Már a magyar AIESEC is Teams-szel dolgozik

forrás: Prím Online, 2017. június 17. 08:47

Egyre több szervezet fedezi fel magának a tavasz óta ingyenesen elérhető Microsoft Teams előnyeit. Az Office 365 üzleti csomag előfizetői számára igénybevehető új csevegésközpontú munkaterület alaposan átformálja a csapatmunkát. A közgazdászhallgatók nemzetközi szervezete (AIESEC) teljes sikernek éli meg a Teams-re való átállást.

A Microsoft Teams mára a feladattervezőtől, a levelezési rendszerek szinkronizációján át a képernyő felolvasási funkcióig legalább száz hasznos kiegészítéssel bővült az elmúlt fél évben. Korábban egy-egy fontos kérdésben véget nem érő megbeszéléseken, jónéhány prezentációt követően születtek megoldások, döntések. A technológia fejlődése azonban gyökeres változásokat hozott ezen a téren is. A mobileszközök terjedése, a felhőszolgáltatások térnyerése, a távmunka lehetősége ma már korábban elképzelhetetlen lehetőségeket tartogat. Az AIESEC magyar tagozatának kollégái eddig a piacon ingyen elérhető szolgáltatásokat használtak, ám bizalmas adataik védelme érdekében nemrégiben egy profi megoldásnál kötöttek ki.

 

A világ legnagyobb, 120 országban 86 ezer tagot számláló diákszervezetének magyar tagozata nyolc egyetemen tíz helyi bizottsággal van jelen. A tízfős vezetőség úgy működteti a több mint 600 tagból álló szervezetet, mint egy nagyvállalatot. Tagjaik külföldi szakmai gyakorlatra utaznak, konferenciákat és szemináriumokat szerveznek, támogatókat gyűjtenek.

 

Diákok révén levelezésre, fájlok tárolására és megosztására eddig ingyenesen elérhető megoldásokat használtak. A Facebook elterjedése óta radikálisan csökkent az e-mail forgalmuk: amit lehetett, inkább a sokkal gyorsabb kommunikációra lehetőséget adó Messengeren intéztek. Az AIESEC-nél azonban aggályosnak tartották bizalmas üzleti információk ily módon történő kezelését. Olyan megoldást keresett, amely a szükséges funkciókat egységes platformon kezeli, a non-profit szektorban is alkalmazható, ráadásul használatára meg is tanítják a felhasználókat. A választás végül a Microsoft új, csapatmunkát támogató felületére, a Teamsre esett.

 

„Ez az elképzelhető legjobb program egy csapat hatékony és interaktív vezetésére a mai világban. Az AIESEC-en belül minden fájlunkat online tároljuk és a kommunikáció közel 60 százaléka még egy kisebb csapaton belül is online zajlik. A Teams egy remek applikáció mindennek az összekötéséhez. Egy ablakon belül ott az összes beszélgetésem, fájlom, jegyzetem és üzenetem” – mondja Horváth Annamária, elnök. Szerinte a munkát leginkább a Teams csatorna alapú felépítése könnyíti meg. Minden projekt vagy téma közé szerveződő csapatnak saját csatornája lehet, amelyben nagyon könnyű beszélgetéseket indítani, követni az eszmecserét vagy visszakeresni a korábbi csevegéseket. Ha pedig valaki nem tagja a csatornának, nem kap érdektelen üzeneteket.

 

A Teams desktop és mobilalkalmazása nem csupán tökéletesen kiváltotta a Messengert, de a bevezetése óta eltelt első hónapban 40 százalékkal csökkent az AIESEC Messenger és e-mail forgalma. Ráadásul a Teams a fájlok feltöltését és megosztását is könnyebbé tette. Nem kell külön megnyitni a OneDrive-ot és a Sharepointot, a fájlokat egyből a Teamsből lehet elérni és megvitatni. Mivel a szervezetben a vezetők évente cserélődnek, a tagok pedig bármikor be- és kiléphetnek, fontos volt, hogy a bevezetési ciklus minél rövidebb legyen. „A Microsoft megoldása sokat segít nekünk a folytonosság fenntartásában, az információk átadásában és megőrzésében. Ráadásul új tagokat is könnyen gyorsan tudunk felvenni a rendszerbe” – tette hozzá a magyar AIESEC elnöke.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Együtt száguld az autóipar és az SAP a digitális jövő felé

Figyelemre méltóan gyors változásoknak lehetünk tanúi manapság az autóiparban – gondoljunk akár a vezetéstámogató rendszerekre, az elektrifikációra vagy az újrafelhasználásra. Átalakulnak a vásárlási szokások is, az autószalonok helyett egyre többen vesznek járművet online. A generatív mesterséges intelligencia pedig várhatóan még több változást kényszerít ki. Az iparág saját versenyképességének fenntartásáért nagy figyelmet fordít a digitalizációra. 

2024. március 18. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15