalmazásra a migráció csak minimális hatást gyakoroljon. Az ügyfelek speciális üzleti és technikai jellegű igényei alapján a Dell EMC szabványos leírások használatával szabja testre a folyamatokat. Az IDM háromféle csomagban érhető el, amelyek mindegyike különféle ügyféligényekhez igazodik, legyen szó akár technológiai frissítésről, akár adatáttelepítésről.

 

 

Elérhetőség

  • A VMAX 950F júniusban lesz általánosan elérhető
  • Az XtremIO X2 idén nyáron lesz általánosan elérhető. 
  • Az új Dell EMC Unity all-flash modellek és júliusban lesznek elérhetőek. 
  • Az SC5020 júniusban lesz általánosan elérhető. 
  • Az új Isilon platformok júniusban lesznek általánosan elérhetők.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05