Egerben kilencedik egyetemi médiaműhelyét nyitotta meg az NMHH

forrás: Prím Online, 2017. június 18. 11:06

Az Eszterházy Károly Egyetemen adta át Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke a hatóság kilencedik médiaműhelyét, így szeptembertől a diákok és tanáraik már Egerben is a legkorszerűbb szoftverekkel ellátott, csúcsminőségű számítógépeket használhatják tudásuk fejlesztésére.

A kreatív informatikai eszközöket biztosító médiaműhelyek révén az NMHH 2012 óta járul hozzá a felsőoktatási intézményekben folyó magas színvonalú oktatáshoz. Karas Monika, a hatóság elnöke Egerben – Piliscsaba, Pécs, Szeged és Debrecen után – már az ötödik vidéki helyszínen adott át csúcstechnológiás médialabort, amellyel támogatja a jövő médiaszakembereinek gyakorlati képzését.

 

„Az egyetemek a tudomány elöljárói, a kommunikáció és médiaszakokon pedig egyenesen létkérdés az, hogy olyan eszközökkel dolgozhassanak az oktatók és a diákok, amelyek megfelelnek a kor igényeinek” – hangsúlyozta beszédében Karas Monika. – „Kulcsfontosságú, hogy olyan tudást szerezhessenek meg a hallgatók ezek között a falak között, amellyel később szakértő alakítói lehetnek a média és a hírközlési iparágnak.”

 

 

„Szerencsések vagyunk, mert egy csodálatos helyszínünk adhat otthont ennek az európai színvonalú médiaműhelynek" – mondta dr. Liptai Kálmán rektor. – "A nemrég felújított és építészeti díjat is nyert épületet szeretnénk teljesen átadni az egyetem informatikával, matematikával és művészettel foglalkozó intézeteinek, így ez a helyszín kiváló terepe lehet a műhellyel együtt a minőségi oktatásnak." A rektor köszönetét fejezte ki a lehetőségért, hogy ide költözhetett az országban sorban a kilencedik műhely.

 

A hatóság 3 MacPro és 3 iMac 27-inch számítógépet, 3 Apple Thunderbolt kijelzőt, 6 Adobe CS6 Master Collection kreatívszoftver-csomagot üzemelt be, valamint gondoskodott a műhely teljes kialakításáról és bútorzatáról is. A 13 millió forintból létrehozott médiaműhely gyakorlati szemináriumoknak ad majd otthont, és emellett az egyéni alkotómunkára is világszínvonalú infrastruktúrát biztosít, amely a grafikus tervezéstől a videoszerkesztésen és a webfejlesztésen át a kiadványszerkesztésig a legösszetettebb feladatok, utómunkák elvégzésére is alkalmas.

 

Az NMHH 2012-ben kezdte meg fejlesztési programját, amelynek keretében felsőoktatási intézményekben hoz létre olyan médiaműhelyeket, ahol a legújabb informatikai eszközökön, a színvonalas tanórák kivitelezésén túl a diákok lehetőséget kapnak arra is, hogy dolgozataik, verseny- és diplomamunkáik elkészítéséhez olyan eszközöket használjanak, amilyenekkel a világ vezető médiastúdióiban dolgoznak a szakemberek.

 

 

Az NMHH támogatásával eddig megnyitott médiaműhelyek:

  1.  2012. december – Pécsi Tudományegyetem
  2.  2013. február – Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Budapest
  3.  2013. december – Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Budapest
  4.  2014. október – Eötvös Loránd Tudományegyetem, Budapest
  5.  2014. december – Szegedi Tudományegyetem
  6.  2015. május – Debreceni Egyetem
  7.  2015. szeptember – Corvinus Egyetem, Budapest
  8.  2016. október – Károli Gáspár Református Egyetem, Budapest
  9.  2017. június – Eszterházy Károly Egyetem, Eger

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Felvételi: a legjobbak között a DE

Az idei általános felvételi eljárásban is kiemelkedő eredményt ért el a Debreceni Egyetem. Csaknem tízezren jelölték meg első helyen az intézményt, ezzel az eredménnyel továbbra is az ország legnépszerűbb vidéki egyetemének számít. Ebben az évben is a Gazdaságtudományi Kar és a Bölcsészettudományi Kar szakjaira jelentkeztek a legtöbben.

2024. március 18. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15